Nejbližší koncerty
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

MCD 2020, Bizarre Leprous Production / grindcore / Česko

Co mají společného bývalí či současní členové BUT, MALIGNANT TUMOUR, INGROWING, KANDAR a spousty dalších kapel, krom lásky ke grindcore? Ano, je to nový projekt PURE, v němž působí persony tuzemské scény Jeník, Bilos, Zbyňa, Vlakin a Topi. A právě nedávno jim vyšlo debutové mini CD “Earthxit“.

To obsahuje sice jen dvanáct minut hudby, přesto všech deset skladeb (+ intro) šlape na výbornou. Nekompromisní jízdu hrnou kupředu rychlé bicí, takže není pomalu ani čas k nadechnutí. Však taky minutové songy jsou v klasickém pojetí poctivého grindu tak akorát. Navíc je dominantní hrdelní hrubý řev doplňovaný křičeným projevem a murmurem – tohle nahrávce rozhodně prospělo. Je prostě živelná od začátku do konce.

Celku pak samozřejmě svědčí nadupaný zvuk z Davosu (Bilos nahrál zpěvy ve studiu Mroš) a pěkné balení, kdy textová příloha, poukazující na předapokalyptické směřování lidstva, je ve formě rozložitelného listu novin. Sice nic originálního, ale proč ne?

Když někdo tuhle muziku miluje a hraje ji přes 20 let, tak má rozhodně jasno, co chce hrát a ve výsledku z toho vznikne klenot sbírky. Je jen škoda, že to je hodně krátká nahrávka, ale původně se vůbec nepočítalo, že vyjde samostatně. Možná z toho mohl být radši nějaký split, ale co už. A tak čekám, kdy bude další počin, protože laťka kvality je nastavena dost vysoko.

Seznam skladeb:

  1. Life
  2. Contamination
  3. Spiked Rose
  4. Kill The Predator
  5. Black To Brown
  6. Gas - Mask
  7. Whirlwind Tornado
  8. Earthxit
  9. Disruption (1871)
  10. Berhof
  11. The Painted Bird

Čas: 12:11

Sestava:
Bilos – zpěv
Jeník – kytara
Vlakin – basa
Zbyňa – bicí
Topi – zpěv

Bandzone
Facebook
Bandcamp
Bizarre Leprous Production

 


Zveřejněno: 25. 06. 2020
Přečteno:
1611 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Bury | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

25. 06. 2020 19:23 napsal/a Jeff
Palec vzhůru
Nebudu lhát, ukrutně mě těší nástup klasického grind core made in Czech! Je to skvělý materiál, bez debat! Čekal jsem víc záchytných bodů, ale na debut je to vynikající! Jen tak dál!
25. 06. 2020 14:42 napsal/a Herr Fritz
Topol je Bůh
Blow me if you want!