Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

BALLSQUEEZER – Fan Of Myself CD-R 2015, vlastní náklad

Není to zas tak dávno (konkrétně v dubnu letošního roku), co jsem zde v jednom ze svých článků prezentoval svoje dojmy z prvních dvou počinů kapely BALLSQUEEZER a hle, v krátkém časovém úseku tady od kluků máme další nahrávku, která nese název „Fan Of Myself“ a dokonce už je označena letopočtem 2015, takže dneska vlastně tak trochu předběhneme dobu. (úsměv) Kdo z vás tu mou zmíněnou souhrnnou dvoualbovou recenzi četl, tak si možná vybaví, že spíše než nějakou nedokonalost kolem prezentovaného materiálu jsem kapele vyčítal absolutní nedostatek informací ohledně dodaných CD a nakonec vlastně i skupiny samotné. V diskuzi pod článkem se pánové zavázali tohle pochybení napravit, a ač samotný přebal alba, jímž je opět papírová kapsa, stále určité údaje postrádá, tak tentokráte zájemcům o tuhle bandu přece jenom mohu poskytnout nějaké základní info a to díky přiloženému promo listu, jenž s deskou dorazil.

Pro úplnost si tedy řekněme, že těleso BALLSQUEEZER pochází ze Slovenska (dopis přišel z Trnavy) a s právě aktuálním nosičem má na svém kontě tři alba vydaná v podobě CD-R s potiskem a distribuovaná v papírové kapse, kterou svou kresbou znovu ozdobil Jesus Lopez Garcia, a stejně, jako v předchozích dvou případech, je vyvedený v takovém komiksovém duchu, včetně ztvárnění všech čtyř členů kapely, kteří se nachází v jakémsi rockovém klubu. Nová placka obsahuje osm kousků, a jelikož jsou songy spíše kratší stopáže, tak je během necelé půlhodinky po všem. (úsměv) Co se týče hudební stránky, tak oproti předcházejícím nahrávkám se žádná výraznější změna neudála, znovu se pohybujeme někde na pomezí kombinace hard rocku, rock'n'rollu, metalu a punku s anglickými texty, které si můžete dohledat na webu skupiny. Skladby jsou vyvedené v pěkně svižném a někdy v ještě o něco svižnějším tempu (úsměv), najdeme zde však i pár klidnějších momentů, jakými jsou například úvody v písních „Never Again“ (krátká vybrnkávačka) nebo „Leave You Behind“. Opatřené jsou slušným „chraplákem“, který mi však místy tak úplně nesedí, jelikož mám za to, že do některých pasáží by se spíše hodil trochu jiný druh vokálu. V zásadě ale proti zpěvu nějaké výrazné výhrady nemám, sice by sem tam nějaká změna výrazu opravdu neškodila, ale nakonec Lemmy jede taky prakticky pořád v jedné rovině. (úsměv). Velký prostor vyniknout dostávají na nahrávce kytary, jež přináší (nejen) velice sympatická sóla, která jednotlivé písně příjemně obohacují a dávají jim větší šmrnc. Možná je to trochu s podivem, že nejvíce mě z celé osmičky songů zaujaly úvodní rychlý vál „Cinnamon Girl“, což je moc pěkná vypalovačka se zajímavou souhrou kytar, a potom závěrečná „Keep Goin“ – výborně šlapající úderná instrumentálka, která je více než důstojnou tečkou za poslechem CD.

Na závěr ještě dodám, že vše je zabaleno do velmi dobré zvukové kvality, mix nahrávky si obstarala sama kapela, mastering pak provedl Martin Papp ve studiu Moonset Audio.

Seznam skladeb:

  1. Cinnamon Girl
  2. On The Chin
  3. Never Again
  4. Beer, Boobs and Rock 'N' Roll
  5. Shut Up
  6. Leave You Behind
  7. Fan Of Myself
  8. Keep Goin´

Čas: 27:05

Sestava:
  • Daddy – baskytara, zpěv
  • Mikey – kytara, zpěv
  • Drako – kytara, zpěv
  • Pete – bicí

www.ballsqueezer.net

Zveřejněno: 22. 11. 2014
Přečteno:
3851 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář