Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Plzeň, Divadlo Pod Lampou, 7.10.2010

V rámci turné, i když v českých podmínkách je turné silné slovo, vystoupily v Plzni dvě zajímavé kapely. FDK i Gospel Of The Future před nedávnem vydali svá, shodou okolností, druhá řadová alba a v říjnu se vypravili potěšit svou muzikou pět českých měst. Po Praze se druhá koncertní zastávka konala v plzeňském Divadle Pod Lampou. Čtvrteční večer nesliboval hojnou účast fans, ale že bude návštěvnost takto tristní, to jsem opravdu nečekal. V klubu bylo něco kolem třiceti lidí, což je velmi nešťastné číslo na to, jak kvalitní kapely dorazily.

Něco málo po deváté hodině, kdy už bylo jasné, že do Lampy opravdu víc lidí nezabloudí, vstoupili za zvuku intra na pódium FDK. Pódium potemnělo a poté, co muzikanti uchopili své nástroje, se z beden začaly valit masivní tóny podpořené dostatečně dobrým zvukem. Hudební produkce vycházející z HC scény, dnes v sobě již zcela přirozeně absorbující vlivy rocku, post hardcoru a s poslední deskou i náznaky doom metalu, u té hrstky lidí, co dorazila, bodovala. Koncertní set se skládal z nového CD Earthlinked, které bohužel ještě nemám naposlouchané, protože ač dávno nahrané, je stále nevydané... neboť tiskárna není schopna vyrobit digipack. Tato nemilá situace by už měla být konečně vyřešena do 14 dnů. Než se deska objeví na pultech, udělala kapela sympatické gesto a dala celé album k vyslechnutí na svém Bandzone profilu. Necelá hodina vystoupení ve mně zanechala stopy a nemůžu jinak než chválit, nový materiál potřebuje určitě vícekrát vyslechnout, aby se objevily všechny poklady, co tato emotivní muzika ukrývá. To, co se v hlavě udrželo, znělo velmi zajímavě a křivka kvality stoupá vzhůru. Vrchol celého vystoupení pro mě nastal zhruba v půlce setu, kdy začaly úvodní tóny songu Execution, při kterém mi běhal mráz po zádech a to se mi mockrát nestává. Bez debat je to jedna z nejlepších písní, co FDK vytvořili.


Gospel Of The Future se povedlo přenést náladu z obou vydaných CD i na pódium. Muzika, kterou produkují, je natolik uhrančivá a dokáže pohltit, že nemůže být pochyb o tom, že každý, kdo se cíleně na akci objevil, musel mít z jejich produkce zážitek. Hrubé a neustále do země zatloukající riffy, přesné a úderné bicí, basa, která je snad větší než sama Alenka, to vše vytvořilo masivní, ale jasně srozumitelný zvuk. Kluci a slečna, narozdíl od FDK, nehráli jen ze své novinky, ale zařadili do playlistu i věci ze staršího alba plus jednu mně neznámou a nikde nevydanou skladbu. Z nového CD The Eclipse v průběhu večera zazněly všechny tři původní zpívané songy, s tím, že největšího aplausu se GOTF dočkali za skladbu Witchbone Dust Overdose, při které se vytvořil i čtyřhlavý kotel; zbytek lidí aspoň potřepával do rytmu hlavou (úsměv). Vystoupení, které přesáhlo něco málo přes půl hodiny, samozřejmě uteklo velmi rychle, přídavek se bohužel nekonal i když jsem si tajně myslel na cover od Master´s Hammer... Jak se ukázalo, nebyl jsem jediný, ale GOTF se vyhecovat nedali.


Zveřejněno: 11. 10. 2010
Přečteno:
3349 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář