Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HUSMAN FEST

AWRIZIS – Shapes of Imagination mp3 2011, download

Na naší metalové scéně máme novou kapelu, pocházející z města těžkému kovu zaslíbenému, z Havířova. AWRIZIS vznikli nedávno a jejich první počin je čerstvý a to teprve z listopadu loňského roku (2011). Známými tvářemi jsou mladí kytaristé Frodys, známý třeba z doomových Dissolving of Prodigy či Ill Crow, a Tomáš Bělík z gotických Exorsus, který se v Awrizis ujal i mikrofonu. Nahrávka byla pořízena v GM Studiu v Jablunkově, kde na vše dohlížel Martin Roženek z Ador Dorath.

EP obsahuje tři skladby – Dreamcrusher, Cloud of Perdition Above Us a Believe In Omen – a je možné jej zdarma stáhnout z webových stránek Awrizis. Vlastně jej lze jedině stáhnout, placička v hmotné podobě neexistuje.

Hudba je směsicí různých metalů – od thrashe přes death po moderní deathcore. AWRIZIS se na  BandZone zřazují do škatulky metal – psychedelic přičemž druhé slovo asi popisuje specifické kytarové vyhrávky, kterými je nahrávka prodchnuta. „Zmařený sen” začíná kytarovým motivem, který se převalí do thrashových rytmů s deathovým chropotem – v tu ránu to zní jako deathcore, nicméně po chvíli následuje  příjemná líbivá melodie – která se s ostřejší pasáží pravidelně střídá. Mění se také řev na srizumitelný a skladba je to svým způsobem atmosférická a chytlavá, přitom řádně tvrdá... Druhá skladba zpočátku jede v pomalejším  tempu (jako „Oblak zkázy nad námi”), aby se v poslední minutě po kytarovém sólu a tichém vokálu „zrychlila”. I úvod trojky je pozvolný, syntetický, po něm následuje valivá pasáž doprovázená dusotem bicích – s nástupem refrénu a kytarového kvílení lze mluvit o hitovce. Možná baskytara by se mohla nějak více objevit, jinak vcelku slušná práce jak po hudební, tak vokální stránce.

Není to sice nic, co by mě pořádně uzemnilo, ale ani něco mrtvého. Budu věřit, že tyhle tři skladby jsou jen předzvěstí něčeho, co klidně může vést k plnohodnotnému albu, a že AWRIZIS mezi desítkami podobných kapel nezapadnou.

Logo kapely a název EP jsou na obalu (i na dalších promo materiálech) laděny do fosforeskující zelené, což působí poměrně originálně a určitě to může pomoci na kapelu „nezapomenout”. Na obale je vyobrazena dívka hledící do zrcadla v nějakém starobylém, pomalu se rozpadajícím městě – a v zrcadle se odráží nějaký strašidelný motiv...

Sestava:
  • Tomáš Bělík – zpěv, kytara
  • Marek Frodys Pytlík – kytara
  • Roman Tristufin Šafner – basa
  • Václav Horák – bicí

Seznam skladeb:
  1. Dreamcrusher
  2. Cloud of Perdition Above Us
  3. Believe In Omen

Čas: 12:23

ROZHOVOR

http://www.awrizis.xf.cz/
http://www.myspace.com/576108997
http://bandzone.cz/awrizis

Zveřejněno: 05. 01. 2012
Přečteno:
3932 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

05. 01. 2012 05:50 napsal/a Scyther
Opravdupovedený materiál
Už to sjíždím nějakou dobu a fakt se mi to líbí.