Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

V záplavě letních festů se objevují i menší akce, konající se uvnitř nebo venku, které také rozhodně stojí za povšimnutí.

Obrovská nabídka velkých letních festivalů daleko převyšuje poptávku, potenciální návštěvníci si vybírají, protože nelze jet na všechny akce. Asi největším důvodem jsou peníze, logicky se pak tento stav musí odrazit na návštěvnosti těchto menších letních akcí. Akce ve Vodňanech nebyla výjimkou.

Na místo činu jsme přijeli přesně v dobu avizovaného začátku, to už na pódiu dodělává zvukovku strakonická partička INCRUEL, na které jsem byl moc zvědavý a posléze i příjemně překvapený. Zhruba s 30ti minutovým zpožděním se akce rozjíždí. Velmi sympatické prostory baru „U Akcentů“ v tu dobu okupuje asi jen 20 platících osůbek plus další lidi od kapel, celkem možná 50 lidiček. Akce se koná ve dvoře, kde je postavené dřevěné pódium, zastřešené sezení, prostě atmosféra místa konání více než příjemná, ale zpět k první bandě. Stylově jedou kluci v psycho HC, dost okořeněné punkem, kapku metalem a až skoro crustem. Kapela má dva zpěváky, z nichž jeden je Eda Vítovec, který působí také v strakonické kapela WithCare! Už tohle je záruka pěkný švandy, což hned uvádění prvního songu jen potvrzuje. První vokál jede spíš v hc ryku a křiku, zatímco mu Víťa sekunduje hlubším growlem. Už propracovanost zpěvu mě hodně zaujala, prostě výborná muzička.

Po přestavbě aparátu je tu druhá banda – sušičtí death metaloví masakrátoři MORTIFILIA. Jejich pojetí rychlého a přitom melodického death metalu v severském střihu mám moc rád a tak jsem neměl problém ani tady. Zazněly pecky z nové desky, pak i něco staršího, takže jsme se dočkali songů Just funny day, Redemption, Vitiator, Christ hunt apod. Asi není potřeba dál rozmazávat, protože už i o téhle kapele jsme toho napsali hafo…

Poslední F.O.B. nemůžu hodnotit, snad je potřeba zmínit že ta „hrstka“ přítomných lidí zůstala až do konce akce, my jsme si koncert užili a doufám, že i přítomní pod pódiem.

Škoda jen že jich nebylo víc, venkovní prostory baru jsou opravdu pěkné prostředí a pro konání menších akcí jako stvořené. Jak jsem zjistil z vyvěšeného rozpisu, akce různého stylového zaměření se zde konají teď v létě téměř každý víkend, zajímalo by mne, jak je to s návštěvami jindy. Po skončení produkce se ještě dál pařilo, příjezd v 3:15 domů potvrdilo pravidlo, že čím blíž je koncert, tím déle dorazíme domu :-)


Zveřejněno: 31. 07. 2006
Přečteno:
3318 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

10. 08. 2006 09:16 napsal/a Peklop
Wodnansky Cep
nikdo nic nepsal, tak aspon dik za report a diky vsem kapelam!