Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

AMOK, POPPY SEED GRINDER, AVENGER

První říjnovou sobotu v Hořovicích je každoroční cibulový jarmark. A kromě cibule a burčáku je hlavním účelem tohoto hořovického bujarého veselí prodej všeho možného, nemožného a kýčovitého.

A tohoto dne využívá také kapela AMOK k pořádání vlastní akce nazvané jak jinak než Onion fest. Na festík si pozve místní punkové a metalové kapely a dvě, tři kapely z "dalekých krajů". A vlastně nebýt této akce, tak by mě vlastně nic nedonutilo na pár hodin se zvednout z gauče a jet se podívat na "cibule" (tolik z reportu z 9. ročníku). Snad ani jednou jsem nebyl na festivalu po celou dobu. Vždy jsem do Hořovic přijel kolem oběda (po), vyslechl kapelu, která momentálně účinkovala, v mezičase jsem obešel stánkaře a vrátil se zase ke konci festu.

Tentokrát jsem měl menší dilema. V ten den probíhal v Plzni Pilsner fest, na kterém měli vystoupit oblíbení BLUE EFFECT, které jsem dlouho neviděl. A do Hořovic jsem tentokrát odpoledne musel jet. A rozhodnutí bylo takové: Jet na chvíli do Hořovic, vyřídit potřebné, podívat se na dvě kapely a na půl čtvrtou být v Plzeňském pivovaru. Člověk míní, život mění... Radim Hladík je nemocen (snad to není nic vážného), takže vše se vyřešilo samo.

Do Hořovic jsem dorazil tak akorát na začátek vystoupení kapely AMOK, kterou jsem již delší dobu neviděl. Naposledy... ani nevím... asi loňský (předloňský) Onion fest. Tak, co je nového? Pamatuji si, že slibovali novou desku. No, zřejmě nic zásadního v kapele neproběhlo. Agresivní „Aggression Driven out by Aggressivity", vražedně řeznický „Butchered Alive" a brutální „Police Brutality". Klasické štychy, poctivé deathmetalové řežby. Jen to Jardovo growlingové mutování bylo srandovní (úsměv). A s tím nejde nic udělat, když byl nachcípaný...

Další kapelou, kterou jsem tentokrát viděl nedávno a to na Týneckém mazci, byli POPPY SEED GRINDER. Skladby nové a staré, vše perfektní. „Going Through" a „Humanophobia" to jsou kousky, které zabíjejí. Tahoun, kytarista Yarda, má kapelu perfektně zmáknutou a ať byl v kapele kdokoliv, vždy šlapala na jedničku. Současné sestavě není co vytknout. Po celou dobu koncertu jsem hlavně pozoroval Klabiho při práci, protože se mi líbí nahuštěný zvuk basy. Štěpánové datlující bicí taky nebyly k zahození a nesmím opomenout Eddieho hřmotný growl. Vystoupení nemělo chybu. Jedním slovem super.

Poslední kapelou, kterou jsem viděl naposledy asi před pěti lety a také na Onion festu a to jen začátek jejich koncertu, byli volyňští AVENGER, kteří též hrají v nové sestavě a tou nejnovější posilou je zpěvák Radek Popel (mj. DARK ANGELS). Jeho zpěvný a zároveň temný hrubý hlas se mi moc líbil. AVENGER sjeli takový průřez od starších skladeb, jakou je třeba „Až do morku kosti", které proložili „novějšími" skladbami „Radost z beznaděje" či „Dark Metal". Vystoupení bylo perfektní a jen mě napadlo, že jejich temná hudba by měla lepší atmosféru ve večerních hodinách při klasickém koncertním osvětlení a ne za bílého dne (úsměv).

Toto by bylo pro letošní „cibulák" vše, za mě OK. Jen pro pořádek dodám, že začátek byl podle programu v deset dopoledne a festival otevírali thrasheři MURDER INC., které jsem si nechal ujít, protože jsem byl líný jet ráno do Hořovic. Nakonec jsem je letos viděl také na Týneckém mazci a myslím si, že tak výborně rozjetou kapelu jsem neviděl určitě naposled. Dále zde odehráli svůj set hořovické kapely, a to punková KOVADLINA a metalový RAVENLAW a asi v 17 hodin festival uzavřeli rockeři SILENT SESSION z Turnova.


Zveřejněno: 06. 10. 2016
Přečteno:
5136 x
Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář