Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
LLYR

NAPALMED – Distortois μCD-R 2013, Bažina

Bažina je asi nejpodivnější tuzemský label. Láďa Oliva nevydává okrajové záležitosti, ale spíš záležitosti, které jsou za okrajem. Za okrajem undergroundové produkce a asi i zájmu, přesto loni vydal 44. produkt s logem obsahujícím nějakou bažinnou potvůrku. Tentokrát se vrátil k oblíbenému mikro formátu, CD-R o průměru 3 palce vloženém do oboustranně polepené krabičky. Na přední straně je k vidění kromě loga a názvu nahrávky nějaké pletivo, možná živočišná tkáň, zadní pak obsahuje všechny nezbytné informace, z nichž je patrné, že Radek Kopel nahrávku pořídil během dvou dnů v únoru 2009 živě ve FAB-bryčce. Původně tedy pořídil skladeb osm, na mikro CD se vešla polovina.

Hluk, ruchy, zvuky, podivné tóny... to je ve zkratce obsah „Distortois“. A je to obsah i předchozích nahrávek NAPALMED, které jsem s určitými rozpaky „recenzoval“. Uvozovky jsou v případě mých recenzí tohoto specifického projektu na místě, protože Radkovu tvorbu při vší úctě k jeho počínání nepovažuju za hudbu a mám problém jeho počiny poslouchat. Tentokrát je to naštěstí „jen“ dvacet minut, takže na rozdíl od kdysi recenzovaného alba „iii“ nepotřebuju k přežití poslechu pauzu a mimořádnou dávku energie. (úsměv)

„Distortois“ obsahuje čtyři stopy, které mi přijdou jako stopa jediná. Žádný velký rozdíl třeba mezi „Dead Batteries“ a „TlaKing“ neregistruju, přijde mi to pořád stejně neposlouchatelné. Stejné to samozřejmě není, ruchy a pazvuky se mění, ale celkový dojem je jako když ladíte rádio a k dispozici není kvalitní signál. Sem tam do toho vstoupí nějaký zvuk, který lze zaslechnout i v normálním světě, třeba kapající voda. Mně přijde nejzajímavější „rozsekaná“ poslední „RáMusic“, alespoň mě zvuky v ní použité tak neiritují a neterorizují. (úsměv)

Možná budou znít následující slova divně, ale zvuk nahrávky je kvalitní. Sice lze tvrdit, že v tomhle žánru je to fuk, ale on je asi rozdíl poslouchat tenhle rambajz v čistém zvukovém hávu, nebo v nějakém zahuhlaném. Občas se objeví zpestřující stereo efekt, ale pro mě to je málo na to, abych se k poslechu této podivnosti v budoucnu vracel. Tudíž si jako obvykle odpustím bodování, pro mě jeden poslech při psaní těchto řádků maximum, ale určitě se nějací noiseoví fanatici najdou a ti „Distortois“ ocení.

Pozn.: Náklad 33 kusů, cena 66 Kč.

Seznam skladeb:
  1. Dead Batteries
  2. TlaKing
  3. TlaKrálovna
  4. RáMusic

Čas: 19:39

Sestava :
  • Stůl > mik > noha > efx > Manipulator 2 > RadeK.K. > PC
  • Žádné samply, žádné dohrávky, žádná post-produkce

www.napalmed.cz
bazinator@email.cz

Zveřejněno: 03. 05. 2014
Přečteno:
3341 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář