Nejbližší koncerty
  • 27. 07. 202427.7 první ročník festivalu Leviathan Open Air, fotbalové...
  • 03. 08. 202427. ročník festivalu extrémní hudby v posázavských Krhani...
  • 09. 08. 2024Druhá zastávka nukleární fúze proběhne v Kestřanech na fo...
  • 20. 08. 2024Ruská pagan metalová kapela Arkona se vrací do Ostravy s ...
  • 22. 08. 2024More Noise For Life Vol. 16 BASTARD ROYALTY - Crust co...
  • 23. 08. 202423.-24. 8. 2024, fotbalové hřiště Lužná u Rakovníka SQUA...
  • 24. 08. 2024TOUTATIS FEST První ročník jednodenního plzeňského fest...
  • 30. 08. 2024Warm-up festivalu METAL!!! v čele s ILL NIÑO je zde! Tato...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

METALOPOLIS 3.0 - Náš dárek ke dvacátinám

Po necelých šesti letech opět redesign? Dlouhá léta nic a pak v krátké době rovnou takové časté změny? Možná si kladete podobné otázky a ztěží na ně hledáte odpověď, přitom z našeho pohledu je věc poměrně jasná. Redesign „starého“ modrého webu, který proběhl v roce 2018 by se dal nazvat v podstatě existenční nutností, která nás měla zbavit břemene ve všech ohledech zastaralého webu. V podstatě bychom bez této změny nemohli technicky dál fungovat. A tehdy jsme předpokládali, že to bude vlastně i změna definitivní. Leč člověk míní, neposedné kreativní nápady mění...

Začalo to vlastně dost nenápadně – nedávno uvedenou rubrikou Alba, která, jak již víte, kombinuje data z externích zdrojů s našim obsahem. Tato nám otevřela dost zajímavé a netušené možnosti. Na druhou stranu příval nápadů a nových vylepšení webu byl natolik zběsilý, že mu stávající (rozuměj v roce 2018 modernizovaná) podoba webu prostě nemohla stačit. Tak jsme začali s jemným redesignem, který by využíval stávající šablonu. Čas však ukázal, ze to byla slepá ulička a když jsem na internetu narazil na jinou webovou šablonu, bylo o totálním redesignu prakticky okamžitě rozhodnuto.

Dost však těchto nudných detailů, pojďme se podívat na to, co byste rozhodně na Metalopolis 3.0 neměli minout.

Informačně bohatá a přesto přehledná domovská stránka
Vyslyšeli jsme vaše stížnosti na nepřehledné členění domovské stránky a tuto jsme zorganizovali do ucelených a přehledných bloků. Články jsou hezky pohromadě v kompaktním provedení. Zůstal zachován pravý sloupec, který odkazuje na nejnovější posty ze Shoutboxu a informace o aktuálním dění - diskuse a nejčtenější články.

Vylepšený vzhled Novinek
Nevymysleli jsme nic převratného a přesto se nám podařilo vpustit do žil skomírající rubriky nový životabudič. Osvěžili jsme nadpisy, kdy strohou informaci o kapele nahradil výstižnější titulek a v první řadě jsme k novinkám opatřili náhledy. Nový začátek pro Novinky!

www.metalopolis.net

 


Publikováno: 09. 06. 2024
Autor: Bury

Fotogalerie