Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

CD-R 2020, vlastní náklad / punk rock / Česko

Brněnská punkrocková parta THE DESPERATE MIND funguje zhruba od roku 2011 a její tvorba je ovlivněna především americkou punkovou scénou, konkrétně například kapelami ANTI-FLAG, NOFX, BAD RELIGION nebo STRIKE ANYWHERE. Na svém kontě má již několik studiových nahrávek různé stopáže (EP, CD, singly), mezi něž patří i zatím poslední (druhé řadové) a tím pádem stále aktuální album „All Walls Will Fall“, vydané na sklonku února 2020.

CD představuje deset nových songů z autorské dílny skupiny v délce necelé půlhodinky, které na jedné straně jistě osloví posluchače svojí melodičností a poměrně i snadnou zapamatovatelností, a na straně druhé zároveň i adekvátní hutností a místy až hardcorovou syrovostí, díky níž si zachovávají patřičnou tvrdost. Řekl bych, že se jedná o velmi dobře vyváženou kombinaci výše zmíněných ingrediencí, která bez jakýchkoliv větších problémů funguje už při prvním poslechu, zároveň však nevyznívá do ztracena ani při tom dvacátém. 

Pochopitelně, že ta v úvodu vyřčená Amerika je v muzice dosti cítit, což je ještě umocněno zpěvem v angličtině, takže ta iluze je vlastně úplně dokonalá, ale nebral bych to v tomto případě jako nějaký zásadní problém. Kluci prostě dělají hudbu, která je jim blízká a baví je, což je ostatně z desky hodně slyšet. A pokud jsem zmínil zpěv, tak bych ještě  rád dodal, že vokální složka, do níž se vyjma hlavního křiklouna Martina zapojují i všichni tři další členové kapely, je velice povedená a písním dokonale sedí.

Pokud si někdo punkovou hudbu automaticky spojuje i s méně kvalitním zvukem, což se tedy hlavně v minulosti poměrně často stávalo, tak v tomhle případě se naopak jedná o naprosto výbornou studiovou práci, kterou na albu odvedli pánové Oldřich Sušil a Jakub Malášek (společně jsou podepsaní pod mix, mastering i produkci) z Neuro Impulse Sound studia v Brně.

Nahrávka vyšla ve formě CD-R se samolepou a vcelku jednoduše zpracovaným obalem (autorem je Doug Dean) s titulní stranou korespondující s názvem desky. Booklet obsahuje i texty všech deseti skladeb a pár dalších informací, včetně děkovačky a věcí technického rázu. Myslím ale, že na letopočet vydání nebo alespoň nějaký kontakt na samotnou kapelu by se na obalu zapomínat nemělo.

Jelikož první půlhodina s muzikou THE DESPERATE MIND uběhla jako voda, zopakoval jsem si ji se zájmem ještě mnohokrát a mé následné resumé je 7 a půl bodu.

Seznam skladeb:

  1. Rise From The Ashes
  2. Spit In Their Faces
  3. Sky Is Burning
  4. The Syringe
  5. The Great Delusion
  6. All Walls Will Fall
  7. Silhouettes Of The Dead
  8. Down With The State
  9. Siren Song Of The Government
  10. Falling Empire


Čas: 28:32

Sestava:

  • Martin J. Polák – sólový zpěv, kytara
  • Filip Buršík – sólová kytara, zpěv
  • David Havelka – baskytara, zpěv
  • Winc Janeček – bicí, zpěv


Bandzone
Facebook
 


Zveřejněno: 22. 12. 2020
Přečteno:
1285 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář