Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TELEPATIE VI

Heavy metal už dávno není můj šálek kafe. Ovšem skupina Gallery Of Sound vyzařuje zvláštní fluidum, které mě k ní přitahuje.

Možná je to nostalgie, možná výřečné až někdy klišovité melodie. Kdo ví. Jednoduše řečeno. G.O.S. hraje fajn muziku a tak vám nyní předkládám rozhovor s charismatickou zpěvačkou souboru Magdalenou?.

Ahoj Magdaleno, v Čechách jste neznámým pojmem, představte se čtenářům?

Gallery Of Sound, zkráceně G.O.S. je mladá, melodická, progresivní skupina z  Horního Rakouska. Více na www.gos-metal.com

První čeho jsem si všiml je, že všichni členové kapely jsou výborní muzikanti. Máte za sebou nějaké hudební školy?

Rakousko má opravdu dobrý systém výuky hudby pro děti. Máme hudební školy skoro všude, kde spousta muzikantů začínala hrát. Někteří muzikanti prošli i více škol a vystřídali tak více učitelů. Náš bubeník je ve výběrovém řízení na vysokou školu v Linci. Uvidíme jak to dopadne. Já sama nikdy příliš netrénovala svůj hlas. Ovšem jako dítě jsem prošla rukama několika různých učitelů. Ale oni se mi snažili vnutit svůj vlastní styl. Co je do takových učitelů, kteří tě naučí jenom klasické styly?

V době kdy letí kapely typu Soulfly, System Of a Down či švédský death metal, vy hrajte heavy metal staré školy. Proč zrovna tento styl?

Co se týče mě, tak já jsem vždy říkala, že jsme s naší hudbou přišli příliš pozdě. A myslím, že to takhle občas cítíme všichni. Měli jsme přijít v době Uriah Heep nebo Black Sabath, kde jsou naše kořeny.

Co říkáš na spoustu heavy metalových kapel z Německa, které mají kolikrát nulovou kvalitu? Podle mého názoru heavy metal tohodle stylu je mrtvej.

Když se podívám na nějaké kapely, můžu říc, že je to O.K. Je to věc názoru, buď máš rád tento styl hudby nebo ne. Myslím, že tento problém ohledně těch kapel se nedá takhle globalizovat. Jedna kapela je horší, druhá lepší. A je jen na posluchačích, které kapely přijmou.

Pořádáte malý festival Red Rock, co nám o něm můžeš říci?

Vše se odehrává u malého města, asi tak 40 km od Lince. Všichni lidé, kteří tam žijí se nám snaží pomáhat s organizací festivalu. Někdy si vyberou opravdu zajímavé kapely. Vše to ale reguluje náš basák Roland, který má hlavní slovo ve výběru kapel. Doufám, že příští rok budeme mít lepší počasí, a že se festival stane trochu atraktivnějším.

Další zajímavou věcí okolo vás je Negative Action Group, co je to?

NAG  je seskupení 14 kapel z Horního Rakopuska. Zabýváme sde pořádáním koncertů a reklamou pro kapely v klubu. Zrovna teď to ale moc nefunguje díky neustálým problémů s časem lidí do věci zainteresovaných. Ale doufám, že již brzo uděláme nový projekt. www.negativeactiongroup.at

O.K. Pojďme zpátky ke G.O.S. Na vašem debutním CD Hegemony je celá řada potencionálních hitů jako Who Told You, Angel Or Beast či Broken Wings. Je vůbec u vás to protlačit do rádií či telvize?

Zapomeň na to. Velká rádia nechcou pouštět malé neznámé kapely. Pro televizi nemáme peníze na videoclip a ani si nejsme jistí, že by nás tam pustili. Doufám, že jednou budou televize více rozmnitější. Dnes to tak není.

Jste výherci soutěže Newcomer Award 04. Co vám přineslo vítězství v této soutěži?

Měli jsme opravdu zajímavý materiál. Sice jsme hráli to své, ale zabalili jsme to do celkem legračního balíčku. Jinak by jsme asi neuspěli. Díky soutěži jsme natočili album a dostali jsme se do TV spotů. Ale to je asi všechno.

Jste spokojení s albem Hemegony? Kdy můžeme očekávat další počin?

Hemegony je naše první album. Měli jsme velká očekávání, ale ta se nenaplnila. Nepoložilo nás to a tak jsme začali hledat chyby a snažíme se být lepší. Teď jsme ve fázi, kdy skládáme nové věci a zároveň sháníme peníze na další CD. Až budeme mít obojí pohromadě, určitě si poslechneš naše nové věci.

Jsi moc hezká holka. Nebojíš se někdy aberantních fanoušků? (smajlík)

V první řadě ti děkuji za kompliment? Ne, opravdu nemám strach. Sice občas potkám podivná individua, ale kolikrát je to jen póza. Většina chlapíků je v pohodě a to je pro mě důležité. A kdyby si přece jenom někdo na mě dovolil, tak se umím dobře bránit.

O.K. Poslední slova jsou tvá?

Myslím si, že je hodně pozitivní, že můžeme spolupracovat s kapelami, labely a magazíny z České Republiky. Pořád říkám, že lidé u vás jsou více zapálení pro muziku než u nás. Tak ať vám to vydrží.


Zveřejněno: 09. 08. 2005
Přečteno:
3493 x
Autor: Ifa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

15. 08. 2005 14:40 napsal/a marty
chiba
ja uz ji nasel a opravil... :-))
15. 08. 2005 12:42 napsal/a Ifa
Chyba
Chyba? ty tam vidíš nějakou chybu? Kdo ví co tam Johan viděl...
15. 08. 2005 08:52 napsal/a marty
kurnyk
kde toje??? ja to prehlyd.... yfo, budes my muset zaplatyt nejaki pyva za tu korektury... :)))
12. 08. 2005 07:38 napsal/a Johan
IFA
Taky mohla napsat Y thynk, ale to uz si vubec ten preklad nedovedu predstavit:-)
11. 08. 2005 14:43 napsal/a Ifa
A vůbec,
jak víš, že to je moje chyba? Co když to napsala špatně Magdalena. Tedy místo I think - I thynk. Já to pouze překládal...