F.O.B. - Outside The Palace Walls

FELISHA - She's Too Young For Summer Night Promo CD 2004 - Nice BoyS entertainment

Felisha, pre mňa vcelku neznáma česká skupina. No, aj keď nejedná sa o štýl až tak rozšírený v našich končinách. Takže nájsť nejakú škatulku - ide o brutal death metal (k tomu gore a ešte aj porn :-) ) - odteraz v tejto recenzii v skratke death metal ;-). Čo sa týka obalu, je tak ladený, ako by človek mohol očakávať - je na ňom nejaká aziatka, ktorá si pchá obe ruky do úst po zápästie a má na nich zvratky. No proste bašta. :-P

Čo sa týka hudby, nie je moc založená na rýchlosti, ale skôr na hutnosti. Nesie sa v strednom tempe, možno trošku rýchlejšie, než slovenské Sanatorium, ale štýlom hrania by sa to dalo porovnať. Zvuk je akýsi "brnivý" :-), ale to podľa mňa hudbu správne dopĺňa, vynikajúco je počuť najmä basgitaru, ktorá v tomto prípade nie je náročná, ale vkusná. Do vynikajúceho death metalu, ktorý je naozaj rozmanitý (rozhodne nenudí), sa vnára ženské vzdychanie a spevákov vokál, ktorý je veľmi hlboký, zrejme aj trošku zboostrovaný. Keď mám pravdu povedať, keď som videla toto album, myslela som, že pôjde len o kopec bordelu a nalátaných riffov a bicích, jedno cez druhé, ale táto hudba má fakt hlavu aj pätu a um im rozhodne nechýba. Dokonca bych si dovolila tvrdiť, že čo song, to death hitovka... :-) Gitara tu stvára príjemné veci, často graduje dohora za sprievodu bicích. Aj keď nie do výšok jak v heavy metale :-D, ale proste to zvyšovanie tónov je citeľné.

Ani neviem, ako to zhrnúť, je to hutné, príjemné a nenásilné, zanecháva to vcelku príjemný pocit po posluchu (aspoň mne teda :-) ). A poviem ešte toľko, že milovníci gore deathu si véééľmi na tomto zmlsnú. (Ale ten obal fakt nemusím :-) ).

Čas: 14:01

Tracklist:

  1. Felch
  2. Perineum Massacre
  3. She`s Too Young For Summer Night
  4. Flushing Stomach
  5. About A Love
  6. Carousel Of Tears

Kontakt: n.b.e@seznam.cz


Zveřejněno: 29. 06. 2005
Přečteno:
3327 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Weronyka | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

29. 06. 2005 15:52 napsal/a marty
cover
jo ten cover, presne si pamatuju to video co bylo kdysi na koleji na siti, jmenovalo se "Mnamy" a byla v nem tahle asiatka ve vane, vyblila se, napila se, vyblila se, napila se,... a tak daaal :)))