Nejbližší koncerty
  • 23. 05. 2024Fenomenální baskytarista a vynikající zpěvák MARCO MENDOZ...
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
INSANIA

DIRA MORTIS – Euphoric Convulsions CD 2012, Let It Bleed Records

Občas se to stane. Někdy k tomu opravdu může dojít. A vám se to taky určitě už někdy přihodilo. V dnešním světě to začíná být čím dál častější jev. Člověk si takhle brouzdá po informační dálnici a najednou ho něco zaujme a nepustí. A jde po tom jako slepice po flusu. Takhle jsem to měl s kapelou DIRA MORTIS. Od prvního odkazu na internetu vše nasvědčovalo tomu, že se mi bude jejich muzika líbit. Nejdřív mě zaujal parádní obal. Pak následovalo vyhledání preview celého alba na Youtube a zjištění, že kapela pochází z mé oblíbené polské líhně death metalu. Posháněl jsem mp3 značně ilegálním způsobem a po týdnu poslechu na sluchátkách si hned objednal cd.

Dira Mortis hrají od roku 1998. Letošní album Euphoric Convulsions je jejich prvním počinem. Do současnosti vydali pouze dvě dema, dvě EP a jeden split s kapelou Valinor. Všichni muzikanti si prošli nejtemnějšími kapelami polského undergroundu jako Profundis, Ulcer, Christ Agony, Engraved, Nuclear Vomit apod. To byl pro mě další jasný signál toho, že tady se bude odehrávat něco velkého. A musím říci, že se mi poslední dobou nestává často, aby mě od prvního poslechu nějaké album dostalo tak rychle.

Začíná se industriálním intrem Death Awaits… Šumí vám v uších, stroj smrti je spuštěn. Exultation Full of Sadism je rychlá, velice dynamická píseň. Zavzpomínáte si na časy, kdy nejlepší světové spolky drtily v devadesátých letech death metal. Líbí se mi břinkající činely. Absolutní drtička! Pokračujeme Abyss of the Damned, která nejdříve nažene strach a pak vás přikryje temnotou. Velice prohnilá mezihra! Ancient Death Glorification vzdáleně připomene nejlepší roky kapely Vader a vy se necháte unášet monstrózním riffem. Řezničina! Pulverized Remnants of Existence. Byl zprovozněn další stroj na zabíjení. Čekáte, co přijde. Mezi soukolím vraždícího zařízení proplouvají veškeré vaše strachy a fobie. Dočkáte se ďábelské zběsilé Intoxicated Visions. Píseň, která by mohla být hymnou cechu všech lidských řezníků. Lidstvo je nakaženo svým vlastním zlem. Masakr! Unmercifully Fulfilment… je závěrečným outrem. Vraždící mašina je nakrmena a snad bude chvilku v klidu. Ale nebojte, nedá vám to a bude si ji chtít pustit znovu. Musíte si ten nářez znovu narvat do hlavy. Protože tady se hraje poctivě a s ďábelským nasazením.

Jsem moc rád, že se to stalo. Jsem moc rád, že jsem na internetu potkal kapelu DIRA MORTIS. Jejich album Euphoric Convulsions je mistrně zahraný old school metal v moderním provedení. Nebudete mít čas se ani nadechnout. Zničí vás a už nikdy nebudete koukat na současný svět jako dřív. Pro mě death metalové překvapení letošního podzimu!

Seznam skladeb:

  1. Death Awaits…
  2. Exultation Full of Sadism
  3. Abyss of the Damned
  4. Ancient Death Glorification
  5. Pulverized Remnants of Existence
  6. Intoxicated Visions
  7. Unmercifully Fulfilment…


Čas: 29:26

Sestava:

  • Piotr Rajus – basa
  • Krzysztof Saran – bicí
  • Leszek Makowiecki – kytara
  • Lukasz Gliňski – zpěv

http://www.facebook.com/diramortis
http://www.myspace.com/diramortis
http://www.letitbleed.eu/


Zveřejněno: 23. 11. 2012
Přečteno:
3336 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář