Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
LLYR

SHITSTORM, VALURY

Každoročně se v Hořovicích koná „Cibulák" neboli Cibulový jarmark, kde je na prodej vše možné i nemožné, jehož součástí na „samém okraji periferie" je i Onion fest. A skoro každoročně i na tuto akci zavítám osobně. A samozřejmě opět platí to, co jsem psal v předešlých reportážích z festu v roce 2012 nebo 2016, že nikdy jsem na festivalu nestrávil celou dobu, ale prostě jsem zavítal jen na pár kapel, kterým jsem věnoval svůj čas. Tentokrát jsem nejel účelně za nějakou kapelou, ale nechal jsem prostě plynout čas, a spíše většinu času jsem strávil procházkou po městě s rodinou.

Tentokrát jsme do Hořovic přijeli docela brzo, tak nás svým rachotem přivítala druhá vystupující kapela SHITSTORM. Svůj názor na kapelu jsem napsal v reportu z Region festivalu, který zůstává neměnný a vlažný. Kapela produkuje metal hrubšího žánru s přispěním kytarových sól. Ačkoliv je hudba variabilní, mající skočnou náladu anebo naopak si přijde na své i metalový hrozič, u mě přesto vyvolává nudnější pocit a jakýsi dojem neumětelství. Ale to nic nemění na tom, že kapela má zpěváka, který má jakési charisma a podpora je víc než slušná.

Volíme cestu podél stánků do hořovického kopce směrem na náměstí a kolem světských s kolotočem k zámku. A protože nic zajímavého (jako obvykle), kromě známých tváří, jsme neobjevili, tak volíme cestu zpět. Cestou na oběd syna zaujal butterfly knife, tak jen doufám, že toto nebudou poslední řádky (úsměv).

Před obědem jsem ještě zaregistroval, že na pódiu se škraboškami na obličeji jsou veselí pankáči KOVADLINA, kde určitě mnozí za mikrofonem a s kytarou v ruce mohli poznat Jardu Pelána, který je snad v každé hořovické kapele. No skoro. (úsměv) Kromě pořádajícího deathmetalového AMOKU jej na festivalu fans mohli spatřit i v powermetalových RAVENLAW. Nicméně bylo poznat na rodině, že hlad je silnější, a tak se pokračovalo dál do hospody na oběd a KOVADLINU uvidím třeba někde jinde.

Na VALURY jsem se i těšil a neplánovaně to tak i vyšlo. Přicházíme přesně na začátek a to jsem stihl ještě i nakoupit. A jsem rád, že u těch zběsilých pařmenů, co řádili na slušně hardcore, se mi nerozletěly z tašky rohlíky (smích). A aby nedošlo k mýlce, že chodím jako Otík z Vesničky s rohlíkem v ruce, tak jen na svoji obranu dodám, že jsem šel s rodinou na jarmark a Onion fest je jen pro mě luxusní přidaná hodnota. (smích)

V každém případě, přes počáteční nedůvěru u prvních demo nahrávek před x lety, jsem našel ve VALURY v poslední době top kapelu minimálně z tohoto a blízkého regionu. Každopádně jsem jejich koncert v minulosti také pochválil a toto vystoupení byla teprve moje druhá podívaná a musím říct, že jsem se náramně bavil. Surové, drsné, zároveň skočné, ale i zpěvné riffy á la PANTERA („Zmrd") anebo SEPULTURA („Nic") mě bavily. Chlapi toho stihli docela dost přehrát, nakonec jejich songy nejsou kdovíjak dlouhé, ale zato jasné a stručné. VALURY s hardcorovou razanci a punkovou rozvernosti sdělují, co si myslí o tomto světě a současné společnosti. Nevím jak u ostatních kapel, což se na festivalu moc nestává, ale VALURY nás obdařili vyřvaným přídavkem „Karel Kryl". A toť vše. Díky pořadatelům za tuto akci a určitě příští rok anebo i dřív.


Zveřejněno: 08. 10. 2017
Přečteno:
3481 x
Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář