Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HUSMAN FEST

12. 5. 2018, Praha - Nová Chmelnice

Po pěti letech od vydání úspěšného debutu "Outer Calm, Pain Within" přicházejí slovenští metalisté APRIL WEEPS z Dunajské Stredy s novým albem "Comma", které vychází 27.4.2018.
Album samotné představuje pozvánku do světa stojícího mimo poznanou realitu, mimo rutinu a každodenní shon, pozvánku k nádechu a zastavení se. Paradoxem je, že při tomto vykročení z reality a napojení se na vnitřní svět jednotlivce se člověk ocitá v té skutečné pravé podstatě bytí - střetává se s pocity smutku, hněvu, překvapení, strachu radosti a možná až hnusu. Hudební bohatostí a tématy zachycenými v textech se kapela snaží přiblížit plejádě pocitů, které se skrývají v každém z nich. V písních dostává prostor a formu jejich kreativní energie, ale i ventilované afekty či pracně vytvořené a pospojované melodie a pasáže. Tematicky se dotýkají situací, které přinesl sám život.

Samotný proces tvorby kopíroval různorodost jeho obsahu - nechybělo nadšení provázející začátky tvorby nových písní, radost z prvního přehrání napsané skladby ve zkušebně nebo první poslech hotového materiálu provázený mírnou hrdostí, ale i frustrace z nespokojenosti, nepochopení, vnitřní i otevřené konflikty, místy vedoucí ke kompromisu, vyčerpanost z dlouhodobého úsilí, rezignace. I toto je realita procesu tvorby kapely, kde se třepávají silné osobnosti se specifickými postojem a názory na svět. Hnací silou pevnější než kterékoliv lepidlo je právě kapela samotná a společný výtvor, společný zážitek těchto sedmi silných individualit, které se při hraní přetavují v jednotu s názvem APRIL WEEPS. A o tom je nové album, o autentickém bytí s tím, co je tu právě teď.

Album „Comma“ se kapela chystá představit v rámci nadcházejícího česko-slovenského turné s názvem "Breaking The Sentence", které proběhne v květnu a v rámci Česka se zastaví i v Praze: 12.5.2018 - klub Nová Chmelnice.

Jako speciální hosté vystoupí:

ADOR DORATH - melodic black/dark metal (CZE)
Představovat tyto ostřílené borce v našich končinách asi není úplně potřeba. ADOR DORATH působí na scéně už od roku 1999, mají na kontě čtyři plnohodnotná alba, která si odnesla i několik lokálně významných hudebních ocenění. Kapela ve své hudbě velmi osobitě kombinuje agresivitu black metalu s elektronickými vsuvkami a občasnými ženskými vokály. A aby toho extrému nebylo málo, po velmi úspěšné poslední desce „The Very Essence of Fire“ se ADOR rozhodli vydat ještě tvrdší cestou bez ženského vokálu. Uvedené dokazují i nedávno vydaným videosinglem „Outspoken“, který po malé personální obměně na postu bubeníka nekompromisně válcuje vše, co jim přijde do cesty.

ARCH OF HELL - symphonic melodic death metal (CZE)
Tato sedmičlenná banda pekelníků z Brna není na české scéně žádným nováčkem. Kdysi stylově označovaná jako symfonický metal s občasnými prvky death metalu se v nové tvorbě posouvá blíže k modernímu metalu s prvky metalcore, melodického death metalu a black metalu, ovšem stále s přívlastkem „symfonický“. Důraz je kladený hlavně na tvrdé kytarové riffy a výrazné klávesové melodie, to vše dotvářené vokálními linkami v podobě hutného growlu/screamu a čistého ženského zpěvu. Jejich diskografie obsahuje dva počiny - „One Day“ (2009), které se minulý rok dočkalo reedice pod hlavičkou MetalGate Records, a album „Freakshow“ (2016). Kdo je ještě naživo neviděl, má se rozhodně na co těšit, protože jejich vystoupení jsou natolik energická, že nenechají žádného posluchače jen tak v klidu postávat.

MATER MONSTIFERA - melodic black metal (CZE)
Tato jihočeská úderka působí na scéně už osmnáctým rokem a má na svém kontě tři plnohodnotná CD. Bez pochyb můžeme napsat, že MATER MONSTIFERA patří k tradičnímu inventáři české tvrdě metalové scény. Jejich aktuální počin s názvem „Vězení bizarních bohů“ vyšel v polovině minulého roku jako součást hudebního časopisu Pařát a stále získává kladné ohlasy ze strany fanoušků i hudebních kritiků. Tvorbu těchto Jihočechů můžeme charakterizovat jako melodic black metal s výlučně českými texty a pořádnou dávkou podmanivých melodií, které se vám zaručeně zaryjí pod kůži. Pokud máte rádi řezavé riffy, košaté melodie a chytlavou rytmiku, rozhodně byste si neměli jejich energickou show nechat ujít.


Zveřejněno: 01. 01. 2018
Přečteno:
3511 x
Autor: Richard | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář