Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
F.O.B. - Outside The Palace Walls

DEATH AGONY – Carcinogenic Memories CD 2012, vlastní náklad

Nadšení a nápady určitě Francouzům DEATH AGONY nechybí. Dostal jsem od nich ve velice rychlém čase obálku s plnohodnotným cdčkem a průvodní, ručně psaný dopis! V mailu pak všechny možné i nemožné informace, jaké se dají o kapele vůbec sehnat. Carcinogenic Memories je po jednom demu a dvou EP prvním vydaným CD. Naleznete na něm velice energický a nadupaný death metal. Bohužel celou nahrávku trošku sráží dolů zvuk a celková produkce. Se vší pravděpodobností je to způsobeno nedostatkem peněz (nic jiného mě nenapadá). Každopádně, i na tak „malou“ kapelu musím DEATH AGONY jinak pochválit.

Z Francie znám spíše kapely, které se pohybují v hájemství progresivního metalu. Většinou se nebojí experimentovat a vkládat do muziky jakékoliv experimenty. DEATH AGONY se ale nenechali strhnout kolegy ze své země a zaměřili se spíše na starý poctivý death metal. Oživením nahrávky jsou melodické kytarové vsuvky a výkon zpěváka se jménem Matthieu. Ten disponuje jak klasickým deathovým growlem, tak grindovým „kvičením.“ Všechny písně beze zbytku nepostrádají pořádnou dávku třaskavé dynamiky. Nevím ani proč, ale chvílemi jsem si vzpomněl na naše české Fleshless. Možná ta podoba „hlasu“ v určitých pasážích nebo umně přilepené melodické kytary ke klasickým sypačkám.

DEATH AGONY se pohybují ve francouzském undergroundu od roku 2005 a od začátku se v textech zaobírali tématy jako jsou chaos, sebevraždy, vztek a zoufalství. Po počátečním hledání vlastního „ksichtu“, kdy si prošli  thrashovým a blackovým obdobím, se nakonec jejich muzika ustálila a všichni se jednoznačně shodli, že death metal je to pravé. A udělali dobře. Co jsem měl možnost si dohledat jejich předchozí počiny (samozřejmě ovlivněné zmršeným formátem mp3), sedí jim současný styl asi nejlépe. Na letošním albu mě osobně nejvíce asi zaujala skladba The Beast, ve které se mění rytmus rychle a zběsile, že se nestihnete nudit ani na chvíli. I ostatní songy jsou absolutně bez jakékoliv vaty, nebo vycpávek. Deska rozhodně dokáže zaujmout. Dovolím si tvrdit, že naživo to musí být totální masakr a musí se při některých „pochodových“ pasážích pařit jako o život.

Určitě bych DEATH AGONY doporučil více zapracovat na zvuku a pokud budou mít peníze a chuť, zvolil bych lepšího producenta. Z principu nemám moc rád takové ty až přepiplané desky, více mi lahodí pořádná špína, ale ani ta nesmí být na úkor celkového vyznění desky. Pro DEATH AGONY platí, co pro všechny začínající kapely: „Makat, makat a zase makat.“ Dnes není nic zadarmo a „konkurence“ je obrovská. Když uvidím jméno kapely na nějakém plakátě, určitě zajdu (pokud tedy budou někde poblíž). Jako první deska undergroundové kapely skvělé, ale jako deska, která by měla přilákat širší posluchačskou základnu to už zase tak růžové není. Držím, mně osobně velice sympatické kapele (nebo spíše muzice od této kapely), všechny palce a doufám, že se setkáme u dalších nových a lépe vybroušených desek.

Seznam skladeb:

  1. Humiliated
  2. Self Destruction of a Divine Creation
  3. Taste of Poison
  4. Tormented by Shadows
  5. The Beast Within
  6. This Rotting Flesh
  7. Magnificent Chaos
  8. Strange Silence of the Wounded Soul
  9. Eternal Life


Čas: 38:11

Sestava:

  • Olivier L.  – bicí
  • Julien K. – basa
  • Matthieu P. – kytara, zpěv
  • Philippe D. – kytara


https://www.facebook.com/pages/DEATH-AGONY/126576403494
http://www.myspace.com/DEATHAGONYNEWS
contact.death.agony@gmail.com


Zveřejněno: 14. 12. 2012
Přečteno:
4025 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář