Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Dal jsem si tu práci a připravil pár otázek pro kapely, které se účastní nadcházejícího turné lotyšů Neglected fileds.

1. Máte před sebou turné které čítá cca 17 zastávek, jak se těšíte?

ABSURD CONFLICT: Moc!

SCENERY: Toto turné je naším prvním a tudíž se na něho všichni těšíme a to tak že hodně. Já už třeba týden nemůžu usnout a pečlivě stříhám metr. Ale vážně, nikdy jsme ještě tak dlouho v jednom zápřahu nehráli, tak jsme zvědavi jak to budem zvládat. Taky se těšíme na atmosféru toho turné, každý den koncert v jiném městě, v několika státech Evropy, 18 dní budeme žít jen hudbou, koncerty a cestováním. Myslím, že to bude pro nás hodně poučné a zajímavé. Bude zajímavé sledovat i organizaci koncertů, koncerty samotné a hlavně rozdílnou mentalitu lidí ve všech těch státech kam zavítáme.

PORTIKUS: Osobne sa tešíme, pretože je to pre nás prvá veľká skúsenosť s tour takýchto rozmerov. Len by som to opravil pretože naša kapela ide len 5 zástavok. My hráme koncerty 18.9. Rimavská Sobota, 23.09. Budapešť, 01.10. Warsaw, 02.10. Vilnius a 03.10. Riga. Preto len týchto pár miest, náš basák pracuje v Rakúsku a nevie prísť na ďalšie koncerty.

DRACO HYPNALIS: Na takovou otázku snad ani nejde odpovedět v nějakých negativistických dimenzích. Samozřejmě,že se těšíme moc a možná ještě víc, než je tady možno pisatelsky vyjádřit. V našich končinách totiž zdaleka nebývá pravidlem, aby kapely mohly hrát souvislejší "šňůru" koncertů následujících bezprostředně za sebou.

2. Čí to byl nápad uspořádat tohle turné a přispívá každá kapela něčím, nebo se někdo jen ?veze"?

ABSURD CONFLICT: Čím víc lidí, tím větší pravděpodobnost, že se něco posere, na druhou stranu, když se něco posere, je pořád dost lidí, aby zaskočili, kde třeba. Hlavně je někdy fuška to všechno zkoordinovat! Jestli někdo dělá na daném místě víc či míň, není asi rozhodující, jelikož na nákladech a organizačním úsilí se chtě nechtě musí podílet všechny kapely. Tím chcí naznačit, že doufám, že příště nám Louďa najme letadlo a zaplatí hotely!!!

SCENERY: Nápad na toto turné vznikl myslím v hlavě Louďově , za což jí i jemu budiž hvězdy nakloněny do nejdelší smrti. My jako Scenery jsme zajistili dopravu pro tour a povezeme aparát. Dále náš manager zajistil akci v Praze a my samotní  koncert v Zábřehu. Tam mimo jiné (Zábřeh) oslavíme deset let výročí kapely. Koncert bude snímán, a plánujeme z něj DVD. Měli by se tam objevit i ex-členové Scenery, kteří si s náma zahrají, překvapení se dočkáte i v podobě nového člena bandu. Někteří příchozí budou hned u vstupu obdarováni hodnotnými dary, tudíž si myslím že se máte na co těšit a tímto vás všechny srdečně na tuto i jiné zastávky tohoto turné zvu.

PORTIKUS: Nápad to bol Loudou a Neglected Fields (aspoň máme toto info) a nášho managera Pavla. Somozrejme, že každá kapela niečim prispieva. Napríklad my sme zariadili koncerty na Slovensku (okrem Košického, ten má na starosti Ján Košč) a jeden koncert v Maďarsku. Tým pádom máme 5 koncertou späť čo samozrejme nie je podmienka ale takto sme sa dohodli. Neviem či sa niekto na tour len ?veze" pretože každá kapela má určitú časť tour na starosti, či sa jedná o miesto koncertu, promo alebo aparát.

DRACO HYPNALIS: Hlavní mozek celé akce je manažer  kapely Absurd Conflict a vrchní tourmanažer Luděk "Louďa" Dvořák. Na prvním tour Neglected Fields, které pořádal na jaře 2003, jsme hráli zcela náhodou pouze na jedné akci. Ale znali jsme se z koncertů již delší dobu. Někdy před rokem jsem Louďu dotazoval zda by bylo možné celou akci zopakovat a to i s naší účastí. A tak se plánovalo, řešilo, vymýšlelo a dolaďovalo a to za přispění všech zůčastněných kapel. Nerad bych tady přesně vypočítával kdo co přesně udělal, jistě někdo víc, někdo méně, ale rozhodně každý přispěl svým dílem.Tak snad bude i ten zdárný konec.

3. Turné je poměrně časově náročné, 16 -17 koncertů za 18 dní. Jak to řešíte s časem, máta volné povolání nebo ušetřenou dovolenou? A co na to vaše manželky, přítelkyně a rodiny?

ABSURD CONFLICT: Zaměstnavatelé jsou vždycky nadšení, byli by nejradši, kdybych byl na turné 10 měsíců v roce (zbylé dva mám dovolenou). A naše přítelkyně už plánují, jak půjdou zapít to, že nás nemají doma.

SCENERY: My to řešíme ušetřenou dovolenou. Ale Peťa např. kvůli pracovnímu vytížení bude muset na část turné za námi dojíždět. Jinak OK. Co se týká situace v práci a doma, to bude boj. Myslím že už je na čase abychom jim to všem oznámili, než se to dozví od vás. Cítím ve vzduchu zvýšený výskyt výpovědních a rozvodových formulářů. Antiformulářové pláštěnky sebou.  Ale vážně, v práci máme svou dovolenou, kterou si můžeme prakticky vybrat podle vlastního uvážení a potřeby, takže tady problém není. Co se týká situace doma, máme všichni tolerantní manželky a přítelkyně, které už jsou na leccos zvyklé a ví, že muziku máme rádi a je pro nás vším, samozřejmě až po nich a po rodině, a tak nám problémy nedělají.

PORTIKUS: Neviem ako ostatné kapely ale my sme si na tour vybrali dovolenky. A čo naše rodiny a priateľky? Myslím, že priateľky na začiatku vzťahu určite vedeli do čoho idú?:)

DRACO HYPNALIS: Konkrétně kapela  Draco Hypnalis se zapojí do hraní na turné od prvního koncertu v polském Chelmu 16/9 a ukončí svoji cestu v Boskovicích 30/9. Během těchto dvou týdnů bychom měli odehrát 13 koncertů a najezdit několik stovek kilometrů Střední Evropou. Volné povolání rozhodně nemáme. No snad leda náš zpěvák Lukáš - zatím studuje na "pajdáku" v Ostravě a nástup do školy mu tour nijak neohrozí. Já pracuji jako výpravčí Českých Drah a Mira /kytarista/ jako skladník-logista ve velkoskladu pochutin a jiného potravinářského zboží. Oba jsme na čas, který strávíme na turné museli ušetřit nějakou dovolenou, něco nadpracovat přesčasy, aby byl již předem zajištěn hladký průběh celé akce. Vlastní rodinu zatím nikdo z nás nezaložil, takže manželky nehrozí. Mě a Lukášovi momentálně ani žádná "Ta" přítelkyně. Mira žije již rok se svojí přítelkyní, která je velmi chápavá a tolerantní vůči jeho hudebním zálibám. Jelikož se touto dobou (11/9) právě vrací ze společné dovolené, nemohu dát v tomto rozhovoru prostor přímo jemu, aby na ni napsal ty nejlepší a zcela zasloužená slova chvály.

4. Turné je zaměřeno především na země bývalého východního bloku - byl to záměr nebo to vyplynulo ze situace - kapely, vzdálenosti atd.?

ABSURD CONFLICT: A kam bys jako chtěl jezdit? Na západ mezi kapitalisty?

SCENERY: Toto je otázka pro tour manažera, k tomu my nic nemáme, nás mají rádi všude (ha, ha).

PORTIKUS: Zámer to určite nebol ale ak mám povedať pravdu sme kapely ktoré sú určite známejšie v týchto končinách ako na západe. V pláne boli aj krajiny ako Rakúsko, Luxembursko apod. ale je pomerne dosť ťažké tam vybaviť akciu ako napr. na slovensku v čechách alebo v maďarsku.

DRACO HYPNALIS: No ono je to všechno takzvaně jedno s druhým. Sergej z Neglected Fields měl rozjednáno několik koncertů v Německu a jeden také v Belgii. Louďa zase hodně počítal s akcí ve Vídni. Ale ne všechno se podařilo dotáhnout do šťastného konce. Z něměckých koncertů zbyl jenom jeden, Belgie padla úplně, ale vypadá to, že akce ve Vídni se ještě na poslední chvíli podaří. Všude je dobré mít známé, kteří třeba přímo znají majitele klubů, nebo s nimi mohou být aspoň v osobním kontaktu. Potom se vše zařizuje mnohem lépe.

5. Připravujete nějaký speciální ?playlist" na turné? O čem bude především vaše vystoupení (která alba, nové věci atd.)?

ABSURD CONFLICT: Johoho, a nejen playlist! Kdo neuvidí a neuslyší, neuvěří!

SCENERY: Speciální playlist nemáme, budeme hrát skladby, které od nás běžně slýcháváte na koncertech. Zřejmě jich ale bude míň, kvůli nedostatku času. Jede nás víc předkapel tudíž budeme víc časově omezeni. Trochu jiné to bude v Zábřehu. Tam budeme hrát celý koncertní program a díky ex-členům budem hrát i tři skladby, které už léta nehrajeme, a které se teď po letech pilně doučujeme. Snad to všechno stihneme zvládnout.

PORTIKUS: Určite nepripravujeme špeciálny playlist. Máme pripravený materiál na hodinku ale na počet kapiel sa budeme musieť prispôsobiť. Budeme hrať skladby, ktoré máme pripravené do štúdia. Snáď sa nám ho tento rok podarí navštíviť.

DRACO HYPNALIS: No úvodem trochu z jiného soudku, když už zmiňuješ ty alba ... kdoví jestli naše debutní CD konečně vyjde, ale možná se o to Pulsar Light rec. ještě někdy postarají. Každopádně na tour máme připravený repertoár, který stojí především na skladbách z debutu, ale představíme také 3 skladby z již připravované druhé desky. Z prvotiny -split kazety s Romantic Love z roku 2000 - máme v repertoáru pouze jeden pomajelší song.

PLAYLIST:

- Tombstones For Shapeless Kindred

- Disharmonic Points ... In Opening

- The Catacombs Of Wild Passion

- Cairn Cleansing Tune - Keys

- Woe In Paralysis

- Of Doves,Falcons And Souldust

- Green Cathedrals Painted By Silent Wings

- There We Stand Bonded /Veiled In Stars/

- Symphony E - moll /instrumental/

Jak velký prostor dostaneme na jednotlivých koncertech a co všechno budeme moci zahrát, to už bude záležet na pořadatelých přímo na místě.

6. Co si od turné slibujete?

ABSURD CONFLICT: Zcela seriózně - budu pár dní mezi lidma, se kterýma je mi fajn. Tohle je asi gró celého našeho fungování v kapele.

SCENERY: Jak už jsem řekl, je to naše první velké turné, takže se spíš těšíme než od toho něco očekáváme. Ale samozřejmě že taková věc sebou nese i spoustu pozitiv, jako např. nové zkušenosti, nové kontakty, nové kamarády, posluchače a fanoušky.

PORTIKUS: My sme ešte pomerne neznáma kapela, takže v prvom rade sa chceme prezentovať najlepšie ako to pôjde. Potrebujeme aby sa ľudia zoznámili s našou tvorbou a urobili si vlastný názor. Určite sa tešime na Poľsko, Litvu, Lotyšsko a Maďarsko.

DRACO HYPNALIS: Jak už jsem naznačil na začátku bude pro nás celé tour jistě velkou zkušeností a nemalou "školou".Také se nám takto splní náš sen, zůčastnit se aktivně hraní na "šňůře" a to ve společnosti kapel vskutku vybraných jakými jsou právě Neglected Fields, Scenery, Absurd Conflict a Portikus.

7. Slova závěrem...

ABSURD CONFLICT: Asi bych měl sdělit něco ve smyslu - přijďte na koncerty, podporujte underground a tak, ale myslím, že lidi, kteří vědí o co jde, rovněž vědí, že jim stojí za to přijít se podívat. NEGLECTED FIELDS jsou hvězdy ve svém stylu, PORTIKUS je zatím neobjevená kvalita a jestli si mezi celou squadrou někdo všimne i nás, bude dobře. Pokud ne, budem se holt muset opít sami v backstage. Jo, a doufám, že na Fobiazinu bude online report! :))) Martin zpívací / ABSURD CONFLICT

SCENERY: Slovo závěrem mi moc nesedí, když vlastně turné ještě ani nezačalo. Na bilancování bude příhodnější chvíle až se vrátíme zpět. Snad jen, ať všechno dopadne jak nejlíp může, ať chodí hodně lidí a hlavně ať se nikomu nic nestane a všichni se ve zdraví vrátíme domů. Čau Mik @ Scenery

PORTIKUS: V prvom rade vdaka Fobiazine za podporu a dúfame, ža NEGLECTED FIELDS TOUR 2004 nám vyjde a urobí radosť všetkým zúčastneným. Pavel

DRACO HYPNALIS:  Nezbývá mi než Vám Všem poděkovat jménem celé kapely Draco Hypnalis za podporu celého turné a prostor,který jste nám dali ve svém zinu. Ať se Vám daří co nejlépe! Ivoš

www.nftour2004.wz.cz


Zveřejněno: 12. 09. 2004
Přečteno:
3480 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

15. 09. 2004 15:29 napsal/a Martin / A.C.
onlajn report ...
No máte šanci překonat další hranici v české ug žurnalistice ... :-))) Notebook sebou neberu, ale pokusím se dle možností posílat aktuální info / foto aspoň z našich štací!!!! Fobiazine rules!
12. 09. 2004 22:05 napsal/a marty
:-)
hehe, onlajn report,... nooooo,.. to je vyzva :-)