Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
Heathen Convention 2024

?Predpremiera MISTROVA KLADIVA sobota 16.7.2005 od 20 hod v HK Kremelka Strakonice. Posli tuto zpravu znamym a prijd se podivat.? Tak tahle textovka mě v pátek v poledne vytrhla z letní letargie.

Za chvíli přišla druhá, od tradičního souputníka Davida, jestli půjdu? No, původně jsem měl jiné plány, ale díky organizačnímu talentu :- ) jsem je hravě překopal a v 19:50 se srazil s Davidem a hurá na Křemelku. O tom, že by se začalo včas jsem silně pochyboval, ale proč chvilku nepokecat se známejma.

Takže přesně ve 20:00 vcházíme do klubu, kde čeká první překvapení ? muzikanti mají všechno přirychtovaný ? za bicí artilerií veliká plachta s logem a nápisem Mistrovo Kladivo, na stativu kamera a u stolu pět šestin kapely, chybí samozřejmě jen Franta Štorm. Ale i ten doráží vzápětí a zhruba ve 21 hodin se pánové Valenta (bicí), Voral (klávesy), Silenthell (tympán ? naprostý šílenec), Štorm (kytara, zpěv), Monster (baskytara) a Necrocock (kytara) rovnají na pódiu. Intro z Pádu modly a už to jede. Pád modly je prvním flákem, který donedávna hrál živě třeba Avenger. V klubu je asi 20 lidí, kteří si se Štormem prozpěvují notoricky známý text a někdo dokonce začíná pařit. Skladby navazují jedna na druhou bez jediného průvodního slova ? ono je to stejně zbytečné, když všichni všechno znají nazpaměť. Mě dělá největší radost Zapálili jsme Onen svět, moje kultovka už z demáče The Mass. Z alba Ritual zazní ještě Věčný návrat, Černá svatozář, Géniové a Jáma pekel, z Jilemnického okultisty Mezi kopci cesta je klikatá (tady Štormovi vypadl text, takže se hrála nadvakrát), Ten dvanácterák zmizel v houští a samozřejmě Já mizerií osudu jsem pronásledován (snad jsem si to zapamatoval dobře). S Davidem se tetelíme blahem, stejně jako zbytek přihlížejících. Na závěrečnou Jámu pekel se strhává pod pódiem nefalšovaná pařba a všem je asi líto konce tohoto představení, které bude mít už jen jedno pokračování, a sice premiéru a derniéru zároveň na Open Hell Festu ve Volyni v pátek 22.7.2005 ve 22:30!! A po téhle veřejné zkoušce se už nemůžu dočkat. Těšte se na opradové peklo ? když si vzpomenu na dávný koncert Masters Hammer v Praze v Edenu, tak MISTROVO KLADIVO je rozhodně o pár tříd vejš.

P.S. Aby nedošlo k mýlce a někdo mě pak nekamenoval, tak raději uvedu, že z původních Masters Hammer v Mistrovo Kladivu nehraje nikdo. Úcta a láska k nadčasovému dílu Franty Štorma a jeho kumpánů spojila dohromady 6 muzikantů z kapel Avenger, Dark Storm, Exhale, Gride, Unclean a Panychida.

Po 22. hodině to s Davidem balíme a míříme k domovu. Tentokrát nás nenapadla podobná kravina jako minule, kdy jsme se vraceli ještě na jedno, ale z letního kina k nám dolehl jakýsi lomoz a mě došlo, že tam hrajou pankáči, neb se koná Punk FeST. Hodina nebyla až tak pokročilá, takže míříme za další kulturou s přesvědčením, že jestli budou chtít platit vlezný, tak se jde domů. Jenže u vchod nikdo, takže v pohodě sedáme, dáváme pivko (hladovec klobásu) a sledujeme končící set DELUSION ze Strakonic. Asi dvě skladby docela namakanýho HC. Radost jsem měl hlavně z VOLANTu, jejichž CD Točte se pankáčové se mi hodně líbilo a i koncert byl povedený. Znal jsem sice jen půlku skladeb, ale vystoupení Pardubičáků bylo dobrý, takže jsem zacházky nelitoval. Ale únava si začala brát svou daň, a když jsme začali zívat oba dva, šlo se spát.


Zveřejněno: 17. 07. 2005
Přečteno:
3311 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

18. 07. 2005 14:06 napsal/a Johan
Omluva
Omlouvam se touto cestou zpevakovi a kytaristovi v roli Fr. Storma. Ten nebyl pricinou opakovani Mezi kopci ... Chybu udelal bicmen, jak jsem byl pred chvili upozornen :-).
18. 07. 2005 08:57 napsal/a marty
joooo
tak to by mohlo bejt dost dobry!!! :-)
17. 07. 2005 21:27 napsal/a manafob
...
uz se tesim jako prase :-) takze uz ve ctvrtek na nejvetsi before/after party :-)
17. 07. 2005 12:37 napsal/a weronyka
Ja mizerii osudu jsem pronasledovan...
mnau :-) a telo me alkeholem prostoupeno jest... :-) mnau (dufam ze v tej piesni na koncerte nasamplovali aj tu macicku :-) )