Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

SEE YOU IN HELL – Odvolej / Proti proudu Flexi EP 2014, vlastní náklad

SEE YOU IN HELL jsou tady s námi patnáct let. Co za tu dobu stihli, velmi trefně poskládali do jedné (delší) věty: „Odehráli jsme něco mezi 200 a 300 koncerty (už dávno jsme to přestali počítat), vydali tři velké desky a hromadu dalších hudebních nosičů po celém světě, šestkrát jsme byli na turné za oceánem, několikrát po Evropě, jako United Crusties jsme uspořádali okolo stovky akcí, od roku 2002 hrajeme v prakticky stejné sestavě (občas přišel a odešel 2. kytarista)... a nemuseli jsme při tom lézt do prdele žádným manažerům, organizátorům velkých festivalů, masmédiím a ani nikomu dalšímu.“

15. narozeniny jsou určitě důvodem k oslavě, mladý člověk dostane občanský průkaz, „stará“ kapela většinou vydá nějaký speciální nosič. SEE YOU IN HELL k výročí přichystali extra specialitku, jednostranný černý flexi čtverec (napsal bych disk, kdyby byl nosič kruhový – úsměv). Čtverec je zabalen velkoryse, přebal chrání nejen flexi, ale i plakát formátu A3 s reprodukcemi tuny letáků z koncertů a samolepku s motivem od Wese Samplese, který namaloval obal poslední desky „Jed“. Přebal vyzdobili hned dva výtvarníci, vnější stranu opatřila akvarelem Pavla (Storm In The Temple), vnitřek perokresbou Ben (ALIUSTERRA). Každý obrázek je úplně jiný, Petřin sice na první pohled nevypadá zajímavě, ale druhým je možné objevit řadu detailů, Benova kresba je realistická a znázorňuje čtyři postavy hledící na výbuch kdesi za městem.

Hudebně se SEE YOU IN HELL pohybují v oblasti ostrého rychlopalného hardcore/punku, a to, co načali na předloňském parádním albu „Jed“, servírují i na malém prostoru 7“ EP. Určitě je fajn, že se skladby trochu liší a nejsou postavené jak přes kopírák. „Odvolej“ je větší řežba, ale i v té se objevuje chvilka na oddych, ale až po rychlé úvodní pasáži, kterou startuje hodně pestrá rytmika následovaná Jožkovým řevem, k němuž se v refrénu připojuje jihočeská thrash brigáda ve složení Iny, Korek, Čert a Žrout. Úderný jednoslovný refrén si člověk záhy zapamatuje a pak jej těžko dostává z hlavy. (úsměv) „Proti proudu“ je pomalejší, prostor dostává i krátké kytarové sólíčko, které pěkně doplňuje hlavní kytarový motiv prolínající se celým songem. Kladem je i povedený zvuk z Hellsound, hraje to dobře nejen z placky, ale dokonce i z poslechu na netu, kde lze obě skladby poslechnout celé a udělat si vlastní obrázek.

V hardcore/punku se v textech recykluje stále dokola několik témat, často navíc neobratně, žel tohle tvrzení tentokrát platí i o SEE YOU IN HELL, naštěstí jen z poloviny. Tou mám na mysli song „Proti proudu“, přičemž už název napovídá, o čem že to bude... „Sám, tak sám uprostřed davu“ stojí ten, který jde proti proudu, zatímco „ovce ve stádu hlavami kývají, za pocit bezpečí sebe prodají, raději mlčet, příliš se nelišit, to by jsi mohl brzy narazit“. Zrovna v případě SEE YOU IN HELL mě takováto slova docela mrzí, na „Jedu“ se podobným klišovitým obratům vyhýbali, stejně jako se jim vyhýbají v úvodní skladbě. „Odvolej“ je zdařilou reflexí současného způsobu života, ať už mezi obyčejnými lidmi, nebo prolhanými politiky, kteří jeden den něco slíbí a druhý tvrdí, že nic takového nikdy neřekli, a nestydí se, ani když jim někdo předloží důkazy.

SEE YOU IN HELL naproti tomu předkládají důkaz, že jsou i po těch 15 letech v dobré formě, kterou dokazují nejen z tohoto exkluzivního nosiče, jenž vyšel v nákladu 330 ručně číslovaných kusů, ale hlavně na koncertech, kde energie z pódia tryská na všechny strany.

Seznam skladeb:
  1. Odvolej
  2. Proti proudu

Čas: cca 6 min.

Sestava:
  • Jožka – zpěv
  • Filip – kytara, zpěv
  • Tom – baskytara, zpěv
  • Beňo – bicí

www.seeyouinhell.cz
http://seeyouinhell.bandcamp.com/


Zveřejněno: 11. 12. 2014
Přečteno:
4111 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář