Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

CD-R 2019, vlastní náklad / thrash/grind / Slovensko

POTHRATOR. Název kapely ze slovenského Popradu svědčí o mnohém, hlavně o tom, že kapela funguje hlavně pro zábavu, ale taky o tom, že příliš rozumu při volbě názvu její zakladatelé nepoužili. Když se s podobnými jmény muzikanti tasili před třiceti lety, dalo se to pochopit, dnes to ale působí dětinsky až hloupě. Ale i s hloupým názvem se dá dělat zajímavá muzika… ale taky nedobrá. A POTHRATOR jsou žel tím druhým případem. Když jsem si jejich letošní „Demo“ pustil poprvé, nestačil jsem se divit. Znovu mě napadlo ono „když s podobnou muzikou přišly kapely před třiceti lety, dalo se to pochopit...“. Ale dnes? 

Každá legrace má své meze, ale POTHRATOR je překračují ve všech směrech. První, co udeří do uší, je zvuk. Jako kdyby se nahrávalo na mikrofon prastarého kazeťáku; ve skutečnosti to bylo v garáži, ale ono je to jedno. Nahrávka zní hodně obstarožně, jako demáče z přelomu osmdesátých a devadesátých let, což může být i záměr, navíc jde o demo, ale pokud chce kapela zaujmout širší publikum než pár kamarádů, měla by si dát záležet i na soundu, který místy dokonce co do hlasitosti kolísá jako na zamotané kazetě.

Na stejné úrovni jako zvuk se nachází hudba. Kapela ji označuje jako thrash metal s grindovým zpěvem, ale kromě několika světlejších momentů jde o humpoláckou hoblovačku, která má k thrash metalu sice namířeno, ale spíše je to mix primitivního thrashe a umca umca grindu ve středních tempech. Ani ten vokál není zpočátku ryze grindový, spíše jde o nucený chrchlot, kterému naštěstí, s ohledem na názvy skladeb, není rozumět. Když jsem naznačil nějaké světlejší momenty, tak jde o sporadická kytarová sóla, která ale rozhodně neoplývají originalitou, což platí o instrumentálních výkonech obecně. Přijde mi, že kluci jsou rádi, že vůbec dokážou něco zahrát, že jsou na začátku své cesty a ta je zatím prošlapávaná hodně opatrně. Když už se zablýská na lepší časy, tak místo aby kapela přiostřila, zrychlila, trochu to nakopla, vrátí se k onomu hopsání. Vokalista se sice postupně propracovává i k prasečímu rykotu, ale že by v tomto směru šlo o něco interesantního, si taky nemyslím. 

Suma sumárum – slabota.

Seznam skladeb:

  1. Pedofil
  2. Bohapustá jebačka
  3. Natrhnutá riť
  4. Zabíjačka
  5. Potrat
  6. (K)análník

Čas: 17:41

Sestava:

  • Tomáš – spev 
  • Homár – gitara 
  • Peder – basgitara 
  • Samo – bicie 

Facebook
Bandzone

 


Zveřejněno: 16. 10. 2019
Přečteno:
3972 x
Hodnocení autora:
2 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář