Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Odpovědi zaslal zpěvák a akordeonista Ondra Vácha.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Vznik a název naší kapely spolu úzce souvisí. Bylo to o prázdninách roku 2007, co se zakládající členové - Topča, Maty a Škrdlík - sešli na brigádě, jejíž náplní bylo třídění plastového odpadu. Tady se zrodila první smělá myšlenka na založení skupiny a sní právě (dříve než samotná kapela) vznikl i název ASSORT PLASTIC, česky třídit plast. Ačkoli se nejedná o původní záměr, může být název chápán i jako výzva společnosti: třiď/te plast.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Lukáš Topinka (Topča) 25 let; basová kytara
Jiří Škrleta (Škrdlík) 22 let; bicí
Lukáš Matuška (Maty) 25 let; kytara
Ondřej Vácha (Ondřík) 24 let; zpěv, akordeon
Petr Bílek (Peťa) 36 let; zpěv, saxofon

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Z časových i finančních důvodů jsme se rozhodli nejít do studia, ale pořídit nahrávku ve zkušebně. Nahrávání probíhalo v Táboře, ve spolupráci s Martinem Maredou ze skupiny PESHATA. Následný mix i master měl na starosti opět Martin. Díky tomu jsme nahrávku pořídili výrazně levněji, než ve studiu. CD se prodává za stovku. Kdo by o něj měl zájem, může kontaktovat přímo nás prostřednictvím bandzonu, nebo si ho objednat na e-shopu Cecek Records.

Texty – proč jste rozhodli pro češtinu, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Proč čeština? Je to náš mateřský jazyk - takto nám zobák narost´. Měli bychom na něj být hrdí, je to odkaz předků, kteří se na něm nemálo nadřeli. Nejvíc textů je z pera Ondříka, ale své hity mají i Topča, Maty a Peťa. V písničkách se snažíme pobavit, občas mírnou kritikou na něco upozornit. Hlavně pohodu a vynechat slepou nenávist.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Na obalu desky a logu jsme spolupracovali s Martinem Maříkem. Měl za úkol přivést k životu naše představy a nápady a myslím, že se to podařilo. Co se týče plakátů a prezentace na webu, děláme, co se dá.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

To je u nás trochu složitější. Dá se říct, že jsme všichni vyrostli na české i zahraniční punkové a rockové klasice. Zároveň máme každý rád trochu něco jiného - od folku po polku, jak se říká. Nebráníme se vlivu dalších stylů. Chceme znít originálně, ale netlačíme na pilu. Hrajeme, co z nás přirozeně leze.

Posílali jste nahrávku na vydavatelské firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

CD jsme se rozhodli vydat ve spolupráci s vydavatelstvím Cecek Records, které fungovalo jako takový zprostředkovatel. Brzy došlo k dohodě, proto jsme nahrávku jinam neposílali.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Za dobu svojí existence odehrálo naše hudební těleso už přes stovku akcí. Mezi naše tradiční bašty patří Jindřichův Hradec, Jistebnice, Tábor a okolí. Legendární jsou koncerty na domácí půdě v Krtově. Rádi bychom se ukázali i dál od domova. Nebudeme se tedy bránit pozvánkám od pořadatelů.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Jelikož zpíváme česky a texty jsou úzce propojeny s hudbou, asi by to moc nemělo cenu. Spíš chceme publikum, které může rozumět textům. Takže jestli teda nějaká cizina, volíme Slovensko, že bratia?

Plány do budoucna...

V budoucnu chceme hrát, hrát, hrát; dělat nové písničky a udržovat při životě ty co máme. Taky se asi vypravíme do studia udělat singl nebo EP se saxofonem, protože to je výrazná novinka. Ale kdo ví, co nám skutečně přinese čas..?

www.bandzone.cz/assortplastic

RECENZE

Zveřejněno: 08. 02. 2014
Přečteno:
3756 x
Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář