Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

CD/MC 2020, Gate of Horror Productions / death metal / Peru

Ti, kteří navštěvují Fobii delší dobu a mají „pamatováka“, si možná vzpomenou, že jsme před pěti roky recenzovali album „Acrotomophile Mutilator“ peruánské kapely INFECTION. Od této edice kapela asi trochu pospávala, protože s dalším materiálem se přihlásila až letos. I když kapela – INFECTION je duo, v němž se o veškeré skládání a nahrávání stará Antonio Palacios a o vokál Giuliano Canessa. 

Novinka „Beheaded Children Contest“ čítá pouhých šest skladeb, čas na přehrávači ukazuje něco přes dvanáct minut, takže nahrávka délky EP, navíc s jedním coverem, „The Kill“ od NAPALM DEATH. Než se k němu ale posluchač proposlouchá, poslechne si pět solidních deathmetalových rubanic, které určitě netrpí syndromem Jižní Ameriky. Antonio dokázal složit docela pestrý death metal, který má blíže ke klasické old schoolové větvi žánru než k té brutální, což se u Jihoameričanů až tak často neslyší. K brutalitě jej ale posunuje Giulianův vokál, který není příliš pestrý (škoda) a který je tahaný z velké hloubky. 

Úvodní kusanec se rovnou rozjíždí v divokém tempu, žádná předehra, hned tvrdě na věc. Po palebné pasáži se na chvilku zvolní, aby se zase řádně roztočil kolotoč, který se točí i kolem grindu. Hlavní slovo má (vedle řvouna) kytara, která nenudí, a navíc docela hezky zní. Zvuk je asi i díky re-ampingu ze švédského studia Fredman (Fredrik Nordström) a masteringu v USA (John Scrip / Massive Mastering) lepší než minule, a nejen u kytary, ale i u bicích, které Antonio programuje vcelku zručně, takže výsledek je podobný hře živého hráče – není to přehnané tisícem úderů za minutu, ale rány mají řád a většinou i dobře zní, snad jen rytmičák by snesl plnější zvuk.

Za nejlepší kousek považuji „Rape... Kill... Rape“; je nejpestřejší, dotkne se i technické formy žánru a  kytarové vyhrávky jsou docela přitažlivé; škoda jen úplného konce, který je podivně useknutý. Poslední autorský song je největší řezničina, ke grindu má místy hodně blízko, i vokál je takový prasáčtější. Mezi dvěma a dvěma normálně dlouhými songy je umístěný půlminutový, ale i na krátké ploše dokázali Peruánci stihnout několik výrazů. Méně pak v coveru NAPALM DEATH, což je rychta od začátku do konce, klasika stará třiatřicet let – v podání INFECTION tvrději zahraná.

Klasika je i obal, typický deathmetalový obrázek namaloval Adi Dechristianize z Indonésie a nechal se inspirovat ohavnostmi hraběte Gillese de Montmorency-Lavala, známého jako baron de Rais, který v 15. století povraždil možná až stovky dětí. Jeho činy byla inspirována i titulní píseň, která je plná sadismu a dalších nechutností. Texty jsou sice ve španělštině, ale při dnešních možnostech se dá k nějakému významu slov dobrat. Jinak je španělština docela dobré zpestření nahrávky, alespoň se INFECTION v záplavě podobných kapel v něčem odlišují. 

Že by šlo o revoluční materiál, si nemyslím, ale slušná porce deathové práce to je, místy bych i hodnotil více než šesti body, ale místy mi to přijde trochu humpolácké, takže tak. 

Seznam skladeb:

  1. Beheaded Children Contest    
  2. Excrement Overdose
  3. Horrific Accident Was Not an Accident
  4. Rape... Kill... Rape
  5. First Your Kid, Then Your Wife, Then You
  6. The Kill

Čas: 12:36

Sestava:

  • Antonio Palacios – guitars, bass and drum programming
  • Giuliano Canessa – vocals

Bandcamp
Facebook


Zveřejněno: 17. 09. 2020
Přečteno:
978 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář