Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Představuje se slovenská skupina WASTAGE.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Kapela v tejto formácii funguje od roku 2013. Nazov vznikol zo slova marnotratnosť/plytvanie... co aj zodpoveda nasej povahe. Po dlhej odmlke od hrania celkovo, sme dostali s Romanom napad, zahrať si víkendovo… no a z vikendovej kapely vzniklo toto…

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?


Každý jeden clen nasej kapely je uplny fanatik do hudby… venujeme sa hraniu od detstva. Pozname sa dlho z roznych kapiel, kde naší clenovia hravali. WASTAGE tvoria: Bohuš Michalko - spev, Miro Szeman - bicie, Ferry Sarkozi - bass, Roman Madej - gitara. Na albume este s nami hral Jozef Daraš – gitara, který před nedavnom opustil skupinu.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?


Po dlhych úvahách a po dokladnom výbere se sa rozhodli album nahrať v bzeneckom studiu SHAARK. Bola to nova skusenosť tyzden makat v studiu vstavat aj zaspavat s hudbou…Kedze sme chceli vytvorit nieco dobre, rozhodli sme sa, že album posleme do polskeho studia ZED, aby nam urobili mastering. Myslime si, že odviedli slusnu pracu. CD sa predáva po celom svete v elektronickej podobe. Cena je tuším 9,90 € + poštovné ak si objednate vo fyzickej  podobe. O konkrétných cislach je zatial skoro hovorit, podla predbeznych správ od vydavatela sa album predáva velmi dobře, kedze je na trhu druhy mesiac… Su spokojni a podla ich slov sme naplnili ich predstavy. Takze sa otvara prostor na dalsiu spolupracu s nimi pri vydani nasej dalsej tvorby. Album je samozrejme k dostaniu aj na nasich koncertech.

Texty – proč jste rozhodli zpívat anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?


Texty a spev vyhradne robi nas spevak Bohus. S textami chceme poukazat na systém, v ktorom zijeme, na problemy s ktorymi sa bezny clovek stretava… A angličtinu sme zvolilli kvoli ambicím, presadit sa aj za hranicami Slovenska.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Povodny napis WASTAGE vznikol este v 90. rokoch… nevedeli sme, ze nase logo, to W, mame stále pred ocami... uvidel ho Bohus a od vtedy ho pouzivame... je nasou sucastou, objavuje sa na siltovkach, na trickach, bol hlavnym motivom na nasom EP, a teraz sa objavilo aj na albume…Grafiku na obal robil sikovny chalan Peter, ktory je z Madarska a s ktorym spolupracujeme.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?


Co sa tyka hudby, ktora sa nam paci, kazdy z nas ma svojich favoritov, pocuvame vela roznorodej muziky; z tych tvrdsich spomeniem napríklad MACHINE HEAD, RAGE AGAINST THE MACHINE, SLAYER, MESHUGGAH atd.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Ked bola nahrávka hotova, rozposlali sme ju par vydavatelstvam... jednali sme s troma vydavatelstvími. Nakonec sme sa rozhodli prave pre americke Sliptrick records, s ktorym sme sa dohodli na zmluve, trochu to trvalo, ale nakonec sme radi, ze sa to dostane k ludom po celom svete. Po vydani sme album rozposlali do roznych medii kvoli recenziam a priblizeni album aj touto formou ludom... ohlasy z recenzii su zatial priaznive a povzbudzujuce.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Za 2 roky sme odohrali cca 50 koncertov, co si myslim nie je malo… viac momentálne nestihame. Ktory bol najvydarenejsi je velmi tazske povedat… stále sa snazime hrat a vydat zo seba maximum. Ak mam spomenut niektore, tak urcite nezabudnutelny pre nas bude koncert s DECAPITATED, ktorí nam krstili album, spolocny koncert s S.D.I., no a velmi sme sa tesili na koncert so SEPULTUROU…

Máte ambice ukázat se v zahraničí?


V zahranici hrame pomerne často. Objavujeme sa často v Maďarsku, v Ceskej republike no a hlavne sme teraz často v Polsku, kde zazíváme uzasne akcie. Vacsiu cast jarnej  klubovej sceny stravime  hlavne v Polsku, na Slovensku , o.i. chystame sa do Budapesti... pokracujeme s predstavovanim nasho albumu. V planoch su samozrejme aj ine destinacie v zahranici, ale nebudeme predbiehat.

Plány do budoucna...

Ideme nasou cestou vela hrať, predstavovat album, posunut ho co najviac k ludom doma aj v zahranici, tesit sa s koncertov. Ak stihneme, tak radi by sme tohoto roku nahrali nove EP. 

RECENZE


http://bandzone.cz/wastage


Zveřejněno: 26. 01. 2016
Přečteno:
3698 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář