Nejbližší koncerty
  • 17. 05. 2024MÍSTNÍ FESŤÁK 2024 ☆ Nepravidelně pořádaný a pokaždé t...
  • 17. 05. 2024Libido Challenge po třech dobách ledových konečně chřtí d...
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
HUSMAN FEST

WAR FROM A HARLOTS MOUTH - In Shoals CD 2009, Lifeforce Records

Šáhnout po této desce mne přinutil energický koncert, tenkrát předskakující tomu od Bleeding Through. Pocit, ke kterému dopomohl obří zvuk a pódiová show, byl natolik intenzivní, až jsem začal očekávat víc, než se mi nakonec z kotouče pojmenovaného "In Shoals" dostalo. Jedná se totiž jen o lehce nadprůměrný materiál.

Brutal death metal se zde pojí s chaotic hard corem jako od Coalesce, taky špetka grindu a rádoby jazzu. Úvodní skladba zároveň trochu adoruje Meshuggah, a vůbec, zde se prostě trochu přespříliš míchá. Pádící části přecházejí v technická střední tempa, beatdowny nebo pomalejší atmo sludge mračna (ta jsou cítit nejsilněji v závěrečné "Scully"). Nelze namítat, že je materiál nenápaditý, ale taky příliš nedrží kupy. Až přehnaně mnoho odboček a žádný pořádný cíl, přestože i takhle může vypadat cesta, kterou si chlapi naplánovali. A jestliže se potkáváme se záměrem, je nutno posuzovat sympatiemi a vkusem individuálně.

Řekl bych, že je tento spletenec poněkud nad jejich síly. O nedostatečných hudebních dovednostech vypovídá především "Justice From The Lips Of The Highest Bidder", kde se hudebníci pokoušejí o jazzové intermezzo a vyznívají rozpačitě. Bubenický post sice poskytuje kreativního bijce, přesto se dere na povrch jistá křeč (velmi slyšitelná i v jistém úseku "The Certain Nothing", poněvadž kytary nic pořádného nehrají a řev akorát tak dopomáhá k přesunutí se předběžně k dalšímu songu, nemáte-li zrovna nejlepší náladu na nechytlavou plazící se muziku). U následujícího songu se derou na povrch asociace s Emmure, následuje další deathcorový chuchvalec rytmických kotrmelců a záškubů, až se dostáváme k již výše uvedené nejpomalejší "Scully".

War From A Harlots Mouth nevydali špatnou nahrávku. Není ani osudová, ani překotná. Ona jen nic nového nepřináší. Kdo má rád rozsypané kompozice, určitě nebude výrazně zklamán. Ani ta něco málo přes půl hodinka nenamíchne, protože vás nijak zbytečně o čas neokrade, disponuje inverzním feelingem a cosi vskutku vypráví. Beztak kluky konec konců pochválím, protože snaha o rozmanitost a esence kvality z alba dýchá, jenže dnes vychází podobných desek tolik...

Čas: 36:18

Tracklist:

  1. They Come In Shoals
  2. No High Five For C.Oward
  3. Briefing Security Werewolves On Red Alert
  4. Crooks At Your Door
  5. Justice From The Lips Of The Highest Bidder
  6. Copyriot
  7. The Certain Nothing
  8. Appropriate Tools Requierd To Intercept And Obstruct Errorism
  9. What Happens In The District...(Paper Agents)
  10. ...Stays In The District (I'm The Black Sheep Of Her Country)
  11. Scully

http://www.lifeforcerecords.com

http://www.myspace.com/warfromaharlotsmouth


Zveřejněno: 23. 06. 2009
Přečteno:
3413 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Skořepa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář