Nejbližší koncerty
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
  • 07. 06. 2024999 (uk), The Fialky (cz)
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

PAŘÁT magazine - #14 Profi print časopis - 2005

A tak mě zase ten lump od Mohelnice ( zdravím Herdrone ) poslal další, již 14!!! číslo Pařátu.  Magazín mi udělal obrovskou radost a zároveň vyvolal notnou dávku nostalgie.

Jó, kde jsou ty časy, kdy se Pařát pral o svou prestiž s Cassiopeiou, přičemž mu na záda dýchaly ziny jako Mother Of Darkness, či In Deed Helll a dále pak Sodomia, Unblemished, RUM a další. Nad tím vším vládlo v té době dosti kontroverzní Payo. Kde je těm všem konec? Z výše jmenovaných zůstal pouze In Deed Hell, který vyhází jednou za rok a to je vše. Payo je na netu a zbytek zinů nejspíše skončil.

Tím, že Pařát vychází téměř čtvrtletně, se stává dominantním na trhu. Ale není to jenom v tom. Je to hlavně v tom, že tento magazín je naprosto skvělej. Nádherná grafická práce, skvělé mimohudební články a řada recenzí, rozhovorů a tolik potřebným informací o stavu zpovídaných kapel. Hlavní kapelou čísla 14 je skupina Euthanasia, která je na ploše pěti stránkách rozebrána až do morku kostí. Na další stránce si pak můžete přečíst recenze všech děl oné kapely. Megarozhovor s Euthanasii je potom doprovázen menšími rozhovory ze skupinami Dying Passion, Necrocock, Virus, Deicide, Maximatosis, Plastic Grave,Diabolical Breed, Little Dead Bertha, Skyforger, Scenteria a další. Dále se pak můžete již po deváté dozvědět něco o čarodějnických procesech v českých zemích. Navštívit pár zajímavých koncertů či festů a proplout řadou recenzí. Na jedno číslo je toho až dost. Já jsem se budil s pařátem na ksichtě celej tejden než jsem ho zvládl a ještě dnes nemám pročtený všechny recenze.

No, té chvály už bylo dost. Ale je fakt, že se toho Pařátu není moc co vytknout. Jediná věc, která mě trošku mrzí je, že se tentokrát příliš neangažoval pan W. Jeho články na různá témata jsou obdivuhodné. Také mě tam chybějí úvahy a básně Blackmoona. Ale jinak v poho.

Kontakt: herdron@centrum.cz

Časopis možno zakoupit ZDE


Zveřejněno: 06. 03. 2005
Přečteno:
3461 x
Autor: Ifa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář