Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

CD 2015, vlastní náklad / HC/crossover / Česko

Za poslední dobu se vyrojilo docela dost hardcore kapel, bohužel se mi zdá, že většinou hrají podle jednoho mustru. Tady na jihu je ten mustr NYHC, celkem často říznutý nějakým tím metalem apod. Jednou z onsěch kapel jsou UNITED FRONT z Týna nad Vltavou. Poprvé jsem je zaregistroval loni ve Fabrice, když dělali support americkým PROPHECY. Loni si také připsali další položku do své diskografie, desku „One Life“.

Začínáme pomalým ponurým intrem. Většinou jsou intra instrumentální, ale tady jsou i vokály. Text mě trochu překvapil, nevím, jestli je to náhoda, nebo jestli je zpěvák fanouškem HANBY, protože v intru zpívá refrén ze skladby „Je to naopak“ z jejich posledního sedmipalce. Intro navazuje na další vál „Pravda a lež“. Žádný okecávání, kytary s bicími začnou valit hned od začátku. Trochu mě mrzí absence sóla, ovšem chválím pěknou dvojšlapku. Třetí vál „F.E.T“ kombinuje rychlá tempa s breakdowny, a jak mi v minulém songu chybělo sólo, teď jsem se jednoho pěkného dočkal. Bohužel textově je to celkem podprůměr a rýmy typu „Vyser se na to! Stojí ti to za to?“ tomu také moc nepomáhají. Čtvrtý vál „V co teď věříš“ je tak trochu přes kopírák. Marně jsem čekal na nějakou zásadní změnu a nedočkal jsem se jí. Další song „Vzpomínka“ opět mění rychlá tempa s těmi pomalejšími a text mi přijde taky mnohem lepší než v předchozích dvou písních. A zase žádné sólo (úsměv). Pak přichází song „Šikana“ – hned jedno sólo na začátku! Musím pochválit navazující kytarový riff, zatím nejlepší z celé desky. Hlavně pasáže s tímto riffem a rychlým tempem mě dost baví. Sedmá píseň „One life“ se nese v pomalém, více „heavy“ duchu. Půl textu je česky, půl anglicky a tady jsem trochu narazil, protože slova hostujícího zpěváka v angličtině jsem rozšifroval až za pomoci přiloženého textu (a to si myslím, že odposlouchat srozumitelnou angličtinu docela dávám). Smysl textu mi také nesedí. V písni „F.E.T“ je text proti drogám („Heroin, kokain, toluen, perník, je to k smíchu.“) a tady se objevují fráze jako „Támhle bicmen a basák zas chlastaj. A co kurva máš s náma problém? One life, no fucking regrets!“. Není náhodou alkohol taky droga, co má mnohdy horší následky než třeba kokain? Jdeme dál, další písní je „Strach“. Tentokrát se až na pár breakdownů jede pěkně rychlé tempo víceméně celou píseň. Pro mě asi nejlepší song z celé desky. Pasáž se sólem mi trochu evokuje SLAYER bez použití divebombs a wah pedálu. Poslední věc „Představ si!“ mě baví dost, pomalý začátek, náser a pak výborný groove riff. Akorát se mi zdá, že song je utnutý příliš brzo.

Co se týče obalu, mám výtku akorát k zadní straně – font použitý na názvy písní mi moc nesedí k pozadí. Když jsem obal otevřel, abych se podíval na texty, tak moje „grammar nazi“ já dostalo pěknou ránu, když spatřilo „násilý, anglické dont (bez apostrofu), seš, atd. Vzhledem k tomu, že textové editory mají už pěknou řádku let aspoň minimální označení gramatických chyb, je tohle celkem fail.

Zvukově až na vokál hostujícího zpěváka ve skladbě „One life“ není co vytknout – kapela točila v Hellsound studiu a zvuk se povedl.

UNITED FRONT nahráli dobrou desku, ovšem ve světle ostatních lokálních HC kapel se zařazují do lepšího průměru. K jejich dobru mohu s klidem přičíst hráčské dovednosti, jako zápor kolísající kvalitu textů.

Seznam skladeb:

  1. Intro
  2. Pravda a lež
  3. F.E.T
  4. V co teď věříš
  5. Vzpomínka
  6. Šikana
  7. One life (feat. Míra STST)
  8. Strach
  9. Představ si!

Čas: cca 30 min.

Sestava:
  • Adzik – vocal
  • Jabko – guitar
  • Dime – guitar
  • Čmoud – bass
  • Sága – drums

ROZHOVOR


www.bandzone.cz/unitedfront
www.facebook.com/UnitedFrontCZ


Zveřejněno: 04. 03. 2016
Přečteno:
3795 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Pepča | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář