Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

SEE YOU IN HELL – Jed LP 2012, Insane Society Records/Voltage Records

Hardcore/punkoví SEE YOU IN HELL jsou zářným důkazem toho, že když je snaha, lze docílit mnohé. Díky své aktivitě a hlavně chuti se jim podařilo odjet několik turné v zemích, jako jsou Japonsko, Brazílie nebo Amerika. Hraním koncertů však jejich činnost nekončí. V domácím Brně pořádají koncerty, tvoří fanzin Hluboká Orba a v neposlední řadě vydávají nahrávky.

Nejžhavějším želízkem v ohni je jejich třetí velká deska, která vyšla loni na podzim a nese název Jed. Ta vyšla po pěti letech od předešlé velké desky Útok. Zdánlivě dlouhé období mezi nimi bylo však vyplněno turné po Japonsku a vydáním třech split sedmipalců se spřízněnými spolky ze země vycházejícího slunce.

Jed je naplněn osmi věcmi, jenž se valí z gramofonu silou bouře. Své pojetí hardcore/punku ovládají SEE YOU IN HELL s přehledem a samozřejmostí. Všechny songy, bez výjimky, jsou vedeny v rychlém tempu, a těch pár chvil, kdy se zpomalí, neposlouží ani k nadechnutí. Přesto  lze vyslechnout v té přímočaré smršti několik momentů, které bych se nebál označit až za chytlavé. Na mysli mám hned úvodní věc Naděje, jejíž refrén „tam někde je – tam skrývá se naděje“, jsem si několik dní pobrukoval. Výrazně melodicky zní začátek předposlední Podívej, zřejmě nejpřístupnější fragment na desce. Podobně dobrými nápady nešetří ani poslední věc Provazochodci. K lepšímu strávení alba přispívá i vokál zpěváka Jožky, jehož projev je oproti minulým nahrávkám přístupnější, a je mu bez potíží rozumět. V souvislosti s vokály je třeba zmínit, a hlavně pochválit, zařazení velkého množství sborů, v nichž vypomohli dva jihočeši Žrout a Iny. Plusem desky je i povedený zvuk, který je dostatečně čitelný, aniž by pošlapal to, o co se SEE YOU IN HELL snaží. Ačkoliv si deska přisuzuje status dlouhohrající nahrávky, je to s její délkou na hraně. V tomto případě je však dvacetiminutová smršť naprosto dostačující záležitostí. Nestihne nudit, natož být monotónní, a dokonale nakopne.

Nedílnou součástí nahrávek SEE YOU IN HELL jsou texty, ke kterým je v jejich případě přistupováno se stejnou důležitostí jako k hudbě. A texty mě baví, což nebývá vždy u podobně laděných kapel samozřejmost. Myšlenky jsou totiž předávány rozumnou formou, a není z nich cítit přehnaná angažovanost. Ztotožnit se s nimi může v podstatě posluchač jakékoliv scény, ať už je to metalák nebo pankáč. Třeba takový text k Podívej, jenž pojednává o internetových anonymech, se dotýká v podstatě každého.
 
Podívej se mi do očí,
Opakuj, co jsi o mě psal,
Podívej se mi do očí,
Proč tu stojím zase sám?


Album vyšlo pouze na vinylu v počtu 450 kusů klasických černých desek. Současně ale i v limitované edici 150 kusů modrých vinylů, zabalených do kartónové krabice, která je potištěna titulním motivem z desky. Přibaleno je navíc i DVD-R z japonského turné, samolepka a placka. V digitální podobě lze Jed vychutnat zde: http://seeyouinhell.bandcamp.com  

Seznam skladeb:
  1. Naděje
  2. To není sen
  3. Nečekej
  4. Jed
  5. Budoucnost
  6. Slzy a krev
  7. Podívej
  8. Provazochodci

Čas: cca 20 minut

http://www.seeyouinhell.cz


Zveřejněno: 25. 01. 2013
Přečteno:
4163 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

26. 01. 2013 11:58 napsal/a KubaAjz
See you helle neděle
skvělé hitové punkové album, prvně jsem si nemohl zvyknout na ,,něžnější´´ vokál, ale po pár posleších to vše sedí.