Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
LLYR

Delší koncertní absťák byl přerušen naším první koncertem po natáčení nového CD. Jelo se hrát do Rakovníka, do (jak jsem posléze zjistil) příjemného klubíku Astacus.

Na MP jsem si přečetl návod jak správně psát reporty z ?ug? akcí, takže s chutí do toho, snad vás nezklamu :) Na cestu jsme vyrazili po páté hodině, cesta příjemně ubíhala a k dovršení pohody jsme si jí zpříjemnili zastávkou na benzínce za Prahou, kde jsme se občerstvili. Protože jsme jeli autem, tak jsem po cestě kromě svých spoluhráčů žádné další známé nepotkal, ač je to občas pravidlem. Do klubu jsme dorazili něco po sedmé, právě zde probíhaly už přípravy první kapely.

Jako první měli tu možnost a využili jí domažličtí heavy metal ctící DARK ANGELS. Nutno říct, že jsem takovou ránu opravdu nečekal, a nebyl jsem na to připravenej. Opravdu velmi jednoduchý heavy metal měl překvapivě velký ohlas, mě však hudebně moc nezaujal, vizuálně to bylo 1:2 pro zpěvačku, která ovšem místy moc ječela.

Druzí jdou na plac RENEWAL z Moravy a já jsem velmi zvědavý, protože jsem tuhle kapelu před pár lety dost, sledoval. Pak následovala pauza a teď, jak se zdá, kapela opět ožila. K mému částečnému zklamání jen průměrný death ve středních tempech s výlety do pár rychlostních kol.

Třetí na place SMASHED FACE a nutno říct, pro mě nejlepší kapela večera (zde chci podle osnovy pozdravit hlavně Patrika ? čůůůs!). Vály z debutu Human: Earth Parasite a mě chvílema běhal mráz po zádech. Takhle kapela by zasloužila rozhodně víc pozornosti. Jejich death-grind míchaný s HC a dalšími vlivy je opravdu energie sama.

Čtvrtí F.O.B. z Tábora, hrál se nový materiál z připravovaného druhého alba, které vyjde ke konci května u IFA records a byl celkem úspěch. Víc to hodnotit nebudu.

Následovalo vystoupení domácích black stars WARCHILD, říše zla, atd. plivání ohně a hlavně křest CD! Bylo znát, že WCH jsou doma. Atmosféra zhoustla, a také musím přiznat, že tady se mi kapela líbila víc než před pár týdny u nás v Táboře, kde mi přišla až příliš neživá. Tady to bylo o pár desítek procent lepší.

Ke konci jejich setu bohužel opouštíme klub, takže jsem nestihnul skouknout německý heavy metal v podání ELM?S FIRE, pokud někdo ano, pište to do diskuze!

Opravdu dobrý klub (zajímavé a originální prostředí, třeba motor z mašiny jako pípa ? super!) a celkem dobrá akce mi navrátila pocit, že už zase naplno jede koncertní sezóna a že se máme opravdu na co těšit. Taky bych asi měl pochválit organizátory, snaha se cení, přišlo i celkem dost lidí, i když vždycky to může bejt lepší. Kdo nepřišel a tvrdnul v hospodě, může jen litovat!


Zveřejněno: 27. 04. 2005
Přečteno:
3485 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

29. 04. 2005 00:49 napsal/a ČOMBOL
RAKOVNIK BYL BESTTTTTTT
MYSLIM SI ZE CELA AKCE BYLA DOBRE UDELANA CO SE TIKA ORGANIZACE TAK ZE VELKE DIKY PATRI SKUPINE WARCHILD ALE BERU TO I JAKO CELEK KONCERT SE MI STRASNE MOC LIBIL SKUPINY TAKY JOOOOOOO A TA PIPA Z MOTORU BYLA VAZNE K NAKOUSNUTI.POZNAL JSEM TAM SPOUSTU NOVYCH LIDI PROSTE SKVELEJ SOBOTNI VECER ASPON TEDA PRO ME...................