Nejbližší koncerty
  • 23. 05. 2024Fenomenální baskytarista a vynikající zpěvák MARCO MENDOZ...
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Hatebreed, Mourning Ends, Paint the Town Red

Hatebreed po roce minuloročním koncertu ve Futuru stihli na podzim vydat nové cd The Rise of Brutality, jejíž název přesně vypovídá o charakteru desky, sjezdit půlku světa a už jsou zase na evropském turné, které zahrnulo k mé radosti opět i  Prahu. BrutalHCoristé z Connecticutu jsou už zavedenou koncertní stálicí a jejich show je vždy nadupané energií a velkým zážitkem. Tentokrát v klubu Matrix?

Už před klubem bylo podle počtu lidí poznat, že Hatebreed táhne. Kromě češtiny byla slyšet polština i angličtina. Po zaplacení vstupného(více než přijatelných 270 CZK) jsem vplul do klubu a valil k týpkovi s tričkama, mikinama, abych nedopadl jako minule, kdy jsem přišel pozdě a už na mě nic v přijatelné cenové kategorii nezbylo. Tentokrát bylo všeho dost a díky dobrému kurzu koruna / dolar to bylo levnější než minule.

Celý večer zahajovali němečtí Mourning Ends a ačkoliv hrají spíše metalově, tak se mi celý set líbil a slušně jsem si zapařil. Zpěvák kapely zárověn drtí kytaru v Heaven Shall  Burn, kterou znám jenom podle názvu, kde jim to údajně šlape mnohem lépe. Nevím, neznám, ale v Matrixu zahráli velmi slušně a bylo vidět, že už mají něco za sebou (3 Cd). Roli předskokanů zkrátka zvládli. Jako druzí nastoupili Paint the Town Red, taktéž z Německa, kteří mě totálně dostali. Jejich svižné, metalové HC je radost poslouchat. Tak tohle fakt můžu, nářez a super pařba. Zpěvák pobíhal po pódiu jako smyslů zbavený a stejně jako zbytek kapely do toho šel na sto procent. Překvapení večera. Lepší předskokany si Hatebreed nemohli přát. Do pěkně rozpáleného klubu naběhli kolem čtvrt na jedenáct a jako vždy smetli úplně všechno a všecky. Jestli jste někdy viděli nějaký jejich klip, tak vězte, že na koncertě to přesně tak vypadá. Atmosféru nemá cenu popisovat. Stagediving( kvůli nízkému stropu a pódiu trochu problematický, ale dalo se:-)), oko pod pódiem, pogo. Hatebreed už dlouho nemusí nikoho přesvědčovat. Kvalitu nejlépe prověří čas a to pro Hatebreed platí dvojnásob. Fans jim doslova zobou z ruky a i kdyby Jamey Jasta přestal zvracet do mikrofonu, zborový řev lidí pod pódiem by ho v pohodě nahradil. Zazněly všechny hitovky ze všech alb ? Proven, I will be Heard, Worlds Apart, Live for This, Before Dishonor atd. Však víte. Jako bonbónek kluci zahráli nějaký cover od Slayeru ( prý Raining Blood). Mám takový dojem, že vedle Hatebreed se mohou bez obav postavit už jen veličiny světového metalu. Ostatní nemají šanci a dostanou K.O. Za hodinku bylo po všem. Všichni byli tak hotoví, že nebylo třeba ani přidávat. We?ll be back?Celý koncert provázel dobrý zvuk, žádná zvuková koule a songy šly rozeznat hned od prvním taktu. U mě maximální spokojenost.


Zveřejněno: 13. 06. 2004
Přečteno:
3284 x
Autor: Skipi | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář