Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HUSMAN FEST

Conflict jsou v současné době jedna z nejznámějších a stále aktivních britských punkových kapel se silným politickým cítěním, skupina která po celou dobu své existence od 1981 nedává spát britské policii i úřadům.

Zakladatele skupiny Conflict ovlivnila tvorba tehdejší legendy Crass, na jejichž labelu Crass Records v červnu roku 1982 vydali své první EP "The House That Man Built". Svými názory a silně politickými texty okamžitě zaujali pozornost britské policie. V roce 1981 zakládají Conflict vlastní label - Mortarhate Records - kde vydávají svůj později zremastrovaný debut "It´s Time To See Who´s Who" kde v říjnu téhož roku vychází zatím nejúspěšnější singl kapely "The Battle Continues" (singl se řadí mezi nejprodávanější tituly roku 1985 v Británii).

Ještě v červnu 1986 přichází část hudebníků z Conflict pod názvem Class War se skandální skladbou "Better Dead Than Wed". Svérázný pohled zúčastněných na tehdejší královskou svatbu prince Andewa s Fergie způsobil rozruch v parlamentu a byl středem pozornosti masmédii. Od té doby vydali Conflict celou řadu nahrávek - jmenujme aspoň zřejmě nejznámější album "The Ungovernable Force "z roku 1986 či the "The Final Conflict" z 1988 (na něm zpívá Steve Ignorant, zpěvák již zmíněných Crass).

Rok 1987 se pro Conflict stal téměř osudným. Na koncertě v londýnské Brixton Academy 18.4 se sešlo přes pět tisíc fanoušků. Následující výtržnosti a bitky s policií vyústily v desetiletý královský zákaz koncertování skupiny na území Londýna. Potyčky tehdy využilo k propagandě i dokonce i československé Rudé právo, podle kterého Conflict v Brixtnu "nastavili zrcadlo prohnilé imperialistické společnosti". Celá aféra je zdokumentována na video nahrávce a živém albu "Turning Rebellion Into Money".

V roce 1989 po vydání dalšího alba "Againts All Odds" na kterém již z velké časti zní klávesy se Conflict na čtyři léta takřka odmlčeli, aby mohli pracovat na albu se zavádějícím názvem "Conclusion".

Po něm přichází další pauza - prakticky až do roku 2001, kdy se v červnu objevila předzvěst, zatím posledního alba "There´s No Power Witout Control" - 2003, singl "Now You´ve Put Your Foot In It". Singl byl nahrán v květnu 2001 a připraven pro vydání krátce před volbami plánovanými ve Velké Británii na 7. červen 2001 - ještě předtím byl ale neoficiálně úředně zakázán. Nedávno Conflict vydali již dlouho announcované poslední album "There´s No Power Witout Control", které okamžitě zaujalo mnoho hudebních kritiků a samozřejmě posluchačů.

V Bratislavě na velmi speciálním koncertě podpoří vystoupení této legendy další kultovní party. A totiž pražská kapela Hudební projekt VAP a bratislavská parta Davová Psychóza. Kapely které svými postoji ovlivnily nejméně jednu celou generaci HC a punks u nás.

STVRTOK 19.5. 2005 SK, BRATISLAVA

Bratislava @ Klub Duna 200,- sk

Radlinskeho 11, Bratislava

www.duna.sk

CONFLICT, Davová Psychoza, Hudební Projekt V.A.P., Toy Pistols, If There Is A Hope

REZERVACE VSTUPENEK: tickets@jahquita.com

INFO: www.jahquita.com

www.conflict-uk.com

22.5.2005 CZ, PRAHA

Praha @ Klub 007 Strahov

Chaloupeckeho 7, Praha 6 Strahov

http://www.klub007strahov.cz

CONFLICT, Hudebni Projekt VAP, A*Brigade

Odkazy:

http://vap.punkmusic.cz

http://www.conflict-uk.com

http://www.davovapsychoza.sk

http://www.toypistols.sk

http://ifthereisahope.prasopal.sk

http://www.duna.sk

Rezervace vstupenek www.jahquita.com

email: tickets@jahquita.com


Zveřejněno: 17. 04. 2005
Přečteno:
4064 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář