Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Kalendář 2020, vlastní náklad / Česko

Tak už jsem za ta léta psal recenze na všechno možné. Na nahrávky různých formátů a žánrů, na všemožné tiskoviny nebo filmy (a to včetně porna). Dokonce jsem kdysi dávno zvažoval sepsat něco o „nahrávce“ českobudějovických noiserů SHAMBLES, kterou tvořilo kindervajíčko naplněné snad nějakými šroubky, ale to jsem tehdy vyměkl. Ovšem s kalendářem mám tu čest poprvé.

Jak píše jeho autor v úvodní předmluvě, různých fotoknih vyšla spousta, ale málokdo si v nich listuje každý týden. A přesně o to Sikimu (nezaměňovat se Sykym z RABIES!), jenž je znám zveřejňováním svých fotoreportů na Czechcore nebo svou částí v cestopisné knize Dva lidé, dva výlety, šlo. Takže tady máme klasický stolní kalendář (takové to typické áčko, co si možná pamatujete z dětství) rozdělený po týdnech, v němž nechybí samozřejmě jména, jež mají v daný den svátek nebo významné dny. Chybí tady snad už jenom fáze měsíce.

Ale tím hlavním je přes padesát černobílých fotografií z koncertů z různých lokací, od zavedených placů (007, Play Fast Or Don´t Fest) až po nějaká alternativní místa či „sklepy“. Stejně tak jsou zde zavedení interpreti v rámci žánru (dejme tomu v rozpětí punk, hardcore, grind) od SEE YOU IN HELL, GRIDE nebo LAHAR po WOLFBRIGADE, UNHOLY GRAVE či PISSCHRIST, nebo naopak kapely, jejichž názvy mi nic neříkají.

Všechny fotky mají ale jedno společné. Jsou na nich zachyceny emoce a lidé v ten daný moment, a tak tvoří zajímavou vzpomínku na danou dobu (rozmezí let 2005 – 2009). Sympatické je, že Siki se pokusil oslovit všechny zúčastněné, takže je větší polovina doplněna o komentáře samotných aktérů na fotografiích, kdy někdy to je jen strohé „To už bylo dávno, to si nepamatuji,“ po celkem úsměvné historky a zážitky spojené s daným koncertem. Jako třeba: „Dva členové kapel, co s námi hráli, skončili po téhle akci na delší dobu v pracovní neschopnosti… Oba se „zranili“ ve spánku…“

Jediné dilema mám v tom, jestli si do tohoto kalendáře budu příští rok něco zapisovat. Za prvé, v jednotlivých políčkách je málo místa a za druhé – do knih si taky nedělám poznámky. Ale to už si musí rozhodnout každý sám. Takže u nás doma bude už tradičně kalendář s minipivovary. (úsměv)

punkcalendar@seznam.cz

 


Zveřejněno: 12. 08. 2020
Přečteno:
1476 x
Autor: Bury | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář