Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
INSANIA

23. 9. 2018, Plzeň – Divadlo Pod Lampou

Horší cestu do Plzně jsem nezažila. Skoro celou cestu jsem litovala, že jsem vůbec vyjela, ale opravdu jsem nechtěla znovu zmeškat INFECTED RAIN. Věděla jsem, že předpověď počasí slibovala šílený vichr a déšť, ale to, co přišlo, jsem vážně nečekala a měla jsem co dělat, abych udržela svoji lehounkou fabii v pruhu. Vítr se mnou házel ze strany na stranu, přes dešťové přívaly nebylo téměř vidět, takže se mi cesta protáhla minimálně o čtvrt hodiny. A když jsem konečně ve zdraví dojela ke klubu, tak zase nebylo kde zaparkovat, takže jsem další čtvrthodinu brázdila okolními ulicemi a hledala místečko, kam bych se vešla. Už bylo dávno po začátku akce a nechtěla jsem se dál zdržovat, tak jsem to riskla, dala jsem auto do zákazu vjezdu a doufala, že nedostanu botičku.

Po těchhle peripetiích jsem si říkala, že to, co dneska uvidím a uslyším, musí opravdu stát za to! Z ulice jsem slyšela, že ostravští UP!GREAT už to pěkně rozjíždějí. Tahle ostravská kapela se na scéně drží deset let a od začátku se věnuje crossoveru (míchá hardcore, rock, metal), který hlavně na koncertech disponuje řádnou energií. Trumfem je bezesporu zpěvačka Veronica, která se na pódiu chová jako dračice. Zvuk byl výborný a muzikantům to skvěle šlapalo, vše do sebe zapadalo, a přestože je v kapele jen jedna kytara, znělo to pěkně hutně.

UP!GREAT pořádně „rozpařili“ publikum (odhadem mohlo být v klubu zhruba 250 hlav), aby na to vzápětí mohli vlítnout moldavští modernisté INFECTED RAIN se „střihorukou“ Lenou za mikrofonem. A tihle vyslanci pro tvrdou hudbu ne zrovna zaslíbené země do toho vtrhli po hlavě, což ti, kteří je na nějaké české štaci potkali (INFECTED RAIN u nás hrají pravidelně v klubech, zahráli i na Brutal Assaultu v roce 2017), předem tušili. INFECTED RAIN nevynechali své hlavní hity a už z kraje setu do sálu naprali emocemi narvanou pecku „Orphan Soul“. Celá kapela do toho dala úplně všechno a možná i něco navíc, Leniny a Vidickovy dready létaly neustále vzduchem a atmosféra byla doslova elektrizující. Během setu si zpěvačka vyžádala i circle pit a wall of death (v rámci možností prostoru) a fanoušci se do toho s radostí pustili. Koncert mi utekl neskutečně rychle a tak mě ve finále nemrzelo, že jsem i přes peripetie s počasím vyrazila. V podstatě jsem prožila jedno peklo cestou na akci a druhé v klubu, takže se to vyrovnalo. (úsměv) Hned bych si dala repete (koncertu samozřejmě).


Zveřejněno: 28. 09. 2018
Přečteno:
3745 x
Autor: Ginger | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář