Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
LLYR

8. 10. 2021, Praha - Klub 007 Strahov

Příští hvězda temné vlny dorazí 8. října na Sedmičku. Rande si s nimi dá francouzská darkwave/ethereal trojice Saigon Blue Rain.

Američtí Twin Tribes rostou doslova přes očima. "Když to hodně zjednoduším - živelná analogová rytmika She Past Away rozzářená barevným melancholickým zvukem Drab Majesty se vyznává k nezpochybnitelné lásce k The Cure i k odkazu klasiků Clan of Xymox", básnili jsme nad druhou řadovkou kapely v recenzi na našich stránkách. A nebyli jsme sami. Zjevení jménem Twin Tribes zaujalo jak intenzivní studiovou tvorbou, tak i silnými koncerty.

Ani koronavirová pauza Luise Navarra a Joela Niña Jr. neměla sílu zastavit. Dvojka z Texasu vydala remixovou desku "Altars", objela polovinu USA a chystá se na masivní koncertní šňůru po Evropě, v rámci které odehraje také své první vystoupení v České republice. Pokud chcete vidět budoucí hvězdu dark wave, která už teď dotahuje na samotné She Past Away nebo praotce žánru Clan of Xymox, máte jedinečnou šanci vidět ji face to face na Sedmičce ještě dřív, než tradiční kluby přeroste.

Společně s Texasany se na pódiu legendárního kulturního svatostánku představí i francouzská formace Saigon Blue Rain. Tu založili v roce 2012 Franck Pelliccioli a Ophélie Lecomte ještě pod názvem Stupid Bitch Reject, pod kterým vydali také své první eponymní EP. Kapela doposud vydala tři kritikou vychvalovaná alba (poslední "Pink Obsession" v roce 2019), díky kterým se etablovala na scéně a vystoupila například na festivalech Wave Gotik Treffen, Nocturnal Culture Night nebo Tomorrows Ghosts Festival v britském Whitby. Mají za sebou také německé turné s ceněnými Švýcary The Beauty of Gemina.

Doposud posledním vydaným nosičem Saigon Blue Rain je EP "Songs for the Boys" z loňského roku. Kapela ve své tvorbě kombinuje francouzské vlivy s typickým wave zvukem a shoegaze či dreampopovými  doteky, které připomenou například The Cure, And Also The Trees nebo třeba Cocteau Twins.

Existuje snad lepší způsob, jak se naladit na příjemně pochmurný vibe nadcházejícího podzimu než poctivým dvojchodovým dark wave rituálem? Taky si myslíme, že ne...

TWIN TRIBES (US), SAIGON BLUE RAIN (FR)
8. října 2021 (doors 19:30, start 20:00)
Praha, Klub 007 Strahov, Chaloupeckého 7
Vstup: 350 Kč jen na místě


Zveřejněno: 06. 10. 2020
Přečteno:
423 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář