Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
LLYR

Rozhovor s francouzskou death metalovou kapelou. Odpovídá kytarista a zpěvák Matthieu.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Kapela Death Agony se zrodila v červenci 2005. Zakládajícími členy jsou bubeník (Olivier) a moje osoba (Matthieu – kytara, zpěv). Oba jsme spolu již dříve hráli v jiných kapelách, ale tentokrát jsme chtěli zkusit něco death metalového, ovlivněného kapelami jako Vader, Six Feet Under…
Název kapely, Death Agony, byl zvolen kvůli našemu zájmu v lidských emocích čelících prvkům tvrdé reality: zoufalství, smrtelné nehody, sebevraždy… zkrátka vše, co má něco do činění s psychologickým násilím a neschopností překonat temné myšlenky.

Představte jednotlivé členy – věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

- Matthieu, 30, hraje na kytaru 11 let a věnuje se zpěvu 8 let, hrál v kapelách ovlivněných styly: alternativní metal/power/death.
- Olivier, 32, hraje na bicí 11 let, hrál v metalových a rockových kapelách.
- Philippe, 29, hraje na kytaru 12let, hrál v alternative / metal / thrash kapelách
- Julien, 28, hraje na basu 6let, hrál na kytaru v různých punkových kapelách.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Naše první album Carcinogenic memories bylo vydáno 8. září 2012.  Je na něm 9 skladeb a bylo nahráno naším kamarádem, který pracuje ve francouzském studiu "Ace of Spade studio". Jsme s ním plně spokojeni, vždy jsme chtěli dosáhnout zvuku, který by byl podobný kapelám z 90. let. Řekl bych, že naše identita je také založena na tomto zvuku.
Vzhledem k tomu, že jsme nezávislá kapela, snažíme se prodávat album hlavně vlastní cestou. Také se ale snažíme album dostat do hudebních obchodů a obzvláště do metalových  po celé Evropě. Aktuálně je k dispozici na severu Francie, v Belgii a nyní už i možná ve Švýcarsku, Německu, Polsku... Stále na tom pracujeme! Album si můžete také koupit na našich koncertech nebo objednat přes mail, odesíláme kamkoliv po světě!

Texty – proč jste se rozhodli zpívat anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Nevíme, jak to vypadá v jiných zemích, ale ve Francii zpívat naším rodným jazykem zní velmi zvláštně. Zvolili jsme si angličtinu, protože je v ní mnoho způsobů, jak převést emoce do slov. Je mnohem těžší to provést ve francouzštině, aniž by to znělo hloupě. Navíc se opravdu zajímám o estetiku slov, pro což je angličtina dobrý materiál, pokud si na tom dáš záležet.
Jsem to já (Matthieu), kdo píše texty. Někdy mi ostatní členové dají nápady na témata a já pak napíšu kompletní texty. Jak jsem psal výše, zajímáme se zejména o psychologické násilí. Soustřeďujeme se na lidské emoce v popředí se všemi destruktivními zážitky. To je v jistém slova smyslu smrtelná agónie, smrt duše. A o tom je album Carcinogenic memories. Všechny skladby se zabývají nějakým traumatizujícím zážitkem.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Aktuální logo kapely vytvořil Forcas, zpěvák francouzské brutal black metalové kapely Dark Managarm  (To si musíš poslechnout, jsou to zabijáci!). Jsou to naši kamarádi, odehráli jsme spolu hodně koncertů.
Samozřejmě každý prvek je pro propagaci kapely důležitý. Nyní máme stránky na myspace, facebooku a i další stránky, ale na oficiálních webovkách stále pracujeme – budou anglicky a francouzsky. Sledujte níže uvedené odkazy!

Které kapely patří mezi vaše zdroje inspirace?

V první řadě jsme ovlivněni deathovými kapelami 90. let: Death, Six Feet Under, Cannibal Corpse, Vader… Ovlivnily nás i další kapely, v závislosti na každém členu kapely: Slayer, Behemoth, Azarath, Sepultura… Každý muzikant má svůj hlavní hudební styl, který ho ovlivňuje, ať už je to rock, thrash, death, black nebo grind. Death Agony z toho čerpá.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Album jsme poslali do několika labelů, ale nakonec jsme se rozhodli vydat si ho sami, hlavně kvůli celkovému urychlení. To je vždy způsob, jak si vše udělat tak, jak chcete.
 
Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Nyní to bude kolem stovky koncertů. Měli jsme možnost si zahrát s mezinárodně známými kapelami jako jsou Debauchery, Pandemia, Destinity, Disgorge (Mex.), Fleshless, Master... Byla to pro nás skvělá obrovská zkušenost, setkat se s takhle zatraceně dobrými kapelami. Doufáme, že tyhle skvělé okamžiky zažijeme znovu, ať už na pódiu nebo pak s muzikanty v zákulisí.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Ano, a právě na tom děláme. Dojednáváme evropské turné pro rok 2013. Doufáme, že budeme moci zahrát i v České republice. Sledujte novinky!

Plány do budoucna...

Momentálně plánujeme turné po Evropě a rádi bychom vydali naše druhé album, které zrovna skládáme. A další plány: evropská distribuce, natočení klipu… Budeme mít v tomto roce spoustu práce.

RECENZE

Webové stránky:

Oficiální webové stránky budou brzy, sledujte na:
www.myspace.com/deathagonynews
https://www.facebook.com/pages/DEATH-AGONY/126576403494

Přeložil Barťas


Zveřejněno: 04. 01. 2013
Přečteno:
3668 x
Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář