Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
LLYR

7" SP 2020, Vendetta Records / black metal / Německo

Německá ULTHA je v našich končinách poměrně známým pojmem. Vystoupením na Brutal Assaultu se dostala do širšího podvědomí, což jen potvrdila následným zdařilým klubovým vystoupením. A to je jenom jedna strana mince. Tou druhou jsou její studiové záznamy, které doslova chrlí. Od svého vzniku (2014) kapela nahrála 12 nahrávek! Představila se na všech možných formátech od dema po split, EP a hlavně plnohodnotných full albech. Ta nahrála ULTHA tři, a lze říct, že to druhé – „Converging Sins“ – ji katapultovalo o level výše. Stoupající trend a kreativní formu ULTHA promítla do třetího alba „The Inextricable Wandering“, které lze považovat za vrchol téhle akční party.

Po loňském splitu a EP, které ale dosáhlo hrací doby 38 minut, představuje ULTHA nový materiál „Floors of Heaven“. Jedná se o sedmipalcový vinyl, dávno vyprodaný, který obsahuje jen dvě skladby. Každý ze songů se vejde pod pět minut, což je u téhle kapely, kde je standardem track dlouhý 15 minut, poměrně překvapení.

První skladbou je „Forever Alway Comes to an End“, jenž by šla nazvat klasickou firemní vypalovačkou. Rychlopalebná porce atmosférického black metalu, kde se jako už tradičně střídají dva vokály. Dominantním stále zůstává pološílený hysterák, který je sem tam doplněný hrubším vokálem. V tomhle bodě to mají chlapci ze západu seštelované a ujasněné už poměrně dlouho a stále jim tenhle recept vychází. Po vichřici přejde skladba do o něco pomalejšího tempa, ale stále song zůstává v poloze, kdy si s posluchačem pohrává a rozehrává velice slušné party, které podporují vkusně implantované synťáky.

Strana B už rovnou zůstává v režimu zatáhnuté ruční brzdy, bráno oproti drtivému repertoáru kapely, a v doom modu. Hypnotické a až monotónní vyznění není rozhodně na škodu a je zřejmé, že i v těchto vodách umí ULTHA podávat slušné výkony a v klidu doplave na druhý břeh.

Jako vždy u mě vládne s novou nahrávkou těchto blackmetalistů spokojenost. ULTHA servíruje svůj pohled na žánr s osobitou tváří, kdy si bere něco z amerického pojetí, nepohrdne severoevropskými zdroji, ale pořád je dostatečně soudná a kreativní a jdoucí si po svých nohách. Sympatie stále přetrvávají a tak uvidíme, s čím se kapela předvede na čtvrté dlouhohrající desce, laťku si nastavila hodně vysoko. 

Seznam skladeb:

  1. Forever Alway Comes to an End
  2. To the Other Shore of the Night

Čas: cca 10 minut

Sestava:

  • neuvedeno

Bandcamp


Zveřejněno: 23. 10. 2020
Přečteno:
752 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář