Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
INSANIA

CD 2019, Bizarre Leprous Production / death/grind / Česko

Neviditelná membrána mezi minulostí a přítomností je jen důkazem toho, že to, kým jsme byli před mnoha lety a tím, kým jsme nyní, úzce souvisí s tím, co celou dobu držíme v samotném nitru sebe a s čím vstupujeme do nových světů, kdy vytváříme reality, které jsou pro nás, lidi, společné.

SLEEPING DEFICIT vznikli sice už v roce 2004, ale po krátké době ukončili svou činnost, protože se členové rozhodli plně věnovat hlavní kapele MINCING FURY, popř. ALIENATION MENTAL a později PERFECITIZEN. Ovšem v roce 2017 došlo k obnovení činnosti a navázání tam, kde to všechno skončilo. Oprášený starý materiál je samozřejmě obohacen o nabyté zkušenosti.

A tak na sklonku roku 2019 spatřil temnotu vesmíru debut „Flashback“, který je se svým hracím časem necelých dvaceti minut spíše minialbem. Ale to je v podstatě jedno, protože sedm skladeb na něm se nacházejících vydá za kdejakou plnohodnotnou nahrávku. Ústřední duo, kdy o všechny nástroje se postaral Bibin a o vokály Olda, rozhodně ví, čeho chce docílit.

Výsledkem pak je technický death/grind, který je hodně pestrý a okořeněný třeba až o psychedelické pasáže. Navíc naprogramované bicí nezní jednoduše, takže živelnost nahrávce nechybí. Po atmosféru navozujícím intru (vybrnkávačka, bicí a recitace) se rozjede rychlá smršť, která by nebyla ničím zajímavá, kdyby hned nenásledoval třetí kousek „New Dawn“, který je nejzajímavější a zároveň nejdelší (pět minut) na celém CD. Po zběsilém úvodu následuje samplová pasáž s vybrnkávající kytarou a čistým zpěvem (tohle zvolnění kapele opravdu sluší), aby se to zase rozjelo do příjemné kytarovky. Prostě vrchol alba a bod navíc za odvahu experimentovat. A třeba i za klavírní mezihru v „Revolution“ nebo klidný začátek a „PRODIGY pasáž" v „God“. 

Když k tomu připočítám kvalitní zvuk ze Studia Davida Spilky, tak na trase D1 (Olomouc-Brno-Praha) vznikla pozoruhodná nahrávka. A vůbec nevadí, že je tak krátká, protože nezačne nudit a naopak donutí posluchače (mě) znovu zmáčknout play. Navíc se prý pomalu chystá nový materiál, který by měl být s živým bubeníkem, jímž není nikdo menší, než Jarda Haž (aktuálně PERFECITIZEN a JIG-AI).

Seznam skladeb:

  1. Intro
  2. Kobe Tai
  3. New Dawn
  4. Let´s Call Your Dealer
  5. The Extremist
  6. Revolution
  7. God

Čas: 19:13

Sestava:

  • Olda – growl, scream, rap, zpěv, piano, klavír, syntezátor/sampler
  • Bibin – kytara, baskytara, bicí, syntezátor/sampler

Facebook
Bandcamp
Bandzone

Bizarre Leprous Production

 

 


Zveřejněno: 17. 11. 2020
Přečteno:
1384 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Bury | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

20. 11. 2020 13:25 napsal/a Luma
škoda
Tak tohle je nemilá zpráva. Olin měl pro tuto hudbu vždycky cit a jeho hlasový projev byl vždy originální. Nicméně věřím, že se jednou vrátí a zase na nás bude křičet tak, jak to máme rádi.
17. 11. 2020 16:40 napsal/a Bury
Novinka u SD
Před pár hodinami byla zveřejněna novinka z tábora SLEEPING DEFICIT, která zní: "Dulezita zprava. Olda se rozhodl po cca 20ti letech skoncit s growlingem a metalovym revem. Logicky tedy opustil Sleeping Deficit. Oldo, diky ti za vsechno! Diky tobe znovu vznikl tenhle projekt, diky tobe jsem znovu nasel duveru v oblasti hoblovani a pokracuju v teto ceste. Tvoje podpora, nadseni, profi pristup, zapal a chut ucit se novym vecem (zadny zkousky, jen spoluprace pres komp na dalku), me fakt nakopavaly. Diky! Bibin"