Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

CD 2015, vlastní náklad / heavy metal / hard rock / Slovensko

Banskobystrická (Slovensko) kapela BROKEN RAIN, která si jako základ pro svou hudební cestu zvolila kombinaci heavy metalu a hard rocku, se dala dohromady před 10 lety a na svém kontě měla dosud pouze jedno demo z roku 2009. Letos pak konečně přišla se svým debutovým, vlastními silami vydaným CD, jež dostalo název „Here Comes The Pain“.

Tentokráte nemůžu článek začít jinak, než obalem, respektive jeho formátem, protože to je rozhodně první věc, která vás rozhodně zaujme a jistě i mile překvapí, pakliže si tedy desku objednáte, pochopitelně. CD je totiž poměrně netradičně zabaleno do Super Jewel Boxu, když bych to měl popsat nějak trochu srozumitelněji, tak se v podstatě jedná o formát A5, takovou knížku, v níž většinou vychází DVD, případně limitované série nahrávek. Tahle věc jistě potěší především všechny fajnšmekry, jelikož listovat bookletem zmíněného formátu je opravdu paráda, veškeré informace mají dostatek místa a to ani nemluvím o fotografiích, které zde pochopitelně vyniknou mnohem více, než v klasickém obalu. Též je nutné dodat, že i celkové grafické zpracování, které je dílem slovenského umělce Michaela Fraňa, je opravdu na výši, takže co se týče přebalu alba, tak skutečně smekám klobouk.

No, a pokud jste fanoušky už výše zmíněného spojení stylů, tedy hard´n´heavy, tak v žádném případě nebudete zklamaní ani hudební náplní CD. 12 kousků (včetně jednoho bonusu) z vlastní dílny kapely, opatřených anglickými texty baskytaristy Vladislava Gálise, vám přinese příjemně strávenou hodinku, po níž si troufám tvrdit, budou BROKEN RAIN zcela jistě zařazení mezi vaše oblíbence v uvedeném žánru. Po prvních třech skladbách „Burn The Witch“, „Seize The Fire“ a „Forgotten Heroes“, jedoucích ve velice svižném tempu, z nichž minimálně dvojka a trojka se ihned zařadily mezi mé jasné favority, kapela s příchodem songu číslo čtyři, balady „Wanna Love My Girl“ ukazuje, že i v této hudební poloze dokáže posluchače zaujmout. Dalším sympatickým zpestřením je potom například využití kombinace čistého a hrubšího vokálu v titulní, šesté v pořadí, písni „Here Comes The Pain“, v níž zároveň můžeme zaregistrovat i lehký nádech progresivního metalu. Určitě bych pak ještě rád vypíchnul mého dalšího favorita, jímž je osmička „I Want To Play Rock“ a rovněž zmíním i předposlední „speedmetalovku“ „Strong“. Jelikož se do zpěvu vyjma hlavního vokalisty Martina Rybára zapojují i všichni ostatní členové skupiny, je materiál obohacený i o kvalitní sborové zpěvy, které příjemně podporují vyznění jednotlivých skladeb.

Deska vznikala průběžně v letech 2013 – 2014 ve studiu v Banské Bystrici, pod taktovkou L’ubomíra Lichého, který kompletně obstaral veškeré práce okolo zvuku a zároveň se chopil i producentské role.

Komu by se nechtělo kupovat fyzický nosič, což by v tomto případě byla opravdu velká škoda, může si nahrávku pořídit i v digitální podobě, více informací o této možnosti získáte na některém z níže umístěných odkazů.

Z mého pohledu je tedy „Here Comes The Pain“ naprosto jasně materiálem mezinárodní úrovně a nemám teď na mysli jen tu naší bývalou federální.

Seznam skladeb:

  1. Burn The Witch
  2. Seize The Fire
  3. Forgotten Heroes
  4. Wanna Love My Girl
  5. Burning Eyes
  6. Here Comes The Pain
  7. So Far Away
  8. I Want To Play Rock
  9. Tonight
  10. Prisoners In The Wasteland
  11. Strong
  12. Broken Rain (bonus track)

Čas: 59:19

Sestava:
  • Martin Rybár – sólový zpěv
  • Filip Prašovský – kytara, zpěv
  • Imrich Šimig – klávesy, zpěv
  • Vladislav Gális – baskytara, zpěv
  • Branislav Končír – bicí, zpěv

Zveřejněno: 14. 07. 2015
Přečteno:
4726 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář