Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
TELEPATIE VI

Jedním hlasem odpovídala jihočeská parta z Týna nad Vltavou Protivína a Prachatic.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Vznik kapely se datuje na konec roku 2013, kde se tři z členů kapely KAPYBARA (Haťa, Jabko, Sága)  rozhodli vytvořit druhý projekt. Kapela tedy působí něco kolem dvou let. Název UNITED FRONT vznikl s jasnou myšlenkou a vizí. Převážně by se dalo říci, že hrajeme crossover, ale připisujeme za to ještě hardcore. A právě ta myšlenka téhle subkultury se odráží v našem názvu. Na nic si nehrajeme, pokud někdo někdy dorazil na náš koncert, tak ví, že je jedním z nás, může si zazpívat, zahrát na baskytaru (smích) a nebo jen tak zablbnout. Všichni lidé, co jsme dosud potkali a poznali, jsou pro nás důležití, ať jsou to ostatní kapely s kterými jsme v přízni, nebo fanoušci. U nás nepanuje žádná rivalita, arogance a podobné nesmysly. Prostě jsme united front.   

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Členové naší smečky jsou Jabko, Dimo, Čmoud, Sága a Adzík. Jabko hraje přes 25 let a prošel kapelama jako SCORONERA, KOTTEL, EWEN, FAKE SKILL, LUCKY CREW, KAPYBARA. Je to náš největší mazák (smích). Druhý kytarista Dimo současně hraje ve SCORZONEŘE a na nástroj hraje 5 let. Basu obšťastňuje Čmoud. Hraje 8 let a kapela, kde před námi hrál, byla A5. Sága se bicím věnuje každý den už 10 let. KAPYBARA, SCORZONERA a TEMNÁ VÁŠEŇ jsou kapely, kde zároveň působí. A mikrofonu se chopil Adzík. Jeho pěvecká dráha začala až s námi, tzn. řvaní se věnuje 2 roky a další kapelou kde působí, je MERESIEW.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nejnovější cédo, které tady prezentujeme, vznikalo poměrně na rychlo. Během měsíce jsme shromáždili materiál a odjeli do studia Hellsound, kde to celé vzniklo. Cíl byl udělat to jednodušší, hardcorovější a s výsledkem jsme celkem spokojeni. Celkem spokojeni říkáme, protože se snažíme být objektivní a víme, že ten krátký čas se na některých pasážích či písničkách projevil, ale vždy je potřeba si něco vyzkoušet, aby se kapela posunula dál a díky tomu také víme, jak budeme připravovat další desku a jakým směrem se vydáme příště. Nákladnost desky nebyla tak hrozná. O grafiku jsme se postarali sami a ačkoliv to má nějaké mouchy, tak jsme s výsledkem spokojeni. O tom, jestli cédéčko „One life“ jde na odbyt, se zatím mluvit nedá. Poprvé ho lidi mohli dostat na křtu, kde jsme ho rozdávali každému, kdo přišel a čas ukáže, jestli o něj bude zájem. Cenu jsme stanovili na 100,- Kč.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky/španělsky..., kdo je autorem slov, jaká témata volíte?


S texty je to tak, že se kapela hned od začátku rozhodla, že chce tvořit texty v češtině a zaměřovat se na domácí scénu. Kapel, co dělají muziku v angličtině, je spousta, a my jsme cítili, že se touto cestou ubírat nechceme. Autorem je zpěvák a tématicky jsou voleny tak, jak to v tu dobu, kdy něco píše, cítí. Aby jste tomu rozuměli, každý člen z naší kapely poslouchá nějakou muziku a žije nějakým stylem. Kluci za nástroji poslouchají metalovou muziku všech různých subžánrů, zatímco zpěvák je hardcorista a ty texty zejména na novém CD jsou tím hodně poznamenané. Řeší se tam spousta životních témat, kde by člověk měl vždycky bojovat za to, čím chce být, najít si vlastní směr v životě a žít ho, nenechat se ovlivňovat atd., a my jsme si na to, že píše o nějakých takovýchto problémech, už zvykli, ačkoliv bychom občas ocenili nějaký neutrální text, třeba o tom, jak šla dívka do lesa sbírat houby (smích).

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorem veškeré grafiky, kterou se snažíme prezentovat fanouškům, je zpěvák. Grafika by měla být určitě jedna z nejdůležitějších věcí, přece jenom se lidé nejdřív dívají a pak až jdou poslouchat. Pokud se člověku nezalíbí tato stránka, tak není moc velká šance, že by se chtěl podívat na kapelu dále. To platí i o grafice našeho počinu. Snažili jsme se ten námět udělat tak, aby byl zajímavý, odlišoval se od ostatních a navíc měl v sobě i nějakou atmosféru spojenou s texty.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?


To je poměrně složitá otázka. Jak jsme již zmiňovali výše, každý z nás poslouchá jiný žánr a každý tu inspiraci bere odněkud jinde a po nahrávání jsme si také uvědomili, že se na další desku nesmíme zaměřovat jen na jeden žánr. Každý, kdo něco skládá, a zapojujeme se všichni, dělá odlišnou muziku a myslíme si, že to je na naší tvorbě slyšet. Samozřejmě, že to jako celek musí držet pohromadě, spíše myslíme věci jako je frázování, vyhrávky, atd.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Plánujeme. Fobiazine je první, která náš počin zhodnotí, a ačkoliv se obáváme hodnocení 1/10, neváhali jsme. Jako kapela se chceme posouvat neustále dopředu a bez konstruktivní kritiky by to nešlo a když bude odezva taková, že ta muzika bude prohlášena za špatnou, tak je potřeba z toho čerpat a snažit se na příště vylepšovat a vylepšovat.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Koncertů za sebou máme okolo dvaceti a každý z nich považujeme za nejpovedenější. Každá akce je výjimečná a potkáme tam spoustu skvělých lidí na které nezapomínáme.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?


Jako kapela zpívající česky ani moc ne. Respektive ty ambice tam určitě jsou, ale s češtinou se do světa moc děr neudělá.

Plány do budoucna...

Určitě příprava nové desky na rok 2017 a koncertování jak to jen půjde. Na tento rok máme naplánováno celkem dost zastávek po Česku s našimi spřízněnými kapelami a budeme se k nim snažit přihodit ještě něco dalšího. Na podzim bychom chtěli vydat singl k připravované nové desce i s videoklipem a ten následující rok vydávat druhou desku. Také bychom se moc rádi podívali na nějaké festival.

RECENZE


www.bandzone.cz/unitedfront

Zveřejněno: 04. 03. 2016
Přečteno:
4074 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

23. 03. 2016 16:13 napsal/a Unitef
Lihen
Jo Junajtyd teď celkem valí,postoupili do ctvrtfinale v radegast líhní 2016,tak jim Držme palce