Nejbližší koncerty
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
  • 07. 06. 2024999 (uk), The Fialky (cz)
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

CD 2015/ Mortis Humanae Productions/ black metal/ Francie

Určitě to každý nejednou zažil. V regálu v obchodě nádherně vypadající bonboniéra, kterou musíte chtě nechtě koupit. Po jejím rozbalení a ochutnání se stane, že právě to sladké tajemství ukryté v krabici není ani v nejmenším dle vašeho očekávání. Otočíte obal a nevěříte svým vlastním očím. Na krabici je opravdu napsáno „vyrobeno v Belgiji“. Tedy ve státě, jenž je svými čokoládovými výrobky vyhlášen po celém světě.

Stejně jsem dopadl i já s touto nahrávkou. Nejprve jsem ochutnal v podobě jednoho songu na YouTube. Tehdy mi ty zvuky linoucí se ze zabudovaného reproduktoru počítače připadaly docela fajn. Pár dnů nato dorazila obálka a v ní mimo jiné i placka těchto uličníků z Paříže. Ti se už bez mála pět let věnují tvorbě black metalu a za dobu své existence vydali dvě plnohodnotné nahrávky. A právě ta druhá se pro mě stala onou bonboniérou, co lépe vypadá, než skutečně chutná. Dle přebalu bylo znát, že se texty budou motat kolem historie a válek. Ihned jsem ale věděl, že s pochopením obsahu budu mít značný problém, neboť všechny texty jsou v mateřském jazyku tvůrců.

Samotné přehrávání pak mělo onu hořkosladkou příchuť, kdy zprvu zvukově nebylo co vytknout, ale s postupným vystřízlivěním přicházel pocit prázdnoty. Něco jako přehnané plastické operace u žen. Nejprve se vám zdá všechno dokonalé, ale s dalším přiblížením zjišťujete, že tělu chybí ony nedostatky, vedle kterých vyniknou ty božské tvary. Dlouho jsem chodil se sluchátky na uších a hledal co možná nejlepší přístup k hudbě NEPTRECUS. Žel satan na bitevním poli plačící, jsem nic nenašel. Ano, občas vykouknou zajímavé motivy, dokonce i některé rify stojí za pozornost, ale i přes tyto malé záchvěvy se nebojím napsat, že hudba na „Fréres de Sang“ je pouhým zbytečným nosičem na poli černého kovu.

Dle mého tento pocit prohlubuje i zvukový kabát. Ten je na jednu stranu sice křišťálový a čistý, ale na stranu druhou neuvěřitelně plochý. Před několika lety jsem investoval podstatné množství peněz do přehrávače, aby byl zážitek z poslechu maximální. Až do dnešních dnů mi sestava slouží dokonale a jen jednou jsem zůstal při poslechu bezradný. Tu úzkost má za následek právě tento kotouč, neboť poprvé v životě jsem s tlačítky ekvalizéru otáčel na všechny strany a nikdy se mi nepodařilo nalézt uspokojivou vyváženost nástrojů.

Nevím, jak zní předešlá nahrávka „L'aube du déclin“ a vlastně mě to ani nezajímá. Ne proto, že bych se bál předešlé tvorby, ale spíš z důvodu, že jsem už strávil hodně času a energie nad touto kapelou a více času si dle mého pánové už nezaslouží.

Seznam skladeb:
  1. Introduction au Fratricide
  2. Verdun: Confession d'un Ange Brisé
  3. Fleurs aux Fusils
  4. Quand le Chassepot rencontre la Dreyse
  5. Le Spleen du No Man's Land
  6. Chargez !
  7. Les Cuirassiers de Morsbronn
  8. Le Lion d'Afrique
  9. Frères de Sang

Čas: 47:56

Sestava:
  • Svarga – zpěv, kytara
  • Lagodas – bicí
  • Tancréde – kytara
  • Witart – baskytara

https://myspace.com/neptrecus

Facebook
https://www.youtube.com/user/neptrecus


Zveřejněno: 06. 03. 2016
Přečteno:
3506 x
Hodnocení autora:
4 / 10

Autor: Luma | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář