Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Brněnskou punkovou skupinu představuje zpěvák Martino.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Kapela oficiálně vznikla (měla první koncert) v lednu 2013. Protože naše vize byla vzít celé fungování a směr kapely jinak než většina kapel, zkoušeli jsme celý set a pracovali na debutním 7“EP už od roku 2011 (zmiňované I´m weird 7“ EP které se křtilo na prvním koncertě).
Jako kapela jsme mimo jiné silně ovlivněni první i druhou punkovou vlnou v Británii, takže jsme si dovolili použít jméno jednoho z prvních punk obchůdků v Londýně - BOY. Fajn nám taky přijde jeho fonetické znění v češtině a údernost krátkého názvu.
Impulsem pro vznik bylo dělat to, co nás baví a co nám tady chybělo. Punk rock, který má obroušené hrany a který kombinuje jak vliv svých vzorů, tak vlastní nápady/energii a show na živých koncertech, které se stále častěji vytrácí.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Martino – zpěv (Mad pigs)
Kelso – kytara (Die Hards)
Olda – kytara
Rob – basa
Marten – bicí (ex-Post Mortem)

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Sedmipalec „I´m weird“ jsme nahrávali ve studiu SONIDOS v Brně. Zdeněk Ondráček, který desku nahrával, je muž na správném místě, takže se nám skvělě pracovalo a jsme s výsledkem spokojeni. Rozhodně na poměry první nahrávky. Náklad jsme udělali záměrně nizký 300 ks a desek už je dost pryč, ale stále určitý počet máme bokem na koncerty a turné, které máme v plánu. Cena je 100 Kč.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česko-anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Zatím máme koncept, že sloky máme česky a refrény anglicky. Nemá to žádný specialní důvod, ale nám se to libí. Do budoucna nevíme, jak to bude, ale většina nových songů jde tímto trendem i když pár nových je kompletně anglicky, protože se to tak do songu hodilo a nemělo cenu to měnit. Texty dělám já (Martino) a význam a pocity z textů nechám na posluchači.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?


Logo na naše přání ručně nakreslil kamarád Michal „Monty“ Müller a celkově grafice, designu a žívé show kapely přisuzujeme stejně velkou váhu jako pravidelným zkouškám, práci na textech, proma a celkového fungování kapely.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Již jsem psal o anglických punk-rock kapelách první a druhé vlny jako Damned, Buzzcocks, GBH, Discharge, tak drtivá většina kapely jsme fandové Turbonegro nebo Motorhead. Jinak posloucháme velké množství kapel a žánrů, což se taky na vzniku skladeb podepisuje. 

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Ne

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

V současné době za sebou máme jen 3 koncerty, ale v plánu je velké množství akcí a i pro nás velké jako koncert po boku THE ADICTS v Praze nebo plánované výjezdy na Slovensko nebo po Evropě. Prioritní jsou pro nás nyní koncerty v ČR. 

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Ano, máme. V současné době jsme v kontaktu s jednou německou DIY agenturou, které nám bude pomáhat s říjnovým/listopadovým evropským turné. Vše je zatím v počátku.

Plány do budoucna...

Příští měsíc jdeme opět do SONIDOS nahrávat další song, na který v létě vznikne videoklip. Poté plánujeme nahrávat velkou desku a hrát maximum koncertů jak jen to bude možné.

RECENZE

http://www.boy-punk.com
www.bandzone.cz/boy
http://www.voltage-shop.com



Zveřejněno: 22. 03. 2013
Přečteno:
3546 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář