Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
F.O.B. - Outside The Palace Walls

ASSORT PLASTIC – Akta X CD 2013, Cecek Records

Další punkrock vyznávající bandou, jejíž deska se mi v krátké době dostala do rukou, jsou ASSORT PLASTIC, uvádějící jako svou základnu Krtov. Pakliže byste stejně jako já při vyslovení jména této obce tápali jakým směrem zamířit, pak vězte, že Krtov se nachází v jižních Čechách, konkrétněji v okrese Tábor. O tom, že i z malé vísky může vzejít kvalitní a zajímavá kapela, se kluci momentálně snaží přesvědčit posluchače svým aktuálním debutovým albem „Akta X“, které vydal v loňském roce na svém labelu pan Cecek.

CD obsahuje toliko 9 zpěvných songů v celkové délce necelé půlhodinky, což si myslím, že je celkem optimální, i když nějaké 2 – 3 vály navíc bych klidně ještě zkousnul. Jak už jsem uvedl, jedná se o materiál v punkrockovém duchu, obohacený o party akordeonu (nevím, jestli je to pouze zdání, ale připadá mi, že těch kapel, které právě zmíněný nástroj aplikují do své tvorby je čím dál tím více), takže vám při poslechu alba snadno vytanout na mysli soubory jako ZVLÁŠŇÝ ŠKOLA nebo TŘI SESTRY, které v naší zemičce patřily k průkopníkům v používání akordeonu v punkové muzice.  Dalším příjemným osvěžením je zařazení violoncella v pořadí třetí skladbě „Baladička v G dur“ nebo klavíru v šestce „Utrpení mladého Skladatele“ a nemalou měrou ke kvalitě nahrávky přispívá i zapojení ženského vokálu (zhruba v polovině písní). Texty jsou laděné spíše humorným způsobem, což určitě kvituji a rád musím konstatovat, že na rozdíl od spousty jiných těles, jenž se snaží „hrát“ prostřednictvím slov na podobnou notu, se ASSORT PLASTIC daří posluchače pobavit (alespoň mě tedy ano /úsměv/), aniž by to působilo jakkoliv křečovitým dojmem.

Úvodní strana obalu je inspirována textem titulního songu „Akta X“ (myslím, že nemusím dodávat, o čem že slova této skladby vypráví /úsměv/), takže zde najdeme kompletní skupinu, která se právě dostala do zaměřovače létajícího talíře.

Hudební materiál obsažený na CD byl zaznamenaný už na konci roku 2012 ve zkušebně kapely (vzhledem ke kvalitě výsledného soundu se jistě jedná o zkušebnu více než dobře technicky vybavenou /úsměv/) a kompletně (nahrávání, mix, mastering) se o něj postaral Martin Mareda ze skupiny PESHATA.

Půlhodinka uběhla velice rychle, a protože jsem se při prvním poslechu opravdu příjemně pobavil, přidávám postupně další a další….

Seznam skladeb:

  1. Akta X
  2. O syslech a lidech
  3. Baladička v G dur
  4. Válka
  5. O ženách a jiných potvorách
  6. Utrpení mladého Skladatele
  7. Vochlastu
  8. Dudácká
  9. Pravěká

Čas: 28:03

http://bandzone.cz/assortplastic

ROZHOVOR

Zveřejněno: 08. 02. 2014
Přečteno:
3741 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář