ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

6. 6. 2023, Plzeň – Divadlo Pod Lampou

Mezinárodní den SLAYER (Tom Araya má narozeniny) jsem původně měl oslavit v Ostravě s EXODUS. K tomu mohu pouze říci „buďte opatrní“. Zrušenou akci kompenzuji v Plzni, která byla jednou ze zastávek turné kapel OATH OF CRUELTY z Ameriky a FAÜST z Prahy. Dávám si sraz se svým parťákem Sigim, abychom společně povečeřeli v Restauraci u Lízalky. Osud tomu chtěl a potkáváme tři čtvrtiny pražského orchestru, jenž dostal stejný nápad. Kecáme o jejich zážitcích z cest. Reprezentovali nás například v Bratislavě, Maďarsku a Rakousku. Nejvíce mě zajímala návštěva muzea Arnolda Swarzeneggera. Zmiňujeme jednu SMS soutěž, pak mně číšník konečně zacpal hubu... 

Úterní akci hostilo Divadlo Pod Lampou. Po Metalfestu mohl být kdejaký Plzeňák unavený. Nedal se tedy očekávat natřískaný klub. Stejně návštěva nepotěšila. Kluci z FAÜSTU jsou však velcí profesionálové. Dávají tomu všechno za každé situace. Naprali do nás nějakých deset thrashmetalových raket. Logicky většina byla vypálena z jediného alba „Tinnitus Inquisition“. Vlasy vlály a bicí opravdu silně bily. Mocné čitelné riffy tvrdila hutná basa. Sóla obou sekerníků zas rozjasňovala songy. Navíc ta nespoutaná návyková rytmika nutí rozkývat kedlubny. Kluci moc dobře znají své přednosti, proto je zdařile promítli do nové písničky „Cremator“. Roztančila by i mrtvého. Chytře pak bez pauzy navazovala hitovka „Let´s Go Neandrthal“. Za mě nejhezčí úsek setu. Show zavřel cover „Evil Like a Knife“ od MIDNIGHT. Generálka na koncert s VOIVOD v pražském Futuru dopadla výtečně.

Následující vystoupení byl terorismus. Frontman předvedl opravdu úctyhodný sportovní výkon. Zběsile riffoval, plival ze sebe slova, dokonce sóloval. Ne, že by zbytek kapely nějak zaostával, ale toho nasazení si všiml každý. OATH OF CRUELTY nejsou ani skupina – spíš organická bouře. Je to vážně fofr, připomínající šílenství, v němž se posluchač může a chce utopit. Borci z Texasu po zvukové stránce připomínají starou německou thrashovou školu, okořeněnou deathmetalovou brutalitou. Dal bych si repete, haha. Navíc jsou sympaťáci. Rádi se totiž s námi před klubem vyfotili.


Zveřejněno: 15. 06. 2023
Přečteno:
750 x
Autor: Kubina | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář