Nejbližší koncerty
  • 23. 05. 2024Fenomenální baskytarista a vynikající zpěvák MARCO MENDOZ...
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
HEIDEN – Andzjel

Představuje se bulharská skupina SAUERKRAUT, jejíž předák Trifon vládne českým jazykem!

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

SAUERKRAUT byl založen v roce 2001 nahráním prvního dema ve zkušebně. Nápad na založení vlastní kapely přišel ještě předtím, asi stejně, jako u každého puberťáka. Ale až v tom roce 2001 mi dva kámoši věnovali chvilku a jen tak ze srandy zahráli pár akordů do mého řevu. Jméno jsem vybral čirou náhodou – otevřel jsem slovník a bylo to tam. (úsměv) Důležité bylo, aby to znělo hrozně a ke všemu sauerkraut (kysané zelí) je bulharská specialita.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?
   
Momentálně máme stabilní sestavu: já (Trifon) – řev, Ivan – kytara a Joss (Džos) – bicí. Všem je něco přes třicet let. Já se věnuju pouze SAUERKRAUT. Ivan je se mnou nejdéle, od roku 2004, kromě SAUERKRAUT hraje i v oi-punk bandu  KUBRATOV SNOP a ještě k tomu má nějaké svoje noise core projekty. Bubeník Joss vždy fandil death/gore/grind stylu a tak ještě koncem devadesátých let hrával ve školním bandu TOXAEMIE (rip), před časem mlátil v deathmetalové kapele CLOT (stojí za poslech). Teď už je to skoro rok, co se odstěhoval do Norska, ale čekáme na jeho návrat, abychom zase pořádně rozjeli koncerty a vyrazili do studia.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?


Hrozně se svou nahrávkou pyšníme. Prostě, za prvé, je to vinyl, a my jsme první Bulhaři v tomto stylu na takovém formátu. Pak je to naše první setkání s profesionálním studiem (Playground, Varna). Pořídil jsem tři sta kusů sedmipalce v Německu, za podpory několika vydavatelů z Francie, Belgie, Anglie a Řecka. I když jsem měl největší podíl, mám už vše vyprodané, tak uvažuju o nové edici. Cena u zmíněných labelů se pohybuje od 3,5 do 6 euro.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky/španělsky..., kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Vymyslet názvy a texty je sice moje záležitost, ale moc toho textu není... spíš chci názvem daného songu vyjádřit nějaké pocity, dojem, mínění, názor. Většinou píšu anglicky, ale někdy mi přijde na mysli i čeština, např. song Sleva na rozum.
 
Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?
   
Hah, zase já. Rád dělám obaly, protože je to další možnost, jak něco říct. A když se obal nepovede, tak abych byl nasraný jenom na sebe.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Grindcorové klasiky jako ROT, AGATHOCLES, FEAR OF GOD, CORNUCOPIA, PATARENI, NAPALM DEATH, ANAL MACABRE.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?
   
Nějaká předchozí dema jsem posílal různým firmám, ale my jsme zaměřeni na menší labely, které jsou většinou i kamarádi nebo známí. S takovými lidmi se vždy dobře pracuje a já jsem s vydavateli spokojen.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?
   
Čas od času se počet odehraných koncertů zvyšuje, ale živě hrajeme víceméně v našem okolí, kde v poslední době moc klubů není. Tipoval bych celkový počet na třicet. Nejzajímavější byly show s ONANIZER, INTO SICKNESS nebo se SLAVEBREED, když byli týpci na turné. A jinak byl skvělý klub ve Varně, kde byly vždycky divoké palby.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?
   
To určitě ano, ale kde a kdy... těžko říct.

Plány do budoucna...

Rád bych se vrátil co nejdříve do studia nahrát nový materiál – chci vydat ještě několik split vinylů a mými oblíbenými kapelami. Zahrát si na koncertech a hlavně bavit se milovanou (anti)muzikou. (úsměv)

Facebook
http://sauergrind.blogspot.com/

RECENZE



Zveřejněno: 10. 07. 2015
Přečteno:
3616 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář