Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

Máme tu další měsíc v pořadí šestý a tím je jasné, že je červen. Tedy pokud umím dobře sled měsíců. Na každý pád se ve stále se lepšícím klubu Palác Akropolis uskuteční spousta zajímavých akcí.

Ne všechny jsou metalové či jinak tvrdě rockové, nicméně neuškodí, když se o nich dozvíte. Navíc Fobiazine se ortodoxně nikdy nechoval a neuzavírá se ani jiným hudebním odnožím?. Takže, co nás tedy čeká?

01/červen - PEHA (SK) host Takahe

Slovenskou skupinu PEHA snad není ani třeba fanouškům kvalitní muziky představovat. Už od roku 1997 zásobují česko-slovenskou popovou scénu inteligentní, energickou a hlavně moderní kytarovou muzikou. Nepřehlédnutelným znaménkem a významnou devizou skupiny je také půvabná zpěvačka, kytaristka a textařka Katarína Knechtlová, jejíž přirozený projev s odzbrojující dokonalostí dokáže strhnout jak posluchače desky tak návštěvníky koncertů. V současné době PEHA pilně pracuje na dokončení svého čtvrtého alba (Niečo sa chystá, Krajinou, Experiment), které by mělo vyjít na podzim tohoto roku. V Paláci Akropolis 1. června doprovodí PEHU finalista loňského ročníku soutěžě Coca Cola Popstar TAKAHE.

08/červen - IMT SMILE (SK)

Skupina I.M.T. SMILE představí ve středu 8.června v Paláci Akropolis materiál ze zatím posledního alba Exotica, které získalo ocenění Aurel 2004. Na svém zatím nejrozsáhlejším koncertním turné se kromě domácího slovenska objeví také v Londýně, Dublinu, Moskvě či Praze. Skladby ze zmiňovaného alba vznikali opravdu netradičně. Některé písničky IMT SMILE nahráli v bratislavském studiu a část poté na škuneru v Chorvatsku. Vedle lídra skupiny Ivana Táslera si na nich také zazpívala spousta hostů např. Michal Malátný z Chinaski, Zuzana Smatanová, David zo Senca a další.

10/červen ? TLESKAČ

Plzeňská ska úderka TLESKAČ se na české klubové scéně poprvé představila v červnu 2001 v domovském Divadle Pod Lampou. Jejich veselé písničky ve skočném rytmu a svižném tempu navíc zabalené do poťouchlé pódiové show jim zajišťují nejen plné kluby a utěšeně rostoucí fanouškovskou základnu, ale také vydání debutového alba SKA Z ČESKA (Black Point 2004). Svou aktuální koncertní formu předvede TLESKAČ v pátek 10. června v žižkovském Paláci Akropolis.

15/červen - IRISH DEW

Skupina IRISH DEW (Praha) produkuje tradiční irskou a skotskou hudbu i původní skladby v ?keltském? duchu, snaží se však také hledat styčné body našeho domácího folklóru s původní irskou muzikou. Na svém novém albu s názvem Šance, které vyšlo v květnu 2005 u Indies Records, nezůstala skupina jen na "ostrovech", i když jde opět o hlavní zdroj repertoáru i hudební atmosféry. Na albu však najdeme mnoho zvláštních přesahů v duchu současného trendu world music ? studiových frekvencí se zúčastnilo dechové kvarteto, valašský zpěvák František Segrado nebo dokonce Lamine Kouyate, senegalský zpěvák a hráč na tradiční nástroj cora. Výsledkem je tedy projekt srovnatelný v českých podmínkách snad jen s prací Jiřího Pavlici a s jeho studiovými i podiovými fúzemi s muzikanty celého světa. Tuto myšlenku podpořila svou účastí při nahrávání celá řada dalších umělců - zpěváci Robert Křesťan, Zuzana Stivínová či Lenka Filipová a instrumentalisté Luboš Malina (banjo - Druhá tráva), Jiří Veselý (baskytara ? ETC, Bratři Ebenové) a Radek Klučka (bicí ? ex Čechomor). Irish Dew pokřtí své album ve středu 15. června v žižkovském Paláci Akropolis.

20/červen - VĚRA BÍLÁ A KALE

Šestnáctého května se konečně dočkají i všichni fanoušci VĚRY BÍLÉ a skupiny KALE. Jejich nové studiové album C´EST COMME CA vychází po třech a půl letech, které skupina vyplnila hojnou koncertní činností - absolvovala několikrát např. britské, americké, izraelské a francouzské turné, v loňském roce odehrála na 37 koncertů v Barceloně! V Praze vystoupila např. v Národním divadle na koncertě vzdávajícím poctu Václavu Havlovi. Bez zajímavosti není ani skutečnost, že si Věra Bílá v tomto mezidobí také zahrála malou roli ve francouzském filmu Bye, Bye Blackbird po boku vnuka Charlie Chaplina - Jamese Thierreeho. Novinka C´est Comme Ca, kterou předznamenal pilotní singl Av Tu Av, potěší 14 novými písněmi, na kterých se v produkci Jiřího Smetany všech nástrojů i vokálů zhostili členové Kale sami, s výjimkou perkusionisty Camila, který doprovázel jejich objevitelku a přítelkyni - postrádanou Zuzanu Navarovou. Křest alba C´est Comme Ca se uskuteční 20.6. od 19.30hod v pražském Paláci Akropolis.

23/červen - TRABAND ?10 let na cestě?

Desáté výročí svého vzniku oslaví skupina Traband velkolepým koncertem v pražském paláci Akropolis dne 23.6.2005 v 19:00 hod. Na koncertě zazní skladby ze všech čtyř řadových alb kapely, ale také několik nikdy nevydaných písní. Na pódiu se kromě současné sestavy objeví i bývalí členové Trabandu a také všichni, kteří s Trabandem v minulosti nějak spolupracovali, např. harmonikář Václav Koubek, herec a saxofonista Vladimír Javorský, skupina Naholou 25, členové divadla Na voru, kytarista a mandolinista Přemysl Haas ze skupiny Navzájem a mnozí další. Koncert bude natáčet Česká televize a vydavatelství Indies chystá vydání tohoto koncertu na DVD a CD.

Zdroj Palác Akropolis


Zveřejněno: 29. 05. 2005
Přečteno:
3341 x
Autor: Agos | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář