Nejbližší koncerty
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
  • 07. 06. 2024999 (uk), The Fialky (cz)
TELEPATIE VI

Srbská banda MAY RESULT existuje už od roku 1995 a díky tomu má za sebou už velmi bohatou minulost. Čeští fans mohli před 2 roky tuhle bandu vidět I na Open Hell festu ve Volyni. Klávesáka Milana vyzpovídal Ifa.

Ahoj Milane, tak jak jste oslavili konec roku s M.R. a The Stone? Pochlub se s nějakým pikantním zážitkem?

Sláva Ífo, můj český bratře! Ano, na konci roku jsme dokončili poslední nahrávku. Je to naše nejnovější nabídka ? třetí Cd May Result, které vychází pod křídli srbského labelu Rock Express. Co se týče The Stone, tak tato kapela právě dokončuje také své třetí album, které vyjde u německé  firmy Solistitium records, tak nezapomeň!

Hm, koukám, že jste velice aktivní. Představ nám tedy blíže obě kapely. 

Ano, May Result hrají velmi temný black metal a do této dosud jsme nahráli jedno demo, dvě alba a tuto nynější speciální nahrávku se znovu nahraným demáčem s některými novými songy a předělávkami. Nové album bude venku někdy později, asi v  květnu. Jinak skupina hraje už od roku 1995. The Stone jedou od roku 1996 a do této doby skupina vyprodukovala dvě dema, dvě alba a jednu speciální nahrávku s demosnímky a novými songy na jednom CD. Pro více informací je lepší navštívit náš web:www.mayresult.com a http://the-stone.cbj.net .

Proc název May Result?

Hehe, každý se na to ptá. Vybrali jsme si ho, protože je hodně tajemný, jedinečný a stále temný a hodně, hodně zlý.

S novým rokem se pojí i to, že vám vychází nová deska a to je další důvod k oslavám, nemyslíš? 

Ano jistě! Upsali jsme se Rock Express a jsme byli velice spokojení s jeho prací. Ale abych tě vyvedl s omylu tak musím říct, že my nevydáváme nové album, ale přehrávku našich dvou demáčů s novými dvěma songy, nějakými covery živými songy z festivalu Open Hell.  

Zpíváte v mateřštině, proč a co je náplní vašich textu? 

Ano, některé z našich skladeb jsou napsané v rodné Srbštině, ale také máme skladby, kde je použitý anglický jazyk. Naše texty se dotýkají klasických metalových témat ? zlo, temnota. Ale také naší slovanské minulosti.

Kde se vzal nápad udělat cover od naší skupiny Root - song 666?

My jsme tuto skladbu ještě nenahráli, ale určitě to uděláme. Tato skladba bude nahrána na naše třetí album. A proč? Protože každý z nás je ultra velkým fanouškem velké skupiny ROOT a skutečně jsme chtěli tento song nahrát na naše třetí album. Jsem si jist, že to bude vražedný cover, však uslyšíte! ROOT je kult a vynikající soubor a 666 je jedna z nejsilnějších skladeb. Takže tento song bude přeložen a nahrán v srbském jazyce!

Co vůbec na to vše říká vaše vydavatelství Rock Express a naopak jak se vám líbí spolupráce s ním?

Jak už jsem řekl, zatím jsme velice spokojeni ze spoluprácí s tímto labelem.  Oni jsou velmi seriózní a důvěryhodní lidé. Branko ( šéf labelu ) je totálně nadšený maniak a já jsem si jist že on udělá vše pro M.R. Samozřejmě, že se mu líbil náš nápad ohledně skupiny ROOT, je také jejich velkým fanouškem.

Rock Express vydává spoustu kapel z bývalé Jugoslávie, máš z této stáje nějakou oblíbenou? Mě se například hodně zamlouvá Psychoparadox.

Musím se přiznat, že se mi spousta kapel od R.E. nelíbí. Ze srbské scény se ale něco vytáhnout dá. Mě se hodně líbí skupina Simergal, hlavně jejich první album. Také poslední nahrávka od Heller je vražedná.

V Čechách jste hráli předloni na Open Hellu s My Result a letos na tomtéž festivalu s tvou druhou skupinou The Stone. Jak se ti líbila Česká republika a co vlastně víš o ČR?  

Česká Republika je jedním z mých favoritů ze Slovanských zemích. Vždy cítím ten neobyčejně krásný pocit když jsem u vás. Našel jsem zde spoustu skvělých lidí. Když jsem byl u vás odehrávali se tam vždy velké akce, alkoholové párty, totální Slovanské metalové bouře.. Rád bych pozdravil Martina Brnovjaka, Honzu Kapáka, Blackyho, Big Bosse, Blackoshe ? a všechny ostatní české válečníky. Open Hell je poslední skuteční a pravý UG festival a my jsme byli samozřejmě velmi pyšní na to že jsme zde mohli hrát. 

Přibliž nám zem ve které žijete nejen z hudebního hlediska? 

Tady je spousta věcí. Já by jsem mohl psát o Srbsku, ale myslím, že bude lepší. Když napíšeš svůj názor na naší zem ty sám, neboť jsi zde byl minulý rok?

K tomu se v průběhu  rozhovoru letmo  dostaneme, ale teď mi dovol jednu drsnější otázku, která vychází právě z poznání vaší země a lidí v ní žijící. Totiž byl jsem velice smutný, když jsem se dozvěděl pravdu o vaší nedávné minulosti. V ČR se mi z televize dostávaly trochu zkreslené informace upravené dle mého názoru  americké pravdě (zdravím vyjebanou NOVU a ty lživý prasata, co si říkají žurnalisti ). Co říkáš na tuto tzv. americkou demokracii?

Grrrr, Já nemám rád tohle téma stejně tak jak nesnáším vše okolo zkrurvené lživé americké ?božkosti? ? ?V boha my věříme? ? Sračky! Toto a jiné stupidity přicházející z toho jejich ubohého Bílého Domu. Oni bombardovali mou zemi celé tři měsíce, zabíjeli civilisty, ničili nemocnice, civilní domy? jen proto, že pod záštitou falešné humanity pomáhali té spodině z Albánie, která ničila pravěkou zemi zvanou Kosovo. Věřmi, že je to opravdu bolestivá záležitost, o níž by jsem mohl napsat celou knihu, ale je velmi těžké na to jenom pomyslet, tak pojďme prosím  jinam. Ale abych odpověděl, tak jen doufám, že někdo zastaví  toto šílenství nazvané americká demokracie, protože je to největší zlo, které jsem kdy viděl.

S tím souvisí i to, že u vás vyhrála volby nacionalistická strana, jak to ovlivní chod Srbska?

To není zas tak velký problém, protože tato strana nemá příliš míst v parlamentu, takže se musí s někým spojit, aby mohla dál fungovat. Nesnáším tyto politické hry, je to o hovně.

Na druhé straně mi bylo mi milým překvapením, že se lidé u vás umí bavit, zaujala mě jejich živelnost. Ani holdování s alkoholem vám není cizí, příkladem budiž Marko, který po dobu mé krátké návšťevy vypil snad 20 litru toho vašeho silného piva. Ani ty nezůstáváš pozadu, co nám k tomu povíš?

Ano, všichni lidé kteří navštíví naší zemi jsou stejně překvapeni naším nespoutaným životem, otevřenou myslí, mluvením a myšlením. Srbové jsou velmi otevření lidé, neustále připravení poradit nebo i někomu jinému pomoct a tak dál. Kdyby ses mě zeptal jinak, řekl bych ti, že žijeme ve starém slovanském duchu, tzn. svobodným životem, otevřenou myslí a bez následování nějakých nesmyslných pravidel. Co se týče toho alkoholu, tak je pravda, že se v naší zemi pije hodně. Lidé pijí různé druhy alkoholu, nejraději snad pivo a Rakiji. Jo, náš zpěvák Marko, je skutečně zářným příkladem, dokáže chlastat celej víkend bez přestávky ( smích ) Máme trochu problém, že  když jedeme k vám, tak vaše pivo můžeme pít celý víkend, ale neopijeme se z něj. Srbská jsou podstatně silnější.

O.K. Pojďme zpátky k muzice? Jak vypadá vaše živé vystoupení a jak vás fans přijímají doma i v zahraničí? 

Máme spoustu fanoušků v Srbsku, kteří skutečně přijímají naší muziku. A  za hranicemi ještě budujeme naše jméno, ale věřím, že dnem za dnem máme i zde stále větší počet fanoušků.

Úplně jsem zapomněl na tvůj magazín Awaken, řekni nám něco o něm? Nicméně jsem si všiml, že děláte spoustu recenzí na české a slovenské kapely. Pochopil jsem, že máš rád syrový black metal. Ve tvém zinu totiž jasně vítězí kapely typu Avenger atd. To je v pohodě, ale co se mi nezdá být v pohodě je to, že další česká skupina a sice Inferno u vás vítězí také. Tady už mám trochu blok. Znáš odkaz této skupiny? Víš o čem zpívá? Ptám se tě na to, protože v Čechách je tato kapela, a řekl bych právem, obviňována z toho, že sympatizuje s násilnými ideologiemi. Hovoří se dokonce i o nacizmu. S tím se já prostě nedokážu smířit, vnímám ug. metal spíše jako svobodné hnutí. Jak to cítíš ty? 

Ano, Awaken je můj Fanzin, distro a malý kazetový label, kde se snažím podporovat skutečné, hluboké undergroundové kapely. Zatím vyšlo několik  čísel mého zinu a spousta kazetových nahrávek jako DESASTER, JUDAS, ISCARIOT, MAROTH, MAY RESULT? a mnoho dalších?Brzy vyjdou nové nahrávky ? např.  ABSURD CONFLICT a jiné velké spolky. Mám rád českou metalovou scénu a jsem velkým fanouškem vašeho podzemí. INFERNO  a jejich album Duch slovanské síly  je jeden z mých favoritů. Je velmi silné a přímočaré, totálně ovládnuté Slovanským východním duchem, proto jej chválím. Rozumím českému jazyku docela dost a nemohu říct špatného ani o textech. Myslím si, že jsou jen pyšní na svůj odkaz ? Slovanskou minulost, Také jsou hodně bezbožní, což si myslím, že je také v pohodě. Nemám důvod proč bych tuto kapelu nepodpořil. V našich textech šíříme podobnou filosofii. A tím rozhodně nepodporujeme nějakou germánskou ideologii. Někteří Slované se snaží  přilnout k podobným stupiditám jako je fašismus, ale to není případ INFERNA, pokud já vím.

No, nechci se v tom rejpat, tak se raději od tohoto citlivého tématu raději odsuneme. Pověz nám tedy, kde všude  se chystáte vystoupit, bude možné vás vidět i v ČR?

Zatím ještě nevím, nemáme ještě potvrzené nabídky. S The Stone ale vyrážíme na Evropské turné (duben/květen) a v rámci tohoto turné zcela určitě odehrajeme minimálně jeden koncert ve vaší fantastické zemi. Všechny naše plány budou k nalezení na našich stránkách, takže mějte oči otevřené!

Tak jo Milane, to je vše. Dekuji Ti za Tvůj čas, přeji do nového roku hodně úspěchu? Jestli chceš ještě něco říct, máš poslední šanci? 

Děkuji Ti, můj bratře, díky za tento rozhovor, bylo fajn dopisovat si s tebou a také doufám, že tě potkám tento rok na nějaké další šílené pařbě! Lidem v ČR bych vzkázal aby dál drželi prapor slovanského dědictví navždycky! Nenechte se okupovat těma západníma kecama. Bojujte proti nim! Sláva Undergroundu!  - Věčné válce proti zmrdům!

Milan Rakic, Vuka Karadzica 12, 25263 Prigrevica, S E R B I A , awaken@ptt.yu

http://www.mayresult.com/


Zveřejněno: 08. 03. 2004
Přečteno:
3494 x
Autor: Ifa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář