Nejbližší koncerty
  • 16. 04. 2024Extrémní death-thrashová kapela SPIDER KICKER'S z Řecka h...
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
TELEPATIE VI

Brutal Assault se letos koná již podesáté a tak stejně jako loni jsme i letos nemohli anketní pokec s ug magnátem Shindym, který teď už komplet za tímto festivalem stojí vynechat?

1. Zdravím, představte prosím ve stručnosti našim čtenářům váš fest ? historie, dramaturgie, místo konání?

Nazdárek, letos se Brutal Assault koná již podesáté, takže historie sahá ještě do minulýho století :-)

Dramaturgicky se snažíme pokrýt celé spektrum metalové muziky s přesahy i do jiných stylů? nicméně jádro festivalu tvoří řekněme death/black/doom kapely.

Místo konání jsme letos změnili? po 9 letech na Moravě jsme se přesunuli do východních Čech - do Svojšic u Přelouče?

2. Kdy tě napadlo začít pořádat festival a co tě vlastně vede k tomu abys pokračoval?

Před 10 lety to napadlo Vladana, já jsem se v začátcích jen motal okolo? jak šel čas, činností spojených s festem přibývalo, až mi to letos spadlo do klína celý? takže letos už za festem stojí jiní lidi jako v letech minulých a myslím, že se nám s Tomášem podařilo nachystat zajímavý obsazení kapel a stejně tak i další změny v chodu festivalu snad celé věci jen prospějí?

Co mne/nás vede, abych/om poračoval/i? Hmm.. mne osobně asi to, že už to nějakou dobu dělám a myslím, že je super vidět, jak festival roste, nějakým způsobem se vyvíjí? a to se přesně ukáže letos, kam až může extrémně metalový festival růst? Jinak ještě jedna věc mne nakopla k pořádání letošního festu? když se shroutil pořadatelský tým z let minulých, říkal jsem si, že by bylo mnohem důstojnější  ukončit fest po 10 letech? nicméně zatím vše vypadá, že máme spousty elánu do další desítky :-)

3. Lidi, kteří se na váš fest chystají poprvé, by určitě zajímalo zázemí ? takže popis areálu, sociální zařízení, možnosti noclehu, nabídka jídla, pití,? Chystají se nějaké změny proti minulému roku?

Změn je mnoho ? souvisejí se změnou areálu. Takže letos kemp pěkně na travnaté louce, kam si každý může zaparkovat i auto? sociální zařízení bude částečně ve formě suchých záchodů, které jsou součástí areálu a samozřejmě doplněné o mobilní kadibudky? Nabídka jídla a pití zůstane ve stejné šíři, jako vloni, ba co víc, letos budeme nabízet i veganskou stravu. Čepovat se bude léty prověřený Gambrinus - v tomto případě není důvod měnit :-)

4. Na jaké kapely se návštěvníci mohou těšit letos? A na kterou se těšíš třeba ty?

No těch kapel je víc než 50, takže vyjmenovat je všechny na bylo asi trošku nudný, navíc jsou k nalezení na www.brutalassault.cz ? já osobně se moc těším na My Dying Bride, Obituary, Necrophagist, Negura Bunget a celou řadu dalších? otázkou ovšem zůstává, kolik toho uvidím díky časové vytíženosti?

5. Podle čeho kapely na festival vybíráte?

Především podle toho, jak nám připadnou atraktivní? jsou i další hlediska, např. jestli má kapela  nějakou aktuální nahrávku, kolikrát už v minulosti na Brutalu hrála atd?

6. Můžete (chcete?) trochu odkrýt finanční záležitosti okolo fesťáku? Výše vstupnéh asi tajemstvím nebude, ale kde je možno vstupenky koupit? Jaký je rozpočet letošního ročníku, kolik z toho dělají kapely, kolik to ?ostatní? a co to ?ostatní? obnáší? Možná si pak návštěvníci uvědomí, že to není zrovna sranda pořádat podobnou akci!

Vstupné letos máme 550,-Kč v předprodeji a 600,-Kč na místě, což je myslím docela slušná cena, když vezmeš v potaz, že jednotlivé koncerty např. My Dying Bride nebo Obituary by stály okolo 500Kč? v této ceně je zahrnuto i parkování a kemp ? tedy komplet servis a samozřejmě jako již tradičně i kompilační CD. Mimo našich stálých předprodejů (jejich výčet opět na www.brutalassault.cz) lze vstupenky zakoupit i v síti předprodejů www.ticketstream.cz.

Rozpočet na kapely jsme letos rapidně navýšili, jinak by prostě nebylo možný zabookovat kapely, co letos máme?

7. V čem spatřujete odlišnost svého festivalu od těch ostatních? Na  co byste chtěli fanoušky nalákat, aby dali přednost zrovna vaší akci?

Hmmm? nevím, my se nesnažíme udělat za každou cenu ?odlišný? festival? prostě se snažíme udělat v rámci možností co nejlepší fest, na který bych se třeba já v roli fanouška rád podíval? Jinak se zcela jistě odlišujeme tím, že jsme nejdéle fungující metalový letní fest u nás, ale to je informace spíš pro statistika Olivu :-)

My nikoho nelákáme nebo nepřesvědčujeme? nabízíme snad zajímavý kapely, pohodovou atmosféru a letos i velmi příjemné prostředí a areál?

8. Tip na návštěvnost...

S tipy se jako již tradičně držím při zemi? proto pokud bude o malinko vyšší návštěvnost než vloni, budeme rádi. Řádově očekáváme mezi 1500 a 2000 návštěvníky, což by bylo tak akorát pro pohodový průběh festivalu?

9. Nějaký vzkaz na závěr, doporučení pro návštěvníky apod?

Vzkaz můžou návštěvníci zanechat na oficiálním Brutal Assault webu www.brutalassault.cz :-)

Já jen popřeju příjemný léto a snad i nějakou tu pohodu a relax na festivalech?


Zveřejněno: 28. 07. 2005
Přečteno:
3466 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář