Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
INSANIA

GLORIOR BELLI - O Laudate Dominvs CD (2005) - Eerie Art Records

Ľudia, pohybujúci sa v oblasti extrémneho metalu budú iste súhlasiť s tvrdením, že Francúzsko sa stalo v poslednom období rodiskom mnohých vynikajúcich kapiel, rozvíjajúcich rôzne podžánre tejto oblasti. Ani chlapci z Chilly Mazarin nie sú podľa mňa žiadnou výnimkou. Poslucháčskej základni sa predstavili už v roku 2004 veľmi vydareným miniCD, ktoré obsahovalo 3 songy nekompromisného blacku, odhaľujúceho najtemnejšie zákutia ich čiernych duší.

Album O Laudate lyricky aj hudobne nadväzuje na predošlé dielo a postupuje v tomto štýle ďalej. Už prvý song dáva tušiť atmosféru celého albumu a tým pádom aj lyrický koncept, ktorému Glorior Belli určite venuje patričnú pozornosť. Introm so samplovanými chórmi, evokujúcimi predstavy temných časov už dávno minulých, kde bezmedzná oddanosť doktrínam určovala celkový charakter (určite by sa tu dali odvodiť isté paralely s ich francúzskymi kolegami s menom Deathspell Omega). Z celkového prístupu je zrejmá oddanosť svojmu presvedčeniu aj u tejto skupiny (aj keď asi diametrálne odlišného od spomínaného). Album obsahuje 8 songov v celkovej dĺžke len niečo cez polhodiny. Aj do tohto času však sa zmestila slušná dávka hudobnej variability a intenzity. Hoci nejde o žiadne výnimočne technické dielo, album je od začiatku do konca nabitý značnou energiou.

Produkcia dáva možnosť precítenia hĺbky všetkých nástrojov a rozhodne ju nemožno označiť za extrémne surovú. Nástroje sú v mixe viacmenej vyvážené, problémom ostáva (ako to už u BM veľmi často býva) basa. Aj na tom albume (nanešťastie..inšpirácia ich bratmi z bandy Hegemon by nebola na škodu) je basa dosť slabo počuteľná a preto nezaujíma významnejšie postavenie, čím sa vlastne nedá ani zhodnotiť je technická úroveň. Na druhej strane gitary sú nahrané slušne a ich práca je na odpovedajúcej úrovni, tvoriac spolu s vcelku rozmanitými bicími masívny nápor. Antares často strieda tempá, od stredne rýchlych po zbesilé výpady. Celkovo sú bicie na veľmi dobrej úrovni. Infestove vokály nie sú najvyššie, sú niekde na pomedzí veľmi mierneho growlingu a klasických blackových vokálov. Do celkovej schémy však zapadajú veľmi vhodným spôsobom, čo je však dôležité je z nich cítiť zlo a akúsi rúhačskú oddanosť, ktorá dotvára mučivý obraz pekelných hlbín, vyvolaných pri dôkladnom započúvaní sa.

Za celkovým dojmom určite nezaostáva ani obal, ktorý je pochopiteľne zvolený tak, aby čo najlepšie vystihoval inklináciu skupiny a o jej celkovej povahe niečo napovie. Album O Laudate Dominvs určíte osloví ľudí s preferenciou priamočiareho a intenzívneho blacku, ktorému však nechýba ani nádych temnej a zlovestnej atmosféry.

Čas: 32:09

Tracklist: 

  1. Dictum Audiens 
  2. Ô Laudate Dominvs
  3. Poisoned Flesh
  4. Celestial Phenomena
  5. In Paradisum...
  6. Eternal Torments
  7. Darkened Shroud
  8. Stigma Diaboli

Webpage: http://gloriorbelli.free.fr


Zveřejněno: 22. 06. 2005
Přečteno:
3351 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Dexterarius | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář