Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
HEIDEN – Andzjel

INNER FEAR - Delusive Eyes - demo - 97 - selfrelease

Je vidět, že v českých luzích a hájích získává stále větší oblibu doom metal s prvky blacku a na první poslech líbivými a tajemnými melodiemi. Inner Fear z Brna jsou toho dobrým příkladem. Napovídá tomu klasické doomové složení: bicí, kytara, klávesy, basa. Vokální část je dosti pestrá, jelikož jsou do hudby zakomponovány ženské vokály. Nechtěl bych, aby si to kluci brali osobně, ale dnes si většina kapel myslí, že s ženským vokálem udělá díru do světa. Pravda je ta, že málo která z těchto kapel umí nenarušivše kompozici skladby ženský vokál do své hudby zamontovat. Ale dost ženskejch a zpět k Inner Fear jako takovým. Toto demo z roku 97 obsahuje 7 skladeb, plynoucích především v pomalých a středních tempech. Jednu z dominantních rolí zde hrají klávesy, vyluzující temné a mystické melodie navozující atmosféru úplňku středověké noci. Mužský vokál je spíše do blacku a do stylu, který kluci hrají, se výborně hodí. Ženský vokál je zvláštně zabarven. Zprvu se mi zdál drobet falešný, ale nejspíš to bylo tou barvou. Příliš mě neoslnily instrumentální výkony jednotlivých muzikantů, ale dost mě vzalo to, jak je demo harmonicky výborně zpracováno a jednotlivé motivy na sebe pěkně navazují. Hudba není sice složitá, ale celkem chytlavá.

Obal je plnobarevný, ale trochu málo obsažný. Nechybí zde sice foto kapely, zato zde trochu postrádám texty, které bych k tomuto stylu muziky velice ocenil, aby tak umocnily pocity nejtemnějších hlubin duše, které tento počin evokuje.

Závěrem bych chtěl říci, že kapela se vydala směrem, kterým by to celkem mohla někam dotáhnout, jelikož doom se poslouchá stále víc a víc. Podle mě se jedná o průměrnou práci, ale přesto všem milovníkům doomu a tajemna vůbec tento materiál doporučím, aby tak získaly přehled o tom, co temného se na naší UG scéně nachází.


Zveřejněno: 29. 05. 1998
Přečteno:
3495 x
Autor: Bendis | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář