Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Situaci kolem nominace na cenu Anděl v kategorii Hard & Heavy, komentují zástupci kapel FORGOTTEN SILENCE, MASTER´S HAMMER a MINDWORK.

Letošní cenu Anděl v kategorii Hard & Heavy obdrží některá z těchto tří nominovaných kapel:

Všem kapelám bylo položeno šest stejných otázek, týkajících se pouze a jen cen Anděl. Za Forgotten Silence odpovídal Krusty, až z daleké Indie poslal své odpovědi za Master´s Hammer František Štorm a jako třetí dostal prostor Filip z Mindwork.

Máte vůbec radost z toho, že jste se objevili v nominaci v cenách Anděl?

Krusty: Přiznám se, že jsem to nečekal. Důvod je jednoduchý - tuzemská scéna je hodně malý rybníček a v roce 2012 vyšla spousta kvalitních alb… a leckterá vyšla později. Tím pádem měla větší šanci, že si na ně členové akademie vzpomenou (smích). A cenu Anděl už nějaký ten pátek nesleduji, takže jsem nějakou nominaci naprosto pustil z hlavy. A radost? Ano, není to nepříjemné…

František: Radost mám momentálně z úplně jinejch věcí, například že mám už lístek na vlak do Tamil Nadu a že si odpočinu tady vod těch českejch opilců na pláži v Goe. O ceně Anděl jsem doteď nevěděl že existuje, takže se k tomu nemůžu vyjádřit.

Filip: Samozřejmě máme radost. Máme radost z každého člověka, kterého baví naše muzika natolik, že to dá nějakým výrazným způsobem najevo. Nominaci vnímáme jen jako další formu vyjádření podpory kapele, kterou určitá skupina lidí považuje za dobrou. Samotné ocenění už za příliš důležité nepovažujeme. Důležitá je muzika a jestli lidi oslovuje.

Uspěli byste radši v této ceně, nebo si víc vážíte jiných ocenění, např. ceny Břitva?

Krusty: V Akademii populární hudby sedí rozhodně pár lidí, jejichž práce si vážím… ale přesto pro mne má větší váhu cena Břitva. Je to sice těžký underground, ale hlasujících v Břitvě je nepoměrně víc a jsou to do jednoho vysoce kompetentní osoby, pohybující se na scéně dlouho

František: Břitva nebo Anděl, Kudla nebo Holubice, to máš jedno. Pěšky nebo za vozem.

Filip: Rádi uspějeme ve všech cenách. (smích) Ale jak jsem říkal, není to o cenách. Muzika není soutěž. Je to o tom, že se určité skupině lidí zdála naše muzika natolik dobrá, že stojí za nominaci. Ale už je jedno, jestli je to nominace tam či onam. Důležité je, že se to líbí lidem.

Proč byste za loňský rok měli bodovat zrovna vy?

Krusty: Proč FORGOTTEN SILENCE? Když nebudu skromný, tak snad proto, že jsme natočili dobré album… my sami jsme s ním i dnes stále navýsost spokojeni – a to se často nestává (smích).

František: Netuším kdo nás vybral, nominoval či zkrátka vyhrabal. Jsme brouci potemníci, jezevci nezvyklí ostrým světlům pódií a zarytí odpůrci kamer. Měli jsme útulnej pocit když jsme kdysi bodovali v tajně xeroxovanejch fanzinech, toho jsme si opravdu vážili a dodnes si ceníme. MH je kapela mrtvá už dvacet let, to co předvádíme teď, je vytí z hrobu z dlouhý chvíle. K zblití dojemné, ale sotva oceněníhodné.

Filip: Nejsem zcela přesvědčen o tom, že bychom měli bodovat zrovna my, ale asi bych se v případě úspěchu necítil trapně. Nechci tady Etereu obhajovat - myslím, že to zvládne sama.

Když už byste neměli vyhrát vy, komu ze zbylých dvou kapel byste cenu přáli a proč?

Krusty: Tak tohle s úlevou nechám na porotě. MASTER´S HAMMER jsou legenda, stále vysoce životaschopná legenda, na jejíž hudbě jsem vyrůstal a jejíž hudbu a filozofii mám moc rád. Navíc „Konve“ jsou famózní. MINDWORK jsou relativně mladá dravá ryba, která kolem sebe také solidně seká čelistmi. „Eterea“ je hodně povedené album, kterým jsem byl příjemně zaskočen. Nevím. Každá z těch dvou kapel je z úplně opačného spektra naší scény, ale před každou z nich smekám – i když pokaždé s jiným typem úklonu (smích). Obě tato alba bych jistě uvedl, pokud bych měl uvést svůj osobní TOP 2012… a dodal bych ještě DYING PASSION a HYPNOS.

František: My přejeme každýmu aby se mu splnily jeho sny, pokud některý kapely po něčem touží, maj to mít, a to hned.

Filip: Jakožto dlouholetý fanoušek Forgotten Silence mám v tomto ohledu jasno. Vlastně všichni v Mindwork máme muziku FS velmi rádi. Řekl bych, že pokud by vyhrál někdo z nás, tak si v každém případě navzájem poblahopřejeme a budeme výhru té druhé kapele ze srdce přát.

Kdo si myslíte, že skutečně vyhraje? Doplňte i proč?

Krusty: Šance jsou rovné. Ale když už bych si měl tipnout, řekl bych MINDWORK. Jejich album je čerstvé, kluci jsou mladí… a mládí má zelenou (smích). Poslední léta bodovala alba spíše mladších kapel než zasloužilých legend… a Frantovi Štormovi to vadit jistě nebude (smích).

František: Nevím. Proč? Ani to nevím, fakt neznám nominace ani kategorie, ne že bych tu neměl internet, ale nestíhám to sledovat.

Filip: Spíše si myslím, že vyhrají Forgotten Silence. Krom toho, že vydali skutečně výbornou desku, tak mají větší renomé a „služební zásluhy“.

Budete zklamaní když nevyhrajete?

Krusty: Naprosto ne. Podobná cena potěší, ale je to pouze cena. Nic víc.

František: Zklamání je ten nejpřirozenější a stále častější pocit člověka už od narození. My všichni budeme jednou tak zklamaný, že to svět neviděl.

Filip: Ale nebudeme, stávají se i horší věci. (smích)

http://forgottensilence.cz
http://www.mastershammer.com
http://www.mindwork.cz


Zveřejněno: 25. 02. 2013
Přečteno:
3638 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

19. 03. 2013 08:26 napsal/a Johan
Česká televize...
mě v podstatě pěkně se*e. Platím jako divej poplatky, což jsem ochotnej respektovat, pořád na ČT2 ukazujou nějakýho mimoně a píšou k tomu nějaký bláboly typu \"jinej prostor\", rádoby pro intelektuály a okrajové diváky. A ani blbou půlhodinu z žánrových cen nejsou schopný zařadit... Přitom program je plnej nesmyslů, na který se nejspíš kouká jen deset zoufalců... :-) Je mi úplně jedno, v jakým čase by to vysílali, našel bych si to pak v archivu na netu...
18. 03. 2013 23:28 napsal/a Oliva
Minulost
Těch pár vteřin MH bylo ještě úspěchem. V minulosti žánrovky v rámci hlavních Andělů obvykle nebyly vůbec prezentovány.
18. 03. 2013 20:13 napsal/a DW
Ehm
a cos jako čekal :). Anděl je úplně o něčem jiným :)
18. 03. 2013 16:06 napsal/a immortal
To se povidlo...
Tak jeden čeká na přímej přenos z Anděla (ojojoj, jak nehodící se název pro kategorii Hard & Heavy :-D ) a oni pak fouknou naší kategorii z nějakého záznamu a to ještě na pár vteřin. K tomu tem v*l Mareš a jeho střevně - ústní nečistoty. Už to bude pomalu jako Slavík - v přímém přenosu jen pro lesklé hadříky a jednoho baníčkovského STBáka. No což, alespoň jsem si pár vteřin s Morbivodem a a Petrem Korálem užil, ale byl to mžik :-( .
01. 03. 2013 15:45 napsal/a Darbujan
Franta
On ma asi od toho tak nak vodstup, covece.