Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

CD 2019, Sixteentimes Music / blues & psychedelic & hard rock / Švýcarsko

Švýcarský label Czar Of Crickets nás pravidelně zásobuje vydanými nosiči a sem tam přiloží i nějaký, pod kterým není podepsaný coby vydavatel, ale nejspíš pomáhá s distribucí. Takže nám přistálo ve schránce i CD skupiny THE DUES, která podle doprovodného promo listu hraje směsici žánrů uvedených výše, s tím, že vydavatel píše heavy a já hard (více níže). Exkurze na webové stránky kapely pak odhalila tři vlasaté chlapíky, kteří jako kdyby vypadli z přelomu šedesátých a sedmdesátých let. 

A přesně tak zní jejich muzika. Retro se vším všudy, žel i zvukem, který mi při poslechu na lepších reproduktorech nesedí. V plasťácích a potichu to není patrné, ale na větších reprácích vylézá podivně zatlumený kopák, který nedokáži odfiltrovat a pořád mi poslech otravuje. Ale třeba nejsem naladěný na tu správnou retro vlnu, třeba je to tak schválně, když si kapela obstarala zvuk vlastními silami (basák Stefan), jen mastering proběhl externě. 

Devatero skladeb se většinu hrací doby odvíjí v středním tempu, prim hraje kytara, která sází typické blues & psychedelic & hardrockové party. Nad ní se nese rozevlátý zpěv, opět v onom prastarém duchu – Pablo je bezesporu kvalitní pěvec, střídá zachmuřené a čisté polohy a kdybych rozuměl textům, věřil bych mu každé slovo, protože evidentně to, co zpívá, prožívá. Kytarová sóla jsou promyšlená, jedno hodně povedené se objevuje hned v první „Ghosts Of The Past“. Svižněji rozjetá „Something For My Mind“ míří spíše k rock´n´rollu, a jestliže v případě úvodní skladby (i nějakých dalších) mě napadla paralela k starým BLACK SABBATH, tady mi přišel na mysl akorát Miki Volek, protože v tomhle ranku jsem na návštěvě jednou za uherský rok a ještě nechtěně. (úsměv) Tím nechci říct, že by to THE DUES dělali blbě, ale že mě jejich tvorba míjí. 

Zkoušel jsem se do alba dostat, ale pokaždé to dopadlo podobně – muzika hraje tak nějak kolem mě, když se zaposlouchám, uznávám instrumentální i vokální kvality, ale vůbec nic to se mnou nedělá, „duchové minulosti“ snad prominou. Sem tam ocením nějaké to sólo, sem tam melodii, ale to je tak všechno, co k „Ghosts Of The Past“ dokáži říci…

Jednoduchý digipack neobsahuje fotky ani texty, ale docela zajímavé kresby podivných hmyzáků, o které se postaral kytarista & zpěvák Pablo, kterému nelze upřít výtvarný talent ani kreativní myšlení. 

5,5/10

Seznam skladeb:

  1. Ghosts Of The Past
  2. Something For My Mind
  3. Sails Of Misery
  4. Under The Sea
  5. Love
  6. Elements Of Doubt
  7. Somewhere
  8. La Realidad
  9. Ley Lines

Čas: 39:19

Sestava:

  • Pablo Jucker – guitar/vocals
  • Dominik Jucker – drums
  • Stefan Huber – bass

https://thedues.ch/
Facebook

 


Zveřejněno: 13. 04. 2020
Přečteno:
4007 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář