Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HEIDEN – Andzjel

10“ LP kooperace více vydavatelství, MC Lärmo Records 2021 / extrémní hardcore / Česko

Ostravské partě SHEEVA YOGA vyšla nová nahrávka, která je oděna do pěkného grafického zpracování, což korunuje slušivý desetipalec. Aby bylo současným trendům učiněno za dost, nechybí pochopitelně ani kazetová verze. Takže vytáhněte walkmany, nasaďte si plísňové džíny a cestou do bistra pro avokádové tousty si dejte do uší těchto intenzivních 13 minut. Třeba vám pak bude líp chutnat.

SHEEVA YOGA je sympatická kapela. Vždy mi přišla fajn a líbilo se mi to, co a jak dělá. Z kluků jde prostě cítit to pověstné srdíčko a láska k extrémním stylům. Vyjadřovací prostředky zvolené pro tuto formu hluku jsou plně zakotveny v podobě hardcore, které lze označit přídavným jménem extrémní. Můžete si dosadit dle potřeby pojmy/žánry, jako jsou fastcore, power violence, stop and go... ale ve finále koho tohle lpění na přesném rozlišení zajímá. Za ta léta se kapela jasně vyprofilovala a hraje si svoji ligu. Minimálně u nás. Širší povědomí o podobných zahraničních partičkách nemám, plně si vystačím s tím, co mi obyvatelé severovýchodu naší kotliny předkládají.

A to nejnovější menu je velice chutné. U letitých kapel může nastávat problém, že už bylo vše řečeno atd. Možná vypustím kacířskou myšlenku, ale nahrávka „Vanitas Vanitatum“ mi přijde jako nejsilnější materiál, která kdy tahle kapela vytvořila.

16 skladeb na už zmiňovaných třinácti minutách, každá strana viinylu nabízí 8 věcí, jak je tomu na kazetě, nevím, je umně a s grácií vysoustruženo. I když by si člověk na první dobrou mohl říct, že je tam vše nahrnuto bez ladu i skladu, opak je pravdou. Nápady jsou podávány v krátkých fragmentech, aby byly následně překrývány jeden přes druhý, a i když se najdou pasáže a jakási hitovost nebo lépe řečeno uchopitelnost – track „Bipolární masáž“, je to vždy na tak krátkou chvíli, že než si člověk danou pasáž plně uvědomí, je deska už o dva tracky dál. A právě v těchto momentech je síla kapely. Krátce a úderně zaútočí, uštkne, ale zároveň kompaktně tvoří silně držící materiál. Zdánlivou kakofonii zvuků překrývají dva vokály, jeden hardcorově syrový patřící hlavnímu vokalistovi, kterému sekunduje jekot basáka Skuldy. I tyto vokální party lze brát jako plus.

Aby toho rachotu nebylo málo, songy zpestřují nebo znepříjemňují, vyberte si svou tezi, noise zvuky anebo tóny saxofonu s kapelou silně propojeného Ády (MASSOLA). K dobrému pocitu přispívá zvuk. Nástroje byly nahrávány ve více studiích, aby se o závěrečný master a mix postaral Amák, kdo také jiný. Ale pravdou je, že z beden se valí úderný zvuk, který ke kapele výborně sedí a poslech z LP je příjemně tráveným časem.

Seznam skladeb:

  1. Je suis Charlie - Je suis Voltaire?   
  2. Je suis Lidl - Voltaire of Color
  3. Bipolární masáž
  4. Hitler the Pokémaster
  5. Lež je stále o krok napřed
  6. Alfa Influencer
  7. Unudit se k úzkosti
  8. Locusthila 
  9. Trumpf  
  10. Plány tržní pětiletky
  11. Zas úsvit světem hnul   
  12. Účel světí Bureše
  13. Nedělní happening  
  14. Žižkovský vraždící palcát
  15. Věř čichu mainstreamových hvězd   
  16. You Fake Generation (CAPITALIST CASUALTIES)

Čas: cca 13 minut

Sestava:

  • Skulda – basa, jekot
  • Viki – bicí
  • Maro – kytara
  • Jirka – vokál

Facebook
Bandcamp


Zveřejněno: 31. 05. 2021
Přečteno:
1303 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář